Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, přidáváme se k nelezcům, malá má zítra 11 měsíců a neumí se dostat ani na 4
, jenom se plazí po bříšku oběma rukama a jednou nohou, cvičíme Vojtovku 3× denně, ale moc výsledky nevidím, vše jde strašně pomalinku, na neurologii jsme byly, malá je zdravá, ale tak o 2-3 měsíce opožděná motorice, sedět taky neumí, svalí se jak hruška, udržet ji v lehu v kočárku je dost často nemožné, tak dáváme aspn do pololehu, aby něco viděla
Ahoj Všichni a nově i Kokako - vítej,
Kokaka - my cvičili taky Vojtu (asi tři měsíce) a výsledky byly „skokovité“. Dlouho se nic nedělo, a pak najednou to poskočilo, tak vytrvej, posíláme moc sluníček
.
Jinak odpoledne se chystáme na Valdštejnské slavnosti - je to takový jarmark s programem, který se koná jednou za dva roky. Je včetně příjezdu Albrechta z Valdštejna a Kateřiny z Redernu, takže docela prima. Bude taky středověká bitva, tak snad už přestane dneska pršet, abychom se mohli vydat.
Fish - a co kamarádčino miminko? To je co, to už vůbec není pravda, že jo?
Mějte všichni krásný den.
Fish - jojo, kabely - a taky mobily a ovladače a klíče … nejoblíbenější hračky:)
Vichad - super:) Moc gratulujeme:) Ale s těma prognózama … může se klidně zítra postavit a chodit, nebo v roce a půl … hele, naše Elis chodila kolem nábytku od 8 měsíců - a chodit bez opory začala až skoro ve 13 měsících! A zase jsou děti, které leží do roka - pak se prostě postaví a začnou chodit .. tak nechápu, jak může dělat najaké prognózy…
kokako - vítej do klubu:) K tomu neležení v kočáře - nelíbilo by se jí být tam třeba na bříšku? jestli ti to jde zařídit tak, aby mohla koukat ven … lepší, než ji nechat kinklat v sedě, když sama nesedí
..Což mi připomíná, že mi před pár dny Andula vyskočila z kočáru, chytla jsem ji v poslední vteřině za pásek u riflí ![]()
Jinak chodí za ruce .. ale teď jsem se dočetla, že by se to dělat nemělo, nebo aspoň ne často. Stejně má styl „Golem“, tak ji radši nechám, ať si to piluje někde podél stolku nebo gauče:)
Jo - a k tomu, jak tu píšete, co všechno vaše děti už opakují .. u nás vede táta, občas máma (když se děje nějaké příkoří) , kuk a ťuky ťuk (kukykuk
), jinak nic.
Teď měla Eliška ve školce besídku a Andula se projevila jako profesionální kapsářka … zatímco já natáčela její ségru, ona lezla podél publika a vytahovala přítomným maminkám z kabelek mobilní telefony
![]()
Užívejte pošmourného víkendu - a už musíme KONEČNĚ domluvit nějaký ten termín ![]()
ahoj holky a mimísci:)
Vichad - miminko i mamča jsou v pořádku - a jak říkáš už to ani není pravda když byla Anďa takhle malinká a přitom to bude teprve rok
A jak je to mimčo lehoučký ![]()
Baghira - gratuluje k chození za ruce
- jo píšou že by se to nemělo … ale když ty píďata to vyžadujou - já mám teď záda do oblouku pořád a to se snažím ji nevodit moc často.
Ten pocit když ti vyzkakuje z kočárku znám - je to hrozný - my jsme po tomto jejím výkonu šly okamžitě na sporťák.
Tak to je Áňa šikovná kapsářka - to mě pobavilo - no jo oblíbené hračky a je jich tam tolik tak proč toho nevyužít že jo ![]()
Včera jsme byli v ZOO - bylo nádherný počasí … ale jen zvířata teda nic moc - asi jim vadilo teplo a buď jen leželi nebo byli zalezlí vevnitř.
Jinak nám začalo vztekací období - jakkoliv ji omezuju v pohybu tak záklon a hystericky vřeští. Takže při přebalování a oblíkání to je u nás jak v první bojový linii - už aby to přestalo.
A s tím termínem … co tedy až bude Vichad v Náchodě - myslím že psala že první týden v červenci ?
Mějte se krásně a zatím papa
Ahoooooj holky a lezci, nelezci, chodci, plaziči…
Po dlouhé době se opět hlásíme, než se zase odmlčíme. Má být tento týden pěkně, tak asi pojedeme k babičce, proto se tady zase na delší dobu neukážeme ![]()
Všem gratulujeme k pokrokům!!! My jsme taky pokročily. Hany si sama s jistotou sedá, takže velký pokrok! A plazí se - pořád styl Meresjev, ale lepší než nic. Teď si oblíbila odpaďák, takže máme pořád odpadky vysypané po zemi a Hany se v nich přehrabuje. Fakt nechuťárna
Jo, a začala jsem ji dávat po ránu na nočník a vždycky se zadaří, tak mám z toho radost. Hned napoprvé teda se na nočníku roztančila, převrátila se a vyválela se v těch hovínkách, ale i tak jsme měli radost, že pochopila, k čemu nočník slouží
Teda - nevím, jestli to pochopila, ale vždycky, když ji na něj po:,–(ím, tak se vyčůrá nebo vykyká, tak mám radost. Ale to sem nepatří ![]()
Holky, nějak se v těch příspěvcích ztrácím a nevím, jak se to komu hodí s tím srazem. Já jsem pro všemi deseti a jak jsem psala výše, klidně přijedeme. Kdykoli. Kamkoli
Jsem pro Častolovice ![]()
Kokako, vítej v klubu a neboj - ony se ty naše děti rozlezou i rozchodí. Teda aspoň já tomu pevně věřím!!!
Holky, užijte si to krásné počasí, které nás tento týden čeká a zkuste domluvit už nějaký přesnější termín toho našeho srazu. My můžeme kdykoli ![]()
Fish, Haňula se taky vzteká, když ji nchci přebalit nebo převlíct. Ona totiž nesnese, když ji položím na záda bojuje jako lev, aby se mohla přetočit na břicho. Kolikrát máme i dva co dělat, abychom ji přebalili ![]()
Tak si mám do diáře zapsat první týden v červenci????? Co vy ostatní? Souhlasíte??? Třeba už do té doby polezeme
A vy budete kolem nás lítat jako draci
Mějte se fajn!!!!
Ahojte Lidičky,
tak se opět hlásíme ze severních Čech. U nás dneska začalo léto, či co. Do dneška to vypadalo tak, že jeden den pršelo, jeden bylo nádherně a dneska to je fakt na tílko a kraťasy - no prostě nádhera…
S termínem souhlasím - do Náchoda bychom měli jet někdy okolo 2.7. a měli bychom tam být asi tak týden, takže by mi pak bylo víceméně jedno kdy v tomhle týdu. Díky za přizpůsobení se ![]()
Jinak jste měli pravdu -Áňa se rozlezla jako drak, a taky vypadá jako bernardýn (asi nám rostou dvoječky nahoře, jinak si to neumím vysvětlit
). Zatím stále ale nepochopila, že má něco, co by ji mohlo udržet ve vzpřímené poloze (to jako nohy) a vůbec se nesnaží stavět, ale když to tady tak čtu, tak je to vlastně jen a jen dobře pro záda nás všech, že?
lulje - gratulujeme k plazení - neboj, Hanďa přijde i na ty kolínka.Nám to vydrželo dost dlouho. Jo a něco pro uklidnění - neurolog nám říkal, že to že se dítě plazí jednostranně nemusí vůbec nic znamenat a plazí se tak až 70 % dětí. Je to šikulka šikovná.
Mějte všichni krásný den.
Ahoj, Jony začal lézt až v 11ti měsících … takže buď v pohodě. Času máte dostatek ![]()
ahoj holky a mimča ![]()
víkend byl super… dnes tedy opravdu krásný počasí - hurá - byli jsme na procházce pak se stavili u manželových rodičů na večeři a Anďa už spinká - byla celý den venku tak z toho byla asi dost unavená ![]()
Včera bylo grilování u mamky … mňami - bylo to výborný akorát mohlo být počasí jako dnes - no škoda.
V pátek jak byly ty bouřky tak psa by člověk nevyhnal a naše slečna v tom spala venku a ani to s ní nehnulo
![]()
Mám záda do oblouku - Anička chce jen chodit a chodit a sama neumí ![]()
Mějte se krásně , pa
Ahoj:)
My měli taky hezký víkend, v sobotu jel manžel do Rakouska a my holky si udělaly výlet - do Častolovic:))) Aně se tam líbilo úplně všechno (jezdila i na těch skluzavkách v dětském koutku:)), Elíšu nechávala historie chladnou, pořád jí jen zajímalo, kde tam mají párek v rohlíku a jestli si bude moct koupit zmrzku ![]()
Dneska jsme byli celá rodinka na otočku v Jasenné, tchán marodí, je dlouhodobě ve špitále, jinak tam jezdí s tchýní oni dva… Zalili jsme zahradu, upletly si s Elis věnce z kopretin, nakrmili králíky a kocoura, Miloš jednoho zabil a stáhnul z kůže, já to ořvala - a jeli jsme domů. Na zpáteční cestě jsme se stavili v Česticích na oběd - byl to příjemný den (na to, jak špatně začal, ráno jsme tu na sebe všichni řvali:(((
Blíží se narozky našich miminek … a já ještě vůbec nemám nápad na dárek:( Teda nápadů by byl milion - jenže my už všechno máme po Elíše a protože to byly krásné, kvalitní a drahé hračky, tak jsme je nevyhazovali, jen oprášili a dali Aně .. u nás je taky problém v tom, že Elis Aně všechno bere … no prostě s dárky pro Any bude potíž, nebude jich moc, nemáme to už kam dávat … Miluje kočárky a panenky, jako ségra. Jenže kočárků máme doma už hodně, panenku jí zabaví Elis … Nebo se naprdne, že tentokrát nedostala něco ona, ale ségra…No bude to maso a vůbec se na to netěším:(((
Co budete dětičkám kupovat vy?
(a jen se zeptám na autosedačky … chci Aně koupit větší sedačku .. a jelikož Elíša má Romera Kid plus, tak Aně koupím taky R. - King plus, ve stejné barvě … Máte ji někdo doma? Nemám ji kde ozkoušet, tu Elíšinu jsem taky riskla a koupila přes net - a je dobrá … Už máte děti v autě po směru jízdy? .. Nás čeká zkraje června delší cesta - teda na mě je delší, asi dvě hodiny jízdy:)), tak chci, aby ji už Any měla … i když na druhou stranu se toho bojím, nejradši bych vozila ve vajíčku do puberty:)))
Tolik on nás, čeká na mě velehora zmačkaného prádla a žehlička:( Pa
(teda, to jsem spatlala páté přes deváté .. ale hučí tu do mě Eliška, která má obchod s dinosaury a pořád mi nějakého vnucuje ..... dokonce jsem k jednomu dostala zdarma i spidermana, no nekupte to
![]()
Ahoj holky!
Byla jsem od ST do NE u našich a paráda - počasíko ukázkové… grilovačka, oslava jedněch narozenin, voda, slunce… pohoda, klídek… A HLAVNĚ: naše Hany si už s přehledem sedá a leze jako ďábel. Teda neleze, ale plazí se
Ale zapojuje už i nožičky, takže pokrok veliký. Jo, a v postýlce si začala klekat, což beru jako velmi pozitivní krok v našem zabržděném vývoji
Koupila jsem na vaši radu i Manducu a Haňule se v ní mooooc líbí. Byl to super nápad. Díky!
A ještě jedna pozitivní věc - spolužaččin manžel je lékařem v dětské nemocnici a domluvil mi pořádné vyšetření na ortopedii a neurologii, tak jsem moc ráda. Nechtěla jsem ho tím obtěžovat, ale když se dozvěděl o naší podivné diagnóze, tak se sám nabídl. Dneska jdeme k nim domů na návětvu, tak na Hany mrkne nejdřív sám a pak nás pošle k jiným odborníkům na RTG a UTZ. Jsem moc ráda.
Bag, pobavil mě Tvůj příspěvek, jak jste „nakrmili králíky a kocoura, Miloš jednoho zabil a stáhnul z kůže“ Nejdřív jsem myslela, že kocoura, ale pak mi to došlo
Naše Hany bude mít taky narozky, ale s dárky to nijak řešit nebudu. Stejně z toho nemá rozum
Dostane nějakou hračku do vody a bude. Taky bych si s tím na Tvém místě nelámala hlavu. Co se týče autosedačky, tak my už vajíčko nemáme od února (nebo ledna?) - máme taky Roemera a jsme moc spokojeni!! Máme tuto: http://www.babymania.cz/…ndline-ellen Potřebovali jsme s isofixem a aby nám seděla do obou aut. Původně jsem taky uvažovala o King, ale ten nesedí do BMW, takže zvítězil SafeFix. Tak šťastnou ruku při výběru!
Jo, a kromě zabitého kocoura mě taky pobavil Eliščin obchod s dinosaury. je to holka šikovná!!!! Už se na toto období těším ![]()
Fishíku, snad už Anďa bude brzy chodit sama, aby Ti ta záda v tom oblouku nezůstala!
Zlaté naše plazení se
Ale zas je blbé, že když jsme někde venku, tak ji nemůžu položit kamkoli, aby se plazila. Kdyby aspoň trošku capkala, tak ji postavím a hotovo. Ach jo. ![]()
Vichad, co se týče stavění se, tak my taky ani náznak
Ať vás zoubky nebolí a nezlobí!! Nebo už jsou dvoječky venku? Nám naštěstí horní jedničky i dvojky vyrostly najednou v jednom dni. A bez pláče. Tak aspoň něco pozitivního
Tak ať to má u vás taky klidný průběh! S těmi 70% jsi mě potěšila a uklidnila
Díky.
Holky, mějte se krásně a užívejte si tropických veder, která nás dnes a zítra čekají, a snad nám počasí vyjde i v ten první červencový týden v Častolkách
Už jsem si ho zapsala do diáře ![]()
Ahoj Lulje:) No vidíš, už jsem fakt vykojená… Původně jsem psala, že jsem nakrmili králíky … a chudáka kocoura jsem tam přidala až pak - a hned to zaplatil životem:))))
Barvu sedačky máme stejnou - Ellen, teda tu větší, takže pro Any koupíme taky tuhle. Máme ji dva roky - a vůbec nevyšisla a to máme auto imrvére venku. Teda myslím, že nevyšisovala - to se ukáže, až vedle ní dáme tu novou
BMW ani isofix řešit nemusíme, máme starou Felinu
Manducu máme taky, četla jsem v diskusi o tvém trápení - už je to lepší? nebo to pořád bolí?
Jinak moc gratuluju k hýbacímu pokroku - je moc dobře, že se na Habničku koukne i jiný dr .. navíc když se znáte. Ta vaše diagnóza byla fakt podivná.. Tak držím pěsti, ať dobře dopadnete:)
Ad dárky - hračku do vody chci taky koupit, máme všechny už takové brr olezlé .. holky si ale stejně nejvíc vyhrají s prázdnými lahvičkami od šamponů
A nějaký leporelo. A maxiplyšáka. A panenku. A už jsem zase u toho, prostě se nám tu hromadí hračky, protože jsem blbá a neodolám a pořád kupuju ty krásný vymakaný věcičky na hraní… Teď jsem si vzpomněla, ještě tu mám tuny hraček a knížek, co jsem nikdy nedala Elišce, páč toho vždycky měla hodně … prostě mám nakoupený dárky do zásoby i pro svoje pravnoučata
![]()
baghira píše:Barvu sedačky máme stejnou - Ellen
Manducu máme taky, četla jsem v diskusi o tvém trápení - už je to lepší? nebo to pořád bolí?
Ahoj Bag ![]()
Ta červená Ellen je nejhezčí!!!
Taky bych do žádné jiné nešla ![]()
S tou Manducou už je to OK. Měla jsem ji asi nasazenou moc dole a z toho mě asi bolely ty kyčle. Teď už je to perfektní. Teda - na žádném extra dlouhém pochodu jsme ještě nebyli, tak nechci přechválit, ale myslím, že už jsem se ji naučila nosit
Koupili jsme absolutně „neholčičí“ barvu, ale když mně se tak líbila… http://www.mamaja.cz/…-olive-grove
Holky, nemáte nějaký tip na nějakou tu hračku do vody??? Vím, že vše, o čem dneska píšu, je trošku OT, ale co už ![]()
Lulje - vybrala jsi krásnou:) A vůbec ne neholčičí , univerzální. A užiješ ji pro druhé dítko .. já už mám smůlu:)
Já mám ice rose - taková režná kombinovaná s růžovou, vybrala jsem ji na radu Lentilky … taky se mi líbí syté barvy, ale máme psa - blonďáka a od něj je prostě všechno chlupaté … na světlém to není aspoň vidět:)
Ahoj holky, chodci, lezci i plaziči,
tak se hlásím po víkendu - byl krásný. Byli u nás přítelovi rodiče, tak jsme pocestovali s kočárkem. Naprostá pohoda
.
Vždycky jsem hrozně ráda, když čtu o pokrocích Vašich dětí. Moc a moc gratulujeme. Já sice záda do oblouku nemám (neboť náš drobek se nestaví - teda jen v sebeobraně
), ale zato si začínám připadat jako v Metrixu - jednou rukou chytám Áňu a druhou to, co hází na zem (samozřejmě jen to, co můj mozek stačí vyhodnotit, že by se mohlo rozbít
).
Jinak co se týká autosedačky - ještě vozíme ve vajíčku a koupi větší autosedačky necháváme na začátek toho července. Jezdíme poměrně dost (jen do Liberce to máme 30 km) a zatím to zvládáme.Vůbec těm sedačkám nerozumím, takže se ráda přiučím.
A k dárečkům - musím souhlasit s lujle - my už máme koupený jeden dárek - koupili jsme superluxusní (teda podle ceny
) plavací kruh, budu určitě dělat dort a domluvili jsme se, že pořídíme další kurzy plavča. Je fakt, že hračky a knížky nám nakoupí naši rodičové a zatím to ti prckové ještě tolik nevnímají, jestli mají jeden nebo deset dárků.
A ještě jeden dotaz - bolí mě v krku a mám čepy na jedné mandli. Jsem bez teplot a jiných obtíží (teda alespoň zatím a doufám, že to tak zůstane). Zajímalo by mě, jestli si myslíte, že se to dá zvládnout i bez antibiotik nebo zda jsou nutná. Vím, že asi nikdo nejste lékař, ale každá rada dobrá.
Mějte moc a moc krásný sluncem prosvícený den.