Matyáš

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24016
18.2.09 21:35

To je právě ale rozdíl. V kalendáři je Michaela i Michael, ale pak už jen Michal… Takže to má blíž spíš k němu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.2.09 21:52

Já se právě dívám do té Knappové a tam to mají vždycky v jedné hromadě Michaela + Michala - stejný původ, stejný svátek, Michael + Michal - taky stejný původ, stejný svátek.

On se to asi dá vykládat různě… Takže jak říkám, hlavně je důležité si nějaké datum vybrat a HLAVNĚ o něm říct okolí, aby vědělo, kdy vám má popřát a podarovat vás :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
18.2.09 21:54

Anguo- asi tak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
18.2.09 22:07

Ja ted koukam do kalendare a vidim tam jenom Michal 29.9.a Michaela 19.10…nic jinyho, zadny varianty v jiny den…nebo jsem to prehlidla? Ja bych to brala jako zenskou a muzskou variantu, jinak je to stejny jmeno, Michal bude pocesteny tvar… Aspon je na vyber :)

Stejne jsou lidi natvrdli…nikomu jeste nedoslo, ze ta Valentyna je od toho Valentyna…a proto ma svatek 14.2…coz vi snad kazdej :D A to jsem si myslela, jak narozdil od Matyase je tohle jmeno uplne jasny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7678
18.2.09 22:22

Tak jsme se tu zasmáli s manžou :lol:

Né nejsme blázni ale manžel je Petr a ty mají svátek 22.2. a pak ještě 29.6. tak nabízel ať si Matyáš vezme toho 22.2. a on že si to nechá na léto,že se venku líp pije pívo :lol: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
18.2.09 22:31
Sabika píše:
Tak jsme se tu zasmáli s manžou :lol:Né nejsme blázni ale manžel je Petr a ty mají svátek 22.2. a pak ještě 29.6. tak nabízel ať si Matyáš vezme toho 22.2. a on že si to nechá na léto,že se venku líp pije pívo :lol: 8)

Paneboze jen to ne…ja mam svatek 21.2. a jsem celkem rada, ze Mates az 24… ale dik :D Kdyz je to hned vedle sebe, stoji to za houby…i kdyz ono jinak vlastne taky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
18.2.09 22:37

Michael v kalendáři není - my slavíme na Michala (vybírala jsem jestli na Michala nebo Michaelu a dala Michala - je to taky chlap a je to dál od prosince, kdy má narozky-aby to neměl blízko za sebou…) :wink:

• Citovat
  • Upravit
7678
18.2.09 22:38

:lol: :lol: trefa teda! No mi máme zase v jeden měsíc
1.6. můj brácha narozky
2.6. já narozky
24.6. manža narozky a jeho o 2 roky starší brácha
29.6. manža svátek
30.6. dcerka Sabinka narozky

jenom synáček je zimákovej :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
18.2.09 23:02
Judycum píše:
Lentilko , Teodora taky není v kalendáři, slavit budeme na podzim, kdy má svátek Teodor…Neteř je Sofie a svátek slaví na Soňu.A nikdy s tím problém neměla. :wink:

Tyhle vymyšlenosti nechápu, Sofie je jen jiný tvar jména Žofie, tak jaká Soňa 8O ? EDIT: Áha, tak jsem to dohledala. To su pablb, že jsem to nevěděla.
To je jako můj tatínek se jmenoval Nikos a mamka mu teda určila svátek na Nikolu. Přitom to je Mikuláš, že :idea: . Malý se v podstatě jmenuje po něm.

Moje sestra je Danuše a slaví na Vandu, protože babička tvrdila, že kdysi tam ta Danuše fakt byla, ale nikdo neví, věřili jsme jí :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
18.2.09 23:31
lleennttiillkkaa píše:
Holky v červenci čekáme první miminko, vybrali jsme pro holku jméno Nina. Pro kluka Matyáš a to je ten zádrhel, tohle jméno není v kalendáři, nevím jak jednou prckovi budu vysvětlovat, že ostatní děti ve školce mají svátek jenom on ne.
Nevím co čekám, protože chceme překvapení.
Prosím poraďte, jestli máte někdo doma Matyáška.

asi bych se rozhodla podle toho, kdy se malý narodí, aby neměl všechno pohromadě. a vybrat si můžete z těch dvou už zmiňovaných jmen - Matěj a Matouš. Matěj je v únoru a Matouš v září.

my zase máme doma Karlu, ketrá taky není v kalendáři. a slavit může buď v červenci na Karolínu a nebo v listopadu na Karla. vybrali jsme Karolínu, protože je to za prvé holčičí jméno a za druhé slaví v létě, aby to měla rozložené a neslavila všechno za sebou. stačí, že se narodila přesně měsíc po vánocích.

Jitul

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
19.2.09 08:58

Tak vám holky děkuju. Akorát mně teda dostalo, kolik je Matyášů. Já chtěla původně Matouše a nebo Mikoláše, ale tatínek povídal, že matouš je moc byblický - ne že by Matyáš nebylo původnem hebrejské jméno že. Možná, že ještě přehodnotíme rozhodnutí, ale celkem mi vyhovuje ten Matěj. Ještě zkusím kouknout do kalendáře, kde jsou jména světců a něco třeba vyberu. Jinak přítelova babičk je Vlasta a svátek slaví někdy v březnu nebo kdy. Normálně je Vlasty 23.12.
No a nebo to bude holka a nemusím to řešit:-D
Jinak to s tím Petrem mě pobavilo, já měla kamaráda, který slavil oba dva svátky.
Jo a se svátkem u nás nějaký velký slavení není, většinou to odbyde čokoláda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
19.2.09 09:28

Máme Matyáše… svátek můžeš slavit buď 24.2 na Matěje,nebo 21.9 na Matouše… My slavíme na Matěje kvůli datumu narození.
Ale na internetu je někde psáno,že jména Matěj a Matouš vznikla podle jména Matyas..
A osobně si myslím že je Matyášů v poslední době habaděj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
19.2.09 09:32

tak mi dětem vybírali jména dávno před jejich narozením, pořadí je předem daný akorát to plození nám vždy nějak kříží plány…
1syn je Jan narodil se 15.6 a svátek má hned 24.6
2syn je Tomáš narodil se 29.1. a svátek má 7.3

ale současné miminko bude rekordman, neb
kluk bude Michal 29.9
holka Ludmila 16.9
a termín porodu mám 25.9 !!

Jinak jsme vždy vybrali tři a tři jména
Jan, Tomáš, Michal
Ludmila, Anna, Lenka

a přírodo poraď si 8) No své vysněné Leničky a manžel Aničky se už asi nedočkáme, ale aspoň ta Liduška by mohla klapnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
19.2.09 10:03

kamarádka slaví matyáše na matěje, tj. 24/02.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
19.2.09 10:12

Lleennttiillkkaa - biblický nebiblický, když se vám to líbí, tak proč ne :wink:
Známá má syna Matouše a náhodou je to super jméno :)

Lacenka - pohledej na internetu v ruzných jiných kalendářích, Jan si může vybrat, protože jde slavit asi 6× v roce podle různých svatých, takže nemyslím, že byste byli „odkázaný“ jen na ten červnovej den :wink:

A jinak s tím slavením - bývalá kolegyně byla Věra, ale slavila na Oskara :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí