Nelezení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
5.5.09 14:01

Ahoj všichni,
máte pravdu - když je venku hezky, tak vůbec nestíhám některý důležitý věci a natož pak pc :lol: . Na prodloužený víkend jsme se vydali do Náchoda k babičce a dědovi, takže si to užíváme.
Miš - co se týká mluvení - naše Áčko velice zřetelně říká ham a mňam, beja (nebo tak nějak - jakože berany duc), mimi, mama a spoustu dalšího, takže mluví docela dost. Ale buď v klidu, každý mimi to má fakt nastavené úplně jinak - to přijde…

Co se týká pohybu, tak u nás nic moc nového, jen že neustále pérujeme na kolínkách, ale pohyb kupředu zatím nic. A už se nám blíží ten náš neurolog, tak mám z toho docela vítr, ale snad bude vše ok. Mějte krásný den.

Nepřihlášená vichad (Adéla a Anežka)

• Citovat
  • Upravit
5527
5.5.09 16:08

Ahoj holky, byla jsem straaaaašně dlouho u našich a bez netu, takže jsem tu jen na skok a zas letím. V Brně jsem na dva dny a musím toho zvládnout spoustu, tak jen stručně, co je u nás nového:

• Hanička stále neleze. Jen se pokouší plazit, tak aspoň něco.
  • Vynahrazuje mi to svým mluvením atd. - paci paci dělá snad i ze spaní, pak indiána (jako že si rukou poplácácá po pusině a křičí aaaaaaaaaaaaa), umí baf jako pejsek, ukazuje pa pa a dokonce to i říká, pak žvatlá mama, tata, baba, nene, … ale myslím, že tím nemá namysli nic konkrétního. Zkrátka jen zkouší, co ze sebe lze vyloudit. Ukazuje, jak je veliká a jak se má… Zkrátka po téhle stránce je super, ale to nelezení mě přivádí k šílenství.
  • V Brně jsme proto, že jdeme zítra ráno na ortopedii, kvůli naší diagnóze „motorická retardace“. Tak jsem zvědavá.
  • Víc než nelezení mě znervózňuje to, že má vytočenou levou nožičku a vypadá to čím dál hůř.
  • Tatínek nás přijel navštívit na 1. máje, aby mi dal pusu. Třešně ale už nekvetou, tak myslím, že to bude bez efektu a stejně uschnu :(
  • Promluvili jsme si o všem, ale on v sobě chybu nevidí, takže to vypadá, že se dohromady nedáme. On zkrátka bití ženy a podvádění považuje za samozřejmost. Asi. Nevím. Nechci už na to myslet.
  • Já jsem ale pořád blbá a mám ho ráda, takže jsme se spolu na toho prvního máje vyspali a dneska máme opět smluvené rande. On si dělá naděje, že se k němu vrátím. Z mé strany šlo ale čistě o biologickou potřebu. Zkrátka jsem byla po tom měsíci tak nadržená, že stačilo, aby mě pohladil..... Podrobnosti nerozvádím ;)
  • Tak to vidíte, jak jsem blbá. Nepoučitelná. Ale stojím si aspoň za tím, že se k němu jen tak nenastěhuju. Zkrátka ho budu mít asi jen na sex. Chjo. To jsem klesla. Bože!!!
  • Tak já letím na poštu a zlikvidovat velikonoční výzdobu. Pozítří valím zase k našim a zůstanu tam, dokud mě nevykopnou ;)
  • Mějte se krásně a užívejte si fungující rodinky.
  • Jo, a vymyslete ty Častolky. Kdybych se tady dlouho neukázala a vy jste se domluvily na termínu, dejte mi prosím vědět SMSkou. Moc dííííííky.
  • Já pádím a posíláme s Haničkou veeeeeeeeelikou pusuuuuuuuuuuuuu!!!!!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6069
7.5.09 10:17

ahoj holky a všechny dítka :)

jakpak se včechny máte ? Vypadá to že bude hezký víkend tak už se těšíme :)

Luljíku - Haňulka je šikulka a s tatínkem - no hlavně aby jsi byla šťastná ať to bude jak chce :)
Užívejte si to holky u rodičů a určitě dáme vědět jak se dohodneme na těch Častolkách :)

A tak jak to vidíme - nějaký den v týdnu nebo o víkendu? Já bych asi byla pro ten den v týdnu … ale záleží taky na Vás.

Musím dnes zavolat naší Mudře - zdá se mi že Anďa trochu vytáčí pravou nožičku tak bych byla ráda aby se na ni mrknul ortoped.

Mějte se krásně - papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
7.5.09 21:25

Ahoj Lidičky,
tak se opět hlásíme ze severu Čech.
Huráááá - naše Áčko se konečně na těch čtyřech hnulo kupředu. Není to sice žádné superrychlé lezení, ale je. Mám z toho ohromnou radost. Je pravda, že stále u ní přetrvává to plazení - je rychlejší, ale myslím, že to nebude dlouho trvat a rozleze se rychlostí blesku, uvidíme.
Holky (fish, lulje), budu asi vypadat jako trotl, ale nějak si neumím představit, co myslíte tím vytáčením nožky.Jak to vypadá? :oops:

Jinak teď sleduju hokej - jsem docela náruživej fanoušek. Mějte moc a moc hezký večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
7.5.09 21:32

Huráá, vichad:) Gratuluju:)) Už je to tam:)) Kde vlastně bydlíš? proč jsem si myslela, že taky patříš do východočeské sekce?? Ty máš ty příbuzné v Náchodě?

Z hokeje asi moc radost nemáš, Švédi nám tam jednu lupli :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6069
7.5.09 21:32

ahojda vichad,

super velká gratulace k lezení - počkej jak se rozleze - to naše Áčko jak zmerčí něco o co jí jde tak leze rychlostí blesku :)

To vytáčení nožičky - no nedává ji rovně - jako chodidlo - ale mírně do prava - něco jako tučňák :wink:
Ale jak říkala dnes naše Mudra - že to prej nic není - aspoň u nás - že uvidíme až bude chodit ale že kotník v pořádku že to je tou nestabilitou kterou při tom obcházení nábytku zatím má. Tak uvidíme.

Taky koukám na hokej - škoda toho gólu co jsme dostali :(

Zatím pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6069
7.5.09 21:36

jééé vichad - až zase budete v Náchodě - dej vědět - já to mám tak cca 10 minut autem - teda když není totálně ucpanej provoz v Náchodě :(

ahoj Baghi - jakpak se s holčičkama máte?

Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
7.5.09 21:45

Ahojda Fish:)

Máme se - no, tak na střídačku. Mám obrovskou radost z Ani, je hrozně miloučká, šikovná, usměvavá … zato z Elíši je šílenej puchejř, protivná, nafouklá, plačtivá .. Já jí chápu, ač se snažím se oběma věnovat stejně, tak prostě Anu pořád ňuchňám a jí pořád komanduju:((( A ona je z toho pak protivná a mě se tím míň chce mazlit se s protivnou holkou ..no je to na pytel:( já jsem na pytel:(

Jinak k těm Častolkám - koukala jsem do mapy, Lulje to bude mít z Brna flák cesty, pro ni by byla schůdnější třeba Ltomyšl ..ale to je zase daleko pro vás…

A ještě - než si dáme to rande, měly bychom si ujasnit, jaks e kdo jmenuje a jak vypadá:))) Teda vy se možná znáte, ale já vás ne .. kdysi jsem byla v Praze na srazu jarních miminek 2004 … a bylo to samý Ahoj Baghiro, jéé, tamhle je Almerka a tamhle Magráta a Makýš, ahoj missorko:)))

Joj, tak než jsem dopsala, máme tam doalšího góla:( To už nerozchodíme:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6069
7.5.09 21:55

ahoj Baghi,

když ono i když se snažíš se věnovat dětem stejně tak to prostě ne vždycky tak vychází - je to tak všude - netrap se tím - bude to lepší a lepší až budou berušky starší.

Klidně beru i Litomyšl - tam je taky hezky - necháme to na Lulje.
Jinak se známe jen z e-mimina.
A znát se jménama bude lepší, to máš pravdu - já jsem Lenka a Aničku už víte :)

Jo ten hokej je teda asi dnes konečná :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
11.5.09 11:40

Ahoj holky a mimina :) Hlásíme se o5 z Brna!!
Nejdřív velká gratulace Vichad a její čiperce k lezení!!!! Jste šikulky!!!
K tomu našemu srazu - taky bych uvítala některý všední den a co se týče místa, tak se mnou si nedělejte starosti. Vymyslela jsem to tak, že při té příležitosti navštívím svoji nejlepší kamarádku z VŠ, která bydlí v Litomyšli a pořád mě k sobě zve, takže bychom si s Haňulkou udělaly několikadenní výlet, při kterém zabijeme dvě mouchy jednou ranou - návštěvu kamarádky a sraz s vámi v Častolkách. Nebo v Litomyšli? To už nechám na vás. Nám už to pak bude v podstatě jedno, na kterém z těch dvou míst se sejdeme ;) Strašně moc se těším, až vás poznám. Jo, já jsem Martina :)

No, a k naší kontrole na ortopedii? Nevím, co na to říct. Jsem ze všeho zmatená a vlastně nevím, proč zrovna my..... na ortopedii mi řekli, že Hanička má „nevyvinuté a abnormálně uvolněné vazy na rukou i nohou“. Nedá se s tím nic dělat, než čekat a trénovat lezení na kolínkách, protože než se Hany sama postaví na nožičky, může to prý trvat rok, dva…nikdo neví. Prý je to vrozená vada.
Vynadali mi, že jsem určitě Haňulu stavěla na nožičky. Jo. Občas jo, protože to sama chtěla a když jsem ji držela v náruči, tak stála jak voják a pérovala. Takže za tohle jsem dostala vynadáno, i když vím, že tohle dělají všechny maminky s miminky v mém okolí. Ach jo. Mám výčitky svědomí. Teď už Hanička jako voják nestojí, kolínka se jí podlamují a o nějakém pérování se nám může jenom zdát.
Pozitivní zpráva je, že se konečně sama po:,–(í a už se i plazí. Klasický Meresjev. Na kolínka se nepostaví ani náhodou, takže abychom ji to naučili, musíme jezdit po rehabilitacích a doma cvičit, což se jí teda vůůůůbec nelíbí :(
Holky, já mám už úplně odrovnaná záda z toho stálého nošení a zvedání 10 kilového kvichtíku a při představě, že ji budu tahat do jejích tří let nebo i dýl, mi běhá mráz po zádech. 8O
Drží mě nad vodou jen jedna věc - a to, že chodit prý určitě bude. Jen je otázkou času kdy...... Může to trvat léta. Uvidíme.

Jo, a ještě něco - vždycky Když Hanička vidí doktora, spustí šílený pláč (to máme z očařů při proplachování kanálků a z infekčního při mačkání hnisu po TBC). A po tom řevu jí vždycky popraskají žilky na tvářích a na krku, takže aby toho nebylo málo, jdeme v středu na krev. Ach jo :evil:

Tak někdo navrhněte datum a místo srazu a my se přizpůsobíme. Rehabilitovat budeme s vámi. Doktory už nemůžeme ani vidět ;) Mějte se zatím krásně a posíláme pusu z Brna 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
11.5.09 13:21

Ahoj Všichni,
tak já jsem Adéla a máme Anežku (to už asi víte, že :lol: ?).
Bag - my jsme z Nového Města pod Smrkem a v Náchodě máme přítelovy rodiče. Jinak, co se týká Tvých berušek - nic si z toho nedělej. Takhle to bude nějakou dobu fungovat, a pak se to spraví, uvidíš. Moc na Vás budu myslet. Naše Áňa je fakt ukřičený miminko (a to je zatím sama), takže alespoň trochu vím, jaké to je uklidňovat neustále „našlápnuté“ dítko.

A co je u nás nového? No celkem nic moc. Áňa zatím popolézá, stále je pro ni rychlejší to plazení. Dneska jsem volala na rehabilitaci (jelikož nám v lednu - když jsme tam byli naposled - řekli, ať přijdeme, až polezeme, a to je až teď) a tam se jim vůbec nelíbilo, že je na kolínkách až teď. Dostala jsem vynadáno a nejhorší na tom je to, že ani pořádně nevím za co. Nikdo z nich nás totiž teď hrozně dlouho neviděl a nadávají nám. Tak mám zase o jednoho broučka v hlavě víc. Více se dozvíme ve čtvrtek, tak jsem zvědavá. Budu ráda, když budete držet palečky.

lulje - hlavně že máte jistotu, že Haňulka bude chodit, a to je nejdůležitější. Mentálně je rozhodně v pohodě, tak co si víc přát? Je fakt, že každá takováhle zpráva člověka hrozně zasáhne, ale věř tomu, že to půjde.

Mějte se krásně. Jinak holky, já vím, že jsme se dohadovaly na srazík v květnu, ale zatím co vím jistě, že v Náchodě budeme rozhodně první týden v červenci. Uvědomuju si, že jsme se tomu květnu trochu vzdálili, ale jinak se budeme snažit přizpůsobit. Pa, pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
11.5.09 14:11

Ahoj holky … co to čtu? Proč jsou na Vás zlí? To mi hlava nebere:(((

Lulje … Fakt hlavní je, že Haninka bude chodit, i když úplně chápu, jak ti je, co se ti asi honí hlavou … S tím nošením - já si na Aňu koupila Manducu, je to látkový nosítko, lupneš ji do toho a ruce máš voní a ta váha při nošení není taková, jako když ji držíš na rukou. popravdě ale musím přiznat, že ji do toho moc nedávám,, mám jí krátce a Any je teď nemocná a hyperprotivka, tak jí nechci traumatizovat tím, že jí tam neumětelsky strkám.

Vichad - i na tebe byli protivní … nechápu:( Kamarádka chodila sdcerou na rehabilitaci v úUstí nad Orlicí, cvičila s ní Vojtovku .. a byli tam na ní prý tak protivní, že to vzdala:( Nechápu, proč s dětmi pracují lidi s takovouhle náturou:((((

K tomu termínu a místu srazu - my jsme teď všechny tři nastydlé, zahleněné (chrchlá celá cela), ale jakmile se uzdravíme, jsme jen a jen Vaše:) Nehodí se nám to akorát zkraje června. Všední den bude OK, místo - pokud to Lulje nevadí, tak za nás asi radši ty Častolovice . Ačkoliv - je to fakt jedno, v Litomyšli na zámku je taky park .. a kdybychom se chtěly cournout s kočárama po městě, je Litomyšl pohlednější (víc krámů s oblečením:)))). v Častolovicích zase ty zviřátka … A až nám prckové povyrostou, tak u nás v Chocni jsou taky krásný parky, super dětské hřiště a hrozně příjemná cukrárna - takže příští rok u nás:))

Abychom se poznaly, tady http://www.baghira.webnode.cz/…ublic/my.jpg jsme my tři v té cukrárně (všechny tam vypadáme blbě, ale já mám zoufale málo fotek, kde jsem společně s holkama, tak si nemůžu vybírat:) - a já jsem Míša:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6069
11.5.09 20:07

ahojda holky a malý slečny :)

Bahgi - Míšo - vždyť vám to na tý fotce moc a moc sluší - krásný holky.
Tak letos v Častolovících a příští rok u Vás v Chocni a třeba i u nás v Pekle - je tu taky hezky, samej les - máme tady příjemnou restauraci a kousek do města.
Doufám že budete brzy zdravý aby jsme doladily termín. Taky jsme chrchlali - manžel měl dokonce nález na plicích a antibiotika - to se nám naštěstí vyhnulo - uff.

Vichad - Adélko - doktoři jsou někdy - no spíš většinou - dost na prd - a ten přístup - jak říkala Míša … proč vlastě pracují s dětma :(

Lulje - hlavní je že Haňulka bude chodit - cvičení se ji určitě nelíbí … ani se ji nedivím - ale určo ji to pomůže.
Pak dej vědět jak jste dopadly na tý krvy - jestli je to OK.

A co u nás nového … no Anďa objevuje techniku - tahá za všechny kabely - nejvíc si oblíbila můj notebook :(- vyďoubla mi písmeno na klávesnici.
Místo aby říkala máma tak to je samý čiči , ryba, ááááj, ham … a spoustu dalšího na co by jsem potřebovala slovník.
V neděli jsme byli v Ratibořicích a co neprospala to prokecala.

Mějte se krásně a zatím pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
15.5.09 21:16

Ahoj Všichni,
tak se hlásíme po návštěvě neurologa. Tam Áňa opravdu předvedla vše, co umí (teď už i lezeme - regulérně) a pan neurolog byl spokojený. Jen se ještě stále nechceme stavět, tak to okomentoval slovy, že má na všechno dost času (prognóza chůze mezi 13.a 15. měsícem). A na rehabilitaci taky dobrý, takže ten pondělní rozhovor byl asi špatným dnem či co. Každopádně mi spadl obrovský kámen ze srdce.
Mějte pěkný večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6069
15.5.09 23:25

vichad - to je bezvadný že jste v pořádku … mooooc moc gratuluju.

Holky přeji krásný víkend … zítra se jdu podívat na miminko co se narodilo kamarádce :)

Pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky