Ublinkává

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1280
5.3.09 11:48

Ublinkává

Už asi třetí den , vždycky když malého nakojim tak ublinkává.Přitom ho dávám odříhnout a jde mu to dobře , ale stejně si sem tam ublinkne.Je to normální,co s tím .Neřekla bych že bych ho kojila dlouho , vždycky tak cca 20 minut,tak nevím :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102
5.3.09 12:22

Mam tento problem s Klarkou, je ji 6 mesicu a porad ublinkava. Je to sice uz lepsi, nez driv, ale presto. Jedna znama rikala, z jeji syn ublinkaval do 7 mesicu.
Doktorka mi opakovane rikala, ze pokud to neni zvraceni obloukem, je to v poradku. Dite nema vyvinutou zaklopku, ktera by mlicku branila se vrati zpatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
5.3.09 13:26

ahoj, náš Matýsek také ublikává, ale naše doktorka je hodně přísná, podle ní by měl ublinkávat tak maximálně jednou za 2-3 dny. Což je hodně v rozporu s tím, že všechna miminka co znám normálně ublinkávají.
Nicméně protože náš Matýsek ublinkával po každém kojení a dost často i mezi kojením, tak jsem to řešila - za prvé jsme byli na sono, jestli to není nějaký problém (párkrát nám zvracel obloukem). To bylo ok.
Pak jsem na:,–(ila Nutriton (pozor, neplést s Nutrilonem). Nutriton je zahuštění a podává se před každým kojením rozmíchaný v mléce nebo převařené kojenecké vodě. Já ho dávám do čajíku.
Nutriton to ze začátku vůbec nelepšil, tak jsem ho střídavě vysazovala, protože upřímně, je to docela opruz.
Dále dáváme kapky Sab simplex, které jsou sice primárně na prdíky, ale oni v podstatě dělají to, že jakoby rouzpouští ty bubliny vzduchu. Což trochu pomůže i tomu blinkání, že pak při tom odříhávání toho nejde tolik ven a nehrozí tedy ublinknutí.

Na druhou stranu, až někdy teď kolem 3. měsíce se to zlepšilo alespoň na přijatelnou úroveň - ublinkává nám tak jednou až dvakrát denně, což se podle mně dá snést.

Takže doporučuji Nutriton a vydržet :wink:

P.S.: Případně lze to také řešit tak, že budeš dávat mimču brindáček (pozor aby se na něm neudusil, hlídat) a alespoň nebudeš muset tolik převlékat :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6361
5.3.09 14:35

Oluscho,
u nás ublinkává prcek od porodu. Jedná se evidentně o reflux, ale vzhledem k tomu, že nejsou žádné další problémy, doktorka jej dále neřešila. Jen jsme naklonili matrace obou postýlek do úhlu třiceti stupňů, zá:,–(ně kojím ve zvýšené poloze a vždycky nechám odříhnout. Pravidelně s doktorkou hlídáme váhový přírůstek. Užívali jsme Nutriton (jak je už tady psáno), ale v našem případě vyvolával zácpu, tak jsme ho zase nechali ve skříni. Součástí našeho oblékání je bryndáček. No a čím je prcek starší a víc a víc se hýbe, tím se to také lepší a dokonce jsou už dny, kdy neblinká vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
5.3.09 15:19

Je to normální. Adam byl příšerně nenajedenej :D . Ublinkával i po odříhnutí asi do 8t, pak se naučil říhnout 2× a přestalo to. Někdy ale ublinkne mlíko i teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
5.3.09 15:21

Holky a ten Nutriton je na předpis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
5.3.09 15:29

Oluscha - nemyslím si, že ste prípad na Nutriton, zbytočne si s tým budeš komplikovať život. Moji synovia ublinkávali cca do roka :roll: to bola hrúza. Ak nemáte problémy s váhou, ak priberá dobre, tak by som to vobec neriešila.

zdenkak - podľa Dr. 1× za 2-3 dni??? Také miminko som ešte nevidela. Synovia blinkali niekoľkokrát za hodinu. Teda, keď nespali :lol:

• Citovat
  • Upravit
921
5.3.09 17:13

Gabika: ano, jak rikam, doktorka je hodne prisna, ale ja si tohle moc k srdci nevzala. Ja budu spokojena, kdyz bude blinkat tak max. 1× denne. Ostatne, hlavne musi pribirat, zbytek je celkem sumafuk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
5.3.09 22:55

Oluscho
náš prcek taky blinkal skoro každý kojení. Bylo to z toho že se přepil teď už jsme vychytali kolik minut může pít aby byl sytý ale nepozvracel se a taky dodržujeme 3 hodiny mezi kojením. Doktorka nám řekla že pokud nezvracíme obloukem a přibíráme na váze tak to řešit nemáme. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
5.3.09 22:55

Oluscho
náš prcek taky blinkal skoro každý kojení. Bylo to z toho že se přepil teď už jsme vychytali kolik minut může pít aby byl sytý ale nepozvracel se a taky dodržujeme 3 hodiny mezi kojením. Doktorka nám řekla že pokud nezvracíme obloukem a přibíráme na váze tak to řešit nemáme. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6361
5.3.09 23:06

Nutriton není na předpis, dá se koupit v každé slušnější lékárně. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
6.3.09 16:24

Holky blinkaly neustále, na všechno, nejvíc na mně. Nejlepší byla mladší, když se začala po 6mm plazit - otočit na břicho, ublinknout, zvednout nohy i ruce k odrazu, ublinknout, odstrčit se dopředu, dopadnout na břicho, ublinknout - mezitím tím břichem rozetřela ty první blinkance a takhle vesele cestovala bytem. Ale byly obě tlusté a spokojené, tak jsem to neřešila a evidentně si nijak neuškodily.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky