Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, potřebuju se zeptat. Mám holčičku, které bylo deset měsíců. Od malinka je hodně čilá, šikovná,ale také vzteklá
. Přibližně od poloviny prosince jsme měli tu smůlu, že se nám zopakovaly po 14 dnech tři virózy, poslední byla dost ošklivá, nejspíše šestá nemoc, u které byly čtyři dny vysoké teploty,které jsme museli srážet po třech hodinách. Po odeznění této virozy se ještě přidal mírný zánět močového měchýře - ten jsme poznali podle otřepávání a učůrávání. Všechno jsme zdárně vyléčili, ale to klepání nějak zůstalo. Spíš se změnilo. Malá, když se vzteká nebo něco chce, tak se jakoby zatne a chvíli se klepe, někdy u toho i zčervená. Jsem z toho dost špatná. Začala jsem jí teď dávat vit. b (pyridoxin), uvidíme,jestli třeba zabere. Přesto se chci zeptat,jestli nemáte někdo podobnou zkušenost a co s tím? Moc děkuji za každý postřeh.
ahoj, pyridoxin by mal zabrat. nam sa klepala bradicka ked mal maly 2m a preslo to. drzim palce ![]()
Meda píše:
zatne a chvíli se klepe, někdy u toho i zčervená
Třeba to s těmi nemocemi ani nijak nesouvisí. Moje malá dělá to stejné. Zatne ruce v pěst, celá jakoby zkoprní, zatají dech, začne se třepat… připomíná mi to nějaký epileptický záchvat. Ale je fatk, že to dělá, jen při znělce Večerníčka a když jí pustíme písničku Já jsem Chňapík, maličký krokodýl
Tak snad to u vás ani u nás nic nebude. U nás to je spíš jakýsi projev velké radosti
Asi.
Jo, a ještě u toho vykulí oči a otevře pusu dokořán. Strašný pohled!!!
Moc děkuji za reakce. Taky doufám,že to nic nebude. Ale ta naše treperenda to dělá častěji - když něco moc chce a nemá, nebo se na něco těší, případně ze vzteku. Teď mi byl jinou Dr. doporučen multiv. sirup Pikovit, tak to možná vyzkoušíme. Kdyby se situace zhoršovala, tak na neurologii, ale spíše to prý stejně bude k tomu vztekání apod. achjo, snad z toho brzy vyroste
.
Ahoj holky naše beruška to dělá taky přesně jak píše lulje zarne pěsti propne nohy a jak sevře dásně. U nás je to taky většinou když se na něco těší nebo když něco moc chce občas i když se na něco moc soustředí. Tak snad to bude v pohodě.
Ahoj holky
Nemám sice zkušenost osobní, ale moje sestřenka to dělala naprosto stejně jak popisujete. Třepala se když se těšila nebo měla radost. Když byla starší, dělala to tajně, protože jí to teta zakazovala. Lékařsky to nikdo neřešil a pustilo jí to asi v deseti letech.
No, jestli to Haňulu přejde až v deseti letech, tak potěš koště
Vypadá přitom fakt úchvatně ![]()
nam se obcas klepe jedna nozicka..uplne to zacne samovolne jako by nic.. kdyz se vzteka tak se klepe bradicka, ale to je normalni. Ale s tou nohou si delam starosti. Mate nejaka zkusenost s klepajici nozickou(samovolne,bez vztekani)?????????????