Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
** Nějak tu nemůžu najít téma o zoubkách. Terezce jsem asi před měsícem objevila prosvítající zoubky po straně dásní. Od tý doby zhruba taky slintáme jako pes Baskervilský. Taky jsme tou dobou začali dávat večer kaši (aby se Terka trochu oplácala, váží 6kg). No a Terezka strašně nadělá s jídlem. Není to každý den, ale čas od času jo, vzteká se, párkrát si sosne, křičí a zase si cucne. Je to rostoucíma zubama? Dávám jí Calgel, ale ten ona olíže, takže podle mě nepůsobí. No a může s těma zubama souviset i to, že se v noci co dvě hodiny budí a chce se kojit? Pije tak 5 minut a spokojeně usne. Taky občas vstáváme s pláčem. Jsou to zuby? K Mudr. jdem až za týden ale já jsem zvědavá už teď proč nechce papat a v noci nespíme. Neznáte to některá? Jsem div ne o chlebu a vodě, protože trpíme na prdíky, tak jsem měla radost jak teď bude krásně v noci spát po tý kaši a opak je pravdou. Takhle často jsem v noci nekojila ani když byla pidimimi.
**
Vesno,
může to být zoubkama, ale může to být i po kaši ![]()
Nám na první zoubky pomohla Chamomilla Vulgaris - ne že by Emi spala celou noc, ale zklidnila se.
A když jsme v 5měsících najeli na kaše, tak se Emi začala daleko častěji budit a chtěla pořád pít - měla prostě po kaši žízeň. Potvrdil mi to manžel, když řekl, že on má po krupici taky žízeň
Tak jsme je po nějaký čas přestali dávat a spala zase „lépe“.
Tvůj problém to asi neřeší, ani jsem ti nijak neporadila, ale byli jsme na tom stejně. Třeba poradí holky.
Kdyby moje mimino vstávalo v noci po dvou hodinách, napilo se a usnulo, tak jsem šťastná jak blecha. Věř, že buzení po dvou hodinách není rozhodně žádná tragédie, nepřála bych ti zažít noc u nás. ![]()
Jak to? Co může být horšího než zabrat a po 5 minutách se zase vzbudit, protože uplynuly dvě hodiny a je čas dalšího kojení? ![]()
Hele, u nás v noci mejdany jak vyšitý. Dokáže spát třeba hodinu, pak chce kozu, přenos do postýlky nepřipadá v úvahu, nechat ho u sebe taky ne, ječí kdekoliv. Tak tančím, houpu, uspávám. Když zabere a ustojí přesun do polohy ležmo, tak se zavrtám do peřin s tím, že za půl hodiny to mám nanovo. Vyspím se jedině tak, že mám kozu u něj v tlamičce a to ještě blbě, budí se i tak.
Nicméně u nás je to od narození, u vás může být zakopanej pes v tý kaši, některým dětem z kaše bolí břicho. Můžou to být klidně i ty zuby. Prostě to musíme vydržet, nic jinýho nám asi nezbývá.
Nekojím dvě hodiny, ale chvíli poslouchám, jestli už spí tvrdě a pak mi trvá než zaberu. ![]()
temat o zoubkach je tu dost,mrkni trochu niz ..6kg neni malo,zalezi kolik mela pri narozeni ..s prikrmama teprve zacinate?mozna pro ji jidlo jeste moc nerika ..jestli jsou to zoubky,byla by obrecena a mrzuta i pres den,ale mesic je na prorezavani dost dlouho,takze bych hledala chybu jinde,spis to bude zlozvyk
Sunnyside nepise kolik je mimi,ale asi to bude stejny..
Při narození měla 3540g. Fakt nevím, co to je, ale na dnešek jsme se budily co hodinu a bylo to dokonce s pláčem.
Zkoušela jsem jí drbat dásně a to se jí líbilo. Jsem zvědavá co se z toho vyvrbí.
Ahoj vesno, tak timusím napsat co u nás vše bylo docela v pohodě a pak tak před měsícem nastal zlom budila se snad co 30min.jen jsem dolehla do postele a byla zase vzhůru bylo to děsné (jak říkal manžel byli jsme otroci dudlíku). Tak jsme se rozhodli použit Estv.metodu včera to bylo poprvé. Taky jsme si řekli že v noci zkončíme s kojením pila 2× kolem půlnoci a kolem 3ráno. Večer jsme ji začali závat kaši pak nakojení a kolem 19,15 do postele. Za noc se vzbudila asi 5× a nejdíl plakala asi 1h ale nebyl to hysterák spíš fňukání. Tak kdo ví jestli to malinká jenom nezkouší. Já uvidím co bude dnes. Držím ti pěsti at to zvládnete.
Když já si pořád myslím, že na Estvillovu metodu jsme moc malé. Chtěla bych jí zkusit to jo, ale nejdřív tak v roce. Malá přibývá pomalu tak si myslím, že noční kojo je pro nás hodně důležité a nerada bych ho úplně zrušila. Na druhou stranu přiznávám, že po týdnu nespaní se mi už dělají mžitky před očima a chce se mi pořád spát a bolí mě hlava, bych dala cokoliv za 4h spánku v kuse. Teď jsme byly u Mudry a podle ní jsou to prdíky (jako všechno na co se jí zeptám - prdíky a nebo si jen vyžaduje naší pozornost). Na dnešek jsme proplakaly dvě hodiny v kuse, než se mi jí povedlo konečně udrndat. A to byla rudá, vztekala se, kopala nožičkama a kříčela, že jí nešlo utišit. V noci jsme si to asi dvakrát zopákly, takže čímdáltím lepší. Pomalu začínám vzpomínat na dobu, kdy jsme se kojily co dvě hodiny a já se mohla aspoň trošku vyspat. Jestli tohle jsou prdíky a holky na ně netrpí tolik jako kluci tak to se třesu strachy, jestli se nám další mimi povede chlapeček, kterýho bysme chtěli. ![]()
Ahoj vesno na tuto metodu jste asi opravdu ještě malincí. My jsme se narodili s PV 1950g a taky se malé moc do jídla nechtělo ale překonali jsme to tak doufám že natom budete stejně. A to že prdy trápí hlavně kluky jsou pěkné kecy
. My jsme prořvali prvního půl roku, moc nám pomohli kapky Baby calm je to homeo tak to bylo v pohodě. Používali jsme je asi až do ukonč.7m. Teprve s příkrmama se nam to srovnalo a ted prdíme o sto šest. Taky nám pomohla rekt.rourka ale moc jsme ji nedělali protože si nato může konečník zvyknout. Držíme vám pěsti holky.
wwpetule: děkujeme za pěstičky. Baby calm máme - používáme je už asi od 2. měsíce, dokonce jsem objednala i probiotické kapky ze SR. Mudra nám dneska poradila začít s příkrmama - že nám prý chybí vláknina. Tak jsem zkusila mrkvovou skleničku a tu Terka striktně odmítá. Teď jsme si donesly jablíčkovou a taky nějaký šťávičky, tak snad se to zlepší. ![]()
My jsme slintali od 3 měsíce a teprve v sedmým se nám vyklubali oba dolní řezáky současně a hned nám lezou horní. Calgel nám nepomáhal, zkusili jsme Babydent a bylo po problémech.
Po kaši se mi Ada taky budil a pak jsem mu vždy dala cucnout mlíčka a spal až do 2-3h.
Tak držím palce.