prosím o vaše zkušenosti s UM

64
22.2.09 18:07

prosím o vaše zkušenosti s UM

Ahoj holky, chtěla bych znát vaše zkušenosti a rady. Mám chlapečka 14,5M. Chtěla bych ho odstavit, ale nikdy nepil z flašky. Pijeme z pitíčka nebo hrnečku, takže nevim jestli bude flašku vůbec chtít. Trochu jsme to zkoušeli, ale že by mu šlo, to se říct moc nedá…Kojím ho ještě po koupání před spinkáním a pak kolem 5 ráno-pak ještě spí tak do 7.30. Co myslíte mám mu dávat v těch 5 UM nebo ho to odnaučit? A kolik jim tak toho mlíka dáváte? K večeři nemá vždycky kaši, ale když mu ji dám-sní tak 150ml, kolik mu dát potom toho mlíka? Není toho mlíka už trochu moc? :D Teď ještě sbírám informace, protože máme rýmu a to bych mu to kojení ještě nechtěla brát. Jo a zkončily jste s kojením naráz nebo jste postupně ubíraly? Díky moc. :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
22.2.09 18:46

Tak UM se dá dávat z pitíčka i hrnečku:)

Já jsem dávala starší holce po odstavení do 2let UM, po roce a půl jsem začala používat KM nejdřív na vařené (puding, kaše…), kolem 2let místo UM.Odstavovala jsem jí od 9měsíce postupně do roka, kdy dostala naposled. Nechtěla jse mto dělat naráz, natvrdo.

Mladší odstavuju taky cca od 9měsíce postupně. S ní je to jednodušší. Jen ještě za doby celokojo jsem omezila noční kojení. Teď jsme ve fázi, kdy kojím už jen před spaním a v noci nic, jen vodu. A pak ráno (ale až ráno, tj. nejdřív v 7, výjimečně dřív) dávám UM.

Starší mi pila přes den UM z 210-240ml vody, na noc z 270ml, dávala jsem i v noci z max 120ml, co jsem pak omezila.

Mladší pije ráno ze 180ml, po obědě ze 150ml. Výjimečně má víc. Kaši dělám baj vočko, ale jen výjimečně mi dá z víc jak 100ml vody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
22.2.09 19:47

Tak jestli ti pije z hrnecku, tak mu to UM dej do hrnecku. Moje mala ted zacla pit taky vsechno z hrnku, jen kdyz s tim hodla pochodovat po byte, treba vecerni mliko, na ktere si ted zvykla, tak ji ho dam do flasky.
Jinak odstaveni u nas probehlo tak, ze ona uz nechtela, takze zadny problem. S tim neporadim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.2.09 21:23

klidne mu davej jen z pitka ci hrnecku,na flasku uz neuc,je to krok zpatky:(
jestli odbouras piti v 5 rano,je mozny ze se ti bude driv budit,tak se rozhodni co je pro tebe prijemnejsi.
jinak v tomhle veku maj mit asi pul litru mleka,nebo mlecnych vyrobku,to znamena ze mliko v 5,kase 150ml,urcite bastite jogurta,nebo kousek syra,a vecer mlicko pred spanim a davku ma splnenou:)
jo a vecer bych klidne jeste kojila,i rano,ale kdyz chces odstavit tak spis postupne,cca mesic.

• Citovat
  • Upravit
381
22.2.09 21:54

Ahoj,
já jsem odstavovala postupně, ale na fázi 2× denně (po zrušení nočních seancí asi v roce a půl) jsme byli docela dlouho. A to hlavně proto, že jednak byla malá závislačka a dělala scény, když jsem jí nechtěla dát, druhak, že UM (různé značky) naprosto odmítala - cucla, prskla a šla si dát z prsa. To píšu hlavně proto, abys věděla, že se ti to může taky stát, dost dětí dlouho kojených prý UM odmítá nebo se nechá přemluvit jen na jednu konkrétní značku.
Nakonec jsem úplně odstavila v dceřiných 20 měsících pravděpodobně proto, že se mlíka přestala dožadovat - byla jsem už znovu těhotná, tak jí asi nechutnalo. Přešli jsme rovnou na kravské mléko. Bohužel teď máme problém, že dítě odmítá skoro cokoliv od mlíka (kromě lučiny a podobných měkkých sýrů), tak ob den se nechá přemluvit a vypije aspoň kakao, a to jedině z flašky (přitom jinak pije z pitíčka nebo hrnečku, i obyčejného), výjimečně jogurt, krupičnou kaši (instantní nejí už skoro rok, prostě nechce). Přitom ještě nedávno jogurty měla ráda. Je jí teď přes 22 měsíců, tak doufám, že má jen takové období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
16.4.09 09:53

ahojte maminy.ja mam 8 mesacneho synceka ktoreho kojim.kedze som zacala velmi chudnut a rychlo tak mi lekar povedal ze mam prestat kojit .ale je problem ze moj maly mi um vobec nevypije.natahuje ho na vracanie.skusala som aj z pohara ale ani tak.tak som povedala ze dokedy bude pit moje mliecko nech pije.ako sa vam podarilo aby vam vypilo z flase? nechcem ho nutit lebo sa bojim ze mi uz potom mlieko nevypije vobec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
16.4.09 09:56

Majsan to tě asi nepotěšim, ale u mě to bylo o rozhodnutí uvnitř sebe samé. Jakmile jsem se rozhodla, že místo kojení toho a toho ostane UM, tak jsem prostě nabízela UM a když nevzala, nedostala nic. Nakonec vzala a pije ho dodnes:) Stejně tak vypila prostě to, co jsem jí dala;) Ale u Anety to bylo o něco náročnější než u Báry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
16.4.09 10:07

hm.a odkedy moze dieta kravske mlieko' ja som mu skusala davat aj bebu,aptamil.dnes robia tak divne mlieka.ked som mala prveho tak tam nebol problem.pil sunar ale tu sunar nezozeniem kedze teraz byvam vo svajciarsku.sunar vyborne chuti.ak je este stale taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí