Čím čistit ouška?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1280
7.3.09 15:14

Čím čistit ouška?

Chci se zeptat , čím je nejlepší čistit ouška?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
7.3.09 15:27

nejlepsi je necistit. jenomvnejsi zvukovod, to co vyteka ven. v zadnem pripade ne do hloubky!!! kvuli bubinku a tak. ten maz vlastne chrani mimincino ousko pred infekcemi. cistim obycejnym usatkem jenom co je fakt viditelny a dovnitr vubec nezajizdim.
neprihlasena jitus

• Citovat
  • Upravit
6545
7.3.09 15:27

ničím.

Při koupání je necháváme v klidu namáčet a pak jen zlehounka je otřu štětičkou, ale ne dovnitř, jen tak kolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
7.3.09 15:33

Přidávám se k prvnímu názoru. Jednoduše nečistit. J8 Honzíčkovi ouška poctivě vytírala vatovou tyčinkou, po každým koupání(takovou tou tlustou pro kojence) a u Toma nebyl čas, takže nevytírala ničím. Ani jeden neměli nikdy (ťuk, ťuk, ťuk) žádný ušní problém. Teď opět neplánuji vytírat miminku ouška, je to zbytečné trápení maminky a miminka s rizikem ublížení při nešikovnosti, nebo neposednosti dítka. Ani teď klukům do uchaq nic nestrkám. Zajímavý - sobě jo a to docela často :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21527
7.3.09 15:38

já používám vatičky pro mimi, které mají rozšířenou část, aby se nezajelo moc hluboko. tyhle ti dovolí vyčistit ouško jenom venku a neublížit mimi, kdyby se moc mlelo. ale čistíme fakt jenom když vidím mázek, jinak ne. jak už psaly přede mnou, hlavně ne dovnitř :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
7.3.09 15:44

Dovnitř opravdu ne - bubínek je mnohem blíž, než si většina lidí myslí (když se ouško trochu natáhne za boltec, je na něj vidět) a hodně choulostivý.

My čistíme čistým přežehleným kapesníkem na širokém konci pinzety , takže dovnitř se nic nemůže dostat ani náhodou a vytře se jen ústí vnějšího zvukovodu.

Po koupání lze odsávat třeba takovými těmi buničinovými čtverečky , pokud je k tomu nějaký důvod (používaly se v bazénu, když jsme chodili na plavání).

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.3.09 16:28

Konečně v tom mám jasno :lol:

• Citovat
  • Upravit
1752
7.3.09 17:13

Nečistíme. Jen vnějšek po koupání otřu kapesníčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
7.3.09 17:42

Po koupání taky jenom otřu vnějšek. Malej si ale při koupání vždycky ouška dá pod vodu.
Po plavání používáme ty buničitý čtverečky. Má to ten háček, že si je malej z uší vytahuje. Takže jestli někdo znáte fígl, jak na to, aby tam držely alespoň minutu, tak sem s ním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
7.3.09 17:45

tyjo po plavču jsem nikdy uši speciál nečistila…zatim nikdy nic:) Tuk tuk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
10.3.09 17:06

Gabinko - ono nešlo v tom bazénu o čištění, ale spíš o vysušení - venku pěkně mrzlo a třeba já jsem jezdila s malou autobusem, takže jsem to uvítala.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
10.3.09 17:15

Já nečistím nijak, při koupání přejedu žínkou, to se dovnitř rozhodně dostat nemůžu, po koupání osuším plenou. Ale sušit doporučuju, i pořádně za ušima, ať se tam neudělá nějaký exém po zapaření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5732
11.3.09 18:37

Ahoj.Tak my používáme ty tlustý miminkovský…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí