Modrá vzteky...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
321
2.3.09 15:32

Modrá vzteky...

Ahojky…opět se na vás obracím s problémem…
Máme 9 m holčičku…už od malinka ,když brečí ,tak se zapomíná nadechnout.Po každé to skončí tím,že ji musím bud štípnout,nebo na ni cáknout studenou vodu.Manžel se ji bojí hlídat,že se mu udusí,tak chodí i s malou stále za mnou…nechci vypadat jako macecha,ale štve mě,že nemám chviličku pro sebe.Já ho chápu ,že se bojí.I já sama trnu strachy,když zmodrá a nic…ale není to každý den.Stane se to většinou,když se třeba uhodí chrastítkem…no a ted jak jí nedám něco co ona chce.. :cry: :cry:
Tak mám dotaz ..přejde to někdy?? Měli nebo máte to také někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Efa
208
2.3.09 15:40

Ahoj,
meli jsme to a obcas jeste mame. Malemu je ted 18 mesicu. Vetsinou je to pri kombinaci vzteku a unavy. Ale neboj, prejde to. Ja to jako mala taky delala a myslim, ze tak od 2 ci 3 let uz ne. Musime holt vydrzet :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
2.3.09 15:58

Pokud řve a nenadechuje se, tak k ní krátce promluv polohlasem a najednou zvyš hlas a třeba ještě plácni po zádech. Také pomáhá, pocákat obličej studenou vodou. Je to na principu úleku dítěte, které se leknutím nadechne. Měla to tak kamarádka, tak radím z její zkušenosti. Téměř vždy zabralo to zvýšení hlasu, jen občas musela namočit obličej. Časem to přejde neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
2.3.09 16:28

já teda myslím, že při řevu se dítě udusit nemůže. teda doufám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
2.3.09 16:36

My to měli taky párkrát zhruba ve vašem věku. Pomohlo buď prudce fouknout do obličeje, nebo cáknout studenou vodu - překvapením „zapoměl“ zadržovat dech a koukal jako puk a dostával normální barvu :D Teď se tomu směju, ale tehdy mě to pěkně děsilo. Po roce ho to přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
2.3.09 18:39

Znám, důvěrně znám :cry: Apneutická pauza. Mě bylo řečeno že dítě se prostě vždycky nadechnout musí, že to prostě ten mozeček má tak zakódovaný. Je to ale o nervy. U nás se to po 2,5 roce dost zlepšilo, je fakt že pořád jsem na ní dost opatrná a moc jí nerozčiluju. Já mám zkušenost taky s cákáním vodou a venku jsem s ní třásla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.3.09 19:25

Jo, tak tohle měl můj brácha… Když začal už moc hystericky ječet, tak se zasekl, přestal dýchat a začal modrat. Mamka to tehdy řešila i s doktorkou a ta jí poradila s ním zatřepat. Takže poučila celou rodinu a úspěšně jsme to na něj aplikovali, i já coby cca šestiletá. Myslím, že se manžel nemá čeho bát, když to zvládlo i šestileté dítě… Časem ho to taky přešlo, ani nevím jak… Asi jak se dostal do věku, že už tak často hystericky neřval :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
2.3.09 19:49

No nazdar… :cry: :cry: …tak to mi chcete říct,že to bude tak dlouho?..UFFF…

rady si docela i vím,ale strašlivě mě to děsí…do konce jsem někde našla,že může na sekundu upadnout až do bezvědomí.....tak to se nám doufám nestane…
Už tak za tu chvilinku vidím vždycky všecky svatý..... :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5648
2.3.09 19:54

ahoj mame neco podobneho,hlavne,kdyz se hodne bouchne. Rve a ten plac uticha (jakoby omdlival),fouknu do obliceje a chytne se.Ale pokazde se taky desne vydesim.Diky za rady i já!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
2.3.09 20:02

Jo,jo..přesně tak je to i u nás......a když pláče normalně třeba jen ze vzteku..tak stačí fouknout…ale jak se praští,tak to je konečná..... :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
2.3.09 22:26

http://www.babyonline.cz/…achvaty.html

jedná se o afektivní záchvat dítěte… znám od kamarádky, okolo 5. roku věku se to ztratilo… ale žádná sranda, zvlášť když chodila s klukem do bazénu apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.9.11 13:51

Ahojky, máme ten samý problém, mám 18měsíčního kluka..je to asi druhý měsíc, co se mu to přihodilo poprvé, až jsem musela volat záchranku, kluk byl úplně bez sebe, musela jsem mu poskytnout masáž srdíčka..bylto strašný pohled!! :-( byli jsme dva dny na pozorování, a nic nám nezjistli, veškerý vyšetření byli v pořádku, sdělili nám že se to bohužel může opakovat..to mi nahnalo opět strach..teď když se začne vztekat, až z toho zmodrá musím ho polít studenou vodou, aby dostal jakoby šok..chápu vaše obavy, my je máme také.. přeji hodně sil a pevné nervy, Monča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí