Matyáš

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
921
19.2.09 10:18

My máme také Matyáška. Když jsme to vybírali, tak jsem si řekla, že nebudu dávat jméno, které má každý druhý. To Matyýš splňoval. Jenže jakmile jsme se napevno rozhodli, já tak začala miminku v břichu říkat, tak jsem od té dob potkávala snad jen samá miminka se jménem Matyáš, Matěj, ojediněle Matouš … :roll:
Opravdu, kolektivní (ne)vědomí asi funguje …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
19.2.09 10:20

Zdenkak , přesně tohle jsme měli my s Jakubem :(
No co, ale přece ho kvůli tomu nebudu přejmenovávat, žejo :wink:

Vojtěch se zatím drží, v okolí je jedinej, ale uvidím, až půjde do školky, školky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.2.09 10:25

Jo, ti Petři jsou trapní, nechápu, že jiná jména se tlačí v kalendáři po dvou a Petr má dva termíny… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
19.2.09 10:34

tady je docela dobrý kalendář, kde můžete vyhledat svátky http://www.calendar.sk/…meday-cz.php?… .

jsem třeba zjistila, že by mohla Karlička slavit svátek podle Švédského nebo Lotyšského kalendáře. ale podle Švédského by měla svátek 4 dny po narozeninách, ale podle Lotyšského by mohla slavit 21. června :D

jsem si říkala, že Karla je neobvyklé jméno a překvapilo mě, když na jednu holčičku, z vesnice cca 5km od nás, volali rodiče Karlo 8O a öni koukali, když jsme jim řekli, že taky máme Karlu :D

a Michala mají teď sousedi. jsou s naším Mišákem necelé 2 roky od sebe. jinak když máme kamarády Mišáky, tak jsou to Michaelové. my máme jednoduše Michala.

Matyáš se mi vždycky moc líbil a hlavně moje mamka za svobodna byla Matyášová a tak se mi to moc líbilo. ale máme příjmení končící na š a to se hůř vyslovovalo, tak jsem¨jméno už dávno vypustila. tak nakonec máme Michala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
19.2.09 10:35

jo a stím Petrem. moji švagři slaví na Petra a Pavla, ale mám kamaráda, ketrý je v rodině jediný Petr a slaví teď v únoru, protože prý není buzerant, aby slavil společně s dalším chlapem :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7678
19.2.09 10:47
Jitulinda píše:
jo a stím Petrem. moji švagři slaví na Petra a Pavla, ale mám kamaráda, ketrý je v rodině jediný Petr a slaví teď v únoru, protože prý není buzerant, aby slavil společně s dalším chlapem :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:
ještě že je manža v práci,bo by mi řekl „čemu se tu jako tak tlemíš“ :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
19.2.09 13:31

Jo to já jsem si říkala taky, že Matyáš je takový neobvyklý jméno. No a ono kulový. Doufám, že alespoň Nin neběhá v šechách tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.2.09 13:48
lleennttiillkkaa píše:
Jo to já jsem si říkala taky, že Matyáš je takový neobvyklý jméno. No a ono kulový. Doufám, že alespoň Nin neběhá v šechách tolik.

To mám pocit, že si v poslední době říká víc lidí - každý chce být originální , ale bohužel u stejného jména :lol: Fakt asi to kolektivní (ne)vědomí funguje, jak už tu někdo psal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
19.2.09 14:17

Ahoj,
Matyáše znám i dospělého, takže v kalendáři to určitě bude, žádná módní vlna (i když teď se dává hodně často). V nejhorším zjistit, kdy se slaví podle katolické nebo jiné liturgie, pokud vám na tom záleží :lol:
Ale jinak si asi každý může slavit, kdy se mu zlíbí. Moje sestra je taky Michala, jak už tu někdo psal, ale ZA ŽÁDNOU CENU nechtěla slavit na Michaelu, jako dítě byla alergická na to, jak jí to všichni komolili, dokonce i do nějakých průkazek, takže slavila na Michala koncem září. A větší extrém je moje maminka, která se jmenuje Jana, ale slavila vždycky na Honzu v červnu. Babička a prababička, obě taky Jany, totiž pocházely z Polska, kde to bylo zvykem, takže si to přinesly sem a zdědila to další generace. No a já jsem taky Jana a slavím na Janu, aby v tom byl větší zmatek :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
19.2.09 14:41

Tak i my máme Matyáše, slavíme na Matěje v únoru, ač to vychází měsíc a půl po narozkách.
Ale holky, mě normálně příjemně překvapilo, že ve školce je Matý tohohle jména jediný, za to Davidů jsou tři kousky a Jakubové jsou tam dva :roll: /školkou ale myslím poue „naší“ třídu o 20-ti dětech/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
19.2.09 14:53
Galadwen píše:
Ahoj,Moje sestra je taky Michala, jak už tu někdo psal, ale ZA ŽÁDNOU CENU nechtěla slavit na Michaelu, jako dítě byla alergická na to, jak jí to všichni komolili, dokonce i do nějakých průkazek, takže slavila na Michala koncem září. .
  1. Já jsem taky nesnášela když mi někdo říkal Vlaďko! Úplně se mi otvírala kudla v kapse a vždy se statečně bránila. Došlo to tak daleko, že jsem profesorku na střední tak zblbla, že nevěděla jak se správně jmenuji a z čestiny jsem maturovala jako Vladimíra… (na tom rozpisu kdo má kdy jít před komisi, bylo napsáno Vladimíra …) :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
19.2.09 15:01

Lacenko tak to je dobrý, mě jedna učitelka říkala neustále moniko, jsem veronika. Já už pak na to slyšela a reagovala. Neměla jsem sílu jí pokaždý říkat, že se tak nejmenuju a přítelova babička mi zase říká lenko, protože obě moje švagrový jsou lenky, tak aby v tom neměla zmatek, tak mi taky říká lenko. Já zase ve škole nesnášela, když jsme na základce byly 4 a na střední 3 Veroniky. A to jsem ještě na základce s jednou Veronikou seděla v lavici:D Nemluvím o tom jak mám stupidní příjmení, ono teda je moc hezký, mě se líbí, ale ostatní s tím mají problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.2.09 15:38

No mně teď jedna ženská začla říkat Radunko (přitom jsem Petra, tak nechápu, jak na to přišla) - a to se ani nezeptala, jestli mi může říkat jménem… Tak jsem prostě dělala, že ji neslyším, přestože jsem moc dobře věděla, že mluví na mě :lol: Ne, že by to pomohlo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
19.2.09 16:04

My slavíme Matyáše v únoru (narozky v květnu) a zatím neznáme osobně v okolí žádného dalšího. Ale z emimina ano :lol:
Zato ve školce - několik Kubíků, Adámků, Adélek a Terezek :( Jsou to pěkný jména, ale když jsou v jedné třídě všechny ztrojený nebo i hůř, tak chudák učitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
27.2.09 13:46

Můj kolega se menuje Mojžíš, trvalo mi asi hodinu než jsem si na to zvykla (mimochodem je čech jak poleno). A pokud nechcete Matesa - kterých se opravdu vyrojilo celkem dosti, tak co takový Šimon? Je to docela podobné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí