Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
Bag - moc a moc gratulujeme k pohybu
.
U nás zatím nic nového není, stálé plazení a hra s čímkoli, co si uloví. Je to prostě taková pohodářka, tak co naděláme, že?
My tatínka máme a je fakt, že se o Áňu fakt vzorně stará, fakt nemá problém být s ní sám - přebaluje, krmí, hraje si s ní, prostě doopravdy taťka
.
Odpoledne se chystáme s mrňouskem do mateřského centra, zítra plavčit, pak přijedou návštěvy, takže tento víkend bude asi dost hektický, ale těším se. Mějte krásný slunečný den.
ahoj holky ![]()
tak to je počasí - až na ten vítr je to paráda ![]()
Baghira - moooooc gratulujeme k sezení … lezení
super a bude už jen rychlejší a rychlejší … no však to sama znáš od Elišky ![]()
Luljíku - no to je paráda že jsi si vyšla - i matka na mateřský má nárok na zábavu. A koukej jak se Haňulce líbilo.
Tak my tatínka taky máme … no a ne že by to byl zrovna vzorňas jako tatínek u vichad ale nestěžuju si - když je doma tak pomáhá … sice potřebuje občas postrčit ale to skoro každej chlap ![]()
Mějte krásně odpoledne a papa
Ahoj holky, to teda bylo dneska počasíčko!!! jUPÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ!!! A o víkendu má být ještě líp, tak jedeme k našim, ať si to užijem (samozřejmě samy bez tatínka).
Vichad, teda - takového tátu závidím!! Já po tom našem nechtěla přebalovat, jezdit s kočárkem, krmit nebo dokonce hlídat!!! (Ještě nikdy za těch skoro 10 měsíců jsem se od Haničky nehla na krok!) Já jsem chtěla jen mu trošku věřit a to, co jsme si v kostěle slíbili - tj. lásku, úctu a věrnost. Bohužel se nedostavila ani jedna z té trojice, takže jsem ho kopla do zadku
A je nám fajn ![]()
No, a k nelezení - my stále nic. Bag - vy se aspoň plazíte, ale my ani to plazení! Zítra jdeme do svičení, tak se snad trošku rozpohybujem. Jo, a Bagi, jak dopadla dnešní návštěva u neurologa?????? Co vám řekl? Jistě chválil ![]()
Holky, užijte si nadcházející víkend a čerpejte sílu z té „zoncny, co má rumlovat jak prase“ - jak říkáme my Brňáci ![]()
Ahoj holky:) Dneska bylo fakt náderně - první opravdu krásný den:)
My ho strávili hekticky - ráno vyvenčit hafana (máme labradora), pk s holkama a babičkou do Ústí nad Orlicí na tu neurologii,ještě jsme se cournuly po městě, koupila jsem Elis nádherná červený lakovky na podpatku, málem v nich teď šla i spát:))), po návratu vyvenčit psa, na alergologii s Eliškou (poprvé, v létě, když jsou trávy, tak soplí. Dělali jí testy, nesla to statečně, vyšlo jí, že je trochu alergická na jarní pyly, na trávy a na roztoče. Na psa naštěstí ne. Pak jsme zašly s babi a holkama do cukrárny - no a už byl večer, vykoupat holky, nakrmit, uložit, znovu se psem - a teď tu sedím úplně hotová, ale šťastná… Spadnul ze mně obrovský balvan, od té doby, co jsem se na tu neurologii objednávala, jsem nedokázala myslet na nic jiného…
Takže výsledky neurologie: Vývoj lehce disharmonický, ale nikoliv opozděný, tonusově nevelká hypotonie (lehce hypotonická byla už při porodu, tak se to s náma asi táhne.) jinak pan doktor říkal, že je Aňa v pořádku, že se prostě vyvíjí svým způsobem, ale důležité je, že se vyvíjí, to podivné plazení prý může být dané geneticky - ať se prý poptám v rodině, jestli se někdo takhle neplazil. Rehabilitaci ani cvičení nedoporučil, prý ji máme dávat hodně do prostoru a motivovat k pohybu (což děláme). Nestavět! Hrozně nás chválil, že sama sedí. Zkoušel reflexy, tonus, smysly - ten tonus je slabší, jinak snad vše ok. Chvíli blekotal o tom, že „tyhle děti můžou mít i v dospělosti problém s hrubou motorikou..“ což si trochu odporuje s tím, co říkal jiank - no ale snad závažnější problém mít nebudeme, aspon doufám.
pozval si nás na kontrolu za 2 - 3 měsíce.
Tak a teď sebou jdu plácnout na gauč a věnovat se nicnedělání:))
Hezký večer, holčinky.
Bag, tak tomu říkám nabitý den!!!
Sice polovině slov z té neurologovy diagnózy nerozumím, ale pochopila jsem, že je všechno v poho a Anďa se prostě vyvíjí správně, i když ne tabulkově, což je dobře a děláte nám, holky, radost!!!!
Jo, a ty botičky - to musí mít Elis radost. Já mít takové botičky, tak taky nejdu spát.
My jsme se dneska flákaly celý den po městě a užívaly jara. Paráda!!!
Bag - tak to je dobře že jste dopadly Ok na neurologii a že jste si ten den vlastěn užily ![]()
Bylo fakt krásně … odpoledne jsme s taťkou šli na vínko a Anďa byla poprvé v golfkách - byla jak přikovaná a nestíhala sledovat ![]()
Víkend máme náročnej tak se ozvu buď vždycky večer nebo v pondělí … mějte se krásně a užijte si super sobotní počasí ![]()
Pa
Fishíku, tak o takto romantickém odpoledni se mi může jen zdát. Tohle jsem s manželem nikdy neprožila. A už bohužel ani neprožiju. Nebo bohudík? ![]()
Taky se ohlásím až v pondělí nebo v úterý. Jedu na víkend k našim a už se straaaašně těším!!!!
Jo, a Haňula je ve sporťáku taky jak přišitá. Oči navrch hlavy a vůbec nespí - asi jako Anďa Baghirovic. Jak je v kočáře, tak chce jen sedět a sledovat okolí. Je to paráda!!!
Holky, mě to jaro a teplo tak nabíjí...... jsem teplomil. Měla jsem se narodit někde na rovníku. Jak není 30 ve stínu, tak to není ono
Už aby bylo léto a ta horka, na která všichni nadávají!!! (Kdyby tady byl tančící smajlík, tak ho pěkně rozpohybuju
).
Tak si užijte teploučký víkend a už se těším na pondělí, co si tady pěkného a nového přečtu
Páčko!!!!
ahoj holky, Áčka, Háčko ![]()
já jen na skok
- dnešní den byl jako vymalovanej … nádherný počasí - jako Luljík jsem taky teplomil ![]()
Byli jsme u tety a strejdy na chalupě a pak na oslavě narozenin kamaráda … Anďa toho odpoledne moc nenaspala tak teď padla za vlast … spala snad ještě dřív než jsem ji dala kaši
Tak doufám že ji ty zážitky nebudou v noci budit.
Mějte se krásně a užijte si neděli, pa
Ahoj holky,
tak dneska se hlásím jen na skok. Poprosila jsem taťku, aby mi pomohl s tou fotkou, tak doufám, že se podařilo. Nějak jsme s tím zápasili. Jinak i náš taťka má své dny,ale to máme asi každý, že?
lulje - hlavně když jste teď spokojené, držím Vám palce.
Jinak my máme neskutečně hektický víkend. Dnes k večeru nám odjeli rodiče a zítra čekáme ještě jednu návštěvu, tak se těšíme.
Jinak Bag - jsem moc ráda, že Vám to dopadlo dobře.
U nás stále nic nového - stále plazíme s přírazem jedné nohy, přitom nemám pocit, že by tu druhou neuměla použít, ale prostě to nedělá. My jdeme na kontrolu k neurologovi někdy v polovině května, tak uvidíme.
Dneska opět překrásný den - náááádhera. Mějte pěkný zbytek víkendu, užívejte tepla - teplomilové
![]()
Ahoj holky,
nezlobte se že vám „LEZU“ do rozjteté diskuze, ale hledala jsem tady, takové téma, protože jsem na tom jako vy a moc se mi líbí, jak se tady podporujete. Tak kdyby jste mě vzali mezi sebe, budu moc ráda!
Takže : můj Tomášek má 9 měsíců a 3 týdny. Teprve před týdnem se začal přetáčet na břicho, ale zpátky mu to nejde. Jinak když je na břichu, a nebaví ho to, tak se vzteká tak moc, že napne ruce a odhopsne 2× vzad. Toť veškerý pohyb. ![]()
Takže se nervuju, hledám všechno možný, ale když jsem našla vaši diskuzi, trošku jsem se uklidnila, i když už se pěkně rozlézate.
tak snad nás to taky čeká. Jinak jsme zatím na žádné neurologii ani jiném vyšetření nebyli, ted nás čeká desetiměsíční prohlídka, tak se toho děsím. Jinak chodíme plavat, ted ve čtvrtek začínáme chodit do cvičení, tak snad něco pomůže!!!
Jo, a jestě mě napadlo: Tomášek si zatím sám nesedne, ale když ho po:,–(ím, tak sedí jistě, nikam nepadá, vydrží dlouho. Vím že se to nemá, ale nedovedu si představit, že by měl jen ležet na zádech nebo na bříšku, to by nepřežil. Nebo spíš já, protože spustí takový řev, že to nejde dlouho vydržet a po:,–(ím ho a on si krássně hraje. Dodržovali jste to - neposazovat dokud si sám nesedne? Taky mě totiž napadlo, že za to můžu vlastně já, že se mu nechce hýbat, protože nevydržím ten jeho řev a podám mu co chce, nebo ho posádím, prostě pěkně skáču jak on píská! ![]()
Tak zatím se mějte, užívejte si krásného počasí, a hodně štěstí všem bobánkům, at se jim daří a nenervujou ty svoje maminy!!! ![]()
Mišeno - vítám:) ty máš oproti nám ostatním lenoškám v kubu výhodu: máš klučíka, tak to můžeš svalovat na to, že „kluci jsou přece línější!“. Ne, vážně, chci tě uklidnit… Ono to přijde!! Ale člověka ty termíny, kdy by co dětičky měly zvládat, pěkně stresujou (a taky čilejší miminka:)
Áčka a hÁčko . Tak to, teplomilky? Nabažily jste se o víkendu sluníčka? My si užívali tatínka, přijel z Itálie a dovezl nám obří čokoládová vejce - takže my měli víkend ve všech ohledech sladký:))
Jo - a definitivně jsme se vymanily z kategorie nelezců, dneska Aňa poprvé stylově prolezla bytem, dolezla za ségrou do děcáku - načež ji Elíša popadla a třískla s ní o parkety, div, že jí nevymlátila zuby:( no co, hlavně, že se mají rády… ![]()
Jo - jednu šílenou příhodu mám:( Bydlíme ve druhém patře - a včera Elis zjistila, že jsou před barákem její kamarádky, chtěla jít za nima ven, volala z okna - neslyšely … no tak si vlezla až na parapet, doma z ní koukala jen prdelka … myslela jsem, že mě klepne:( Fakt stačí tak málo … ani nedomýšlet. Za týden má 5. narozeniny… fuj, úplně mám husinu, když si na to vzpomenu. Káča jedna.
Mějte se krásně, kočičky - a Mišeno (jsi Michaela? Já jo:) - piš. Čím víc členek, tím víc morální podpory:)
Pa, Baghira
ahoj holky, Áčka, Háčko … a nově chlapečka Téčko ![]()
vítám novu maminku - to je super - víc maminek - víc zkušeností - takeže Mišenko piš piš piš ![]()
A neboj on se Tomášek určitě rozleze a rozchodí - pak budeš jako já vzpomínat na to „klidné“ období ležícího miminka ![]()
Baghi - OBROVSKÁ GRATULACE ÁNĚ
- jen teda škoda že to zakončila na parketech a ne vlastní vinou - no asi se Elišce víc zamlouvala sedící sestřička ![]()
Teda vůbec nedomešlet co se Eli mohlo stát v tom okně - husí kůži mám jen co to vyslovím - brrr. No ještě že se nic nestalo ale stejně - ponaučení že děti fakt vlezou všude a je jedno kolik jim je.
Tak to naše slečna mi dnes málem vystoupila z hlubokýho kočárku - probudila se a myslela si jako že si sama vystoupí - no ještě že u toho dělala takovej cirkus a já k ní stihla dojít. Takže jsme skončily s hlubokým kočárkem a máme sporťák - doufám že se ji v tom bude chtít spát jinak začne spát přes den doma. Zítra to zkusím a uvidíme co ona na to ![]()
Jo a taky bojujeme při přebalování - kdyby to někdo poslouchal tak si řeknou co ta matka tam s tím dítětem dělá. No prostě nechce ani náhodou ležet na zádech
A jakou má sílu to je hrozný.
O víkendu mi sluníčko dobylo baterky - super - už by tak mohlo zůstat.
V pátek letíme do Anglie a tam má být jen 10 stupňů - brrr - asi vezmeme ještě fusak - pro jistotu.
Mějte se moc krásně - jdu večeřet mám hlad jak vlk ![]()
Papa
Jo a ještě - dnes jsme byly na kontrole v 10ti měsících a máme 74cm (dlouhá je jak tejden) a 8,4 kg - hubeňour ![]()
Ahoj holky Áčka, Háčko, Téčko,
tak jsme dneska byly s Áňou plavat, docela ji to baví. U nás je kráááásně a taky dobíjíme baterky.
Jsem moc ráda, že se k nám někdo přidal a ještě k tomu s chlapíkem
.
Bag - taky mě trochu zamrazilo při Tvém hlášení o Elis. Hlavní je, že všechno dobře dopadlo.
Mějte krásný večer.
Jinak my stáááále nelezeme a ani zatím nevypadá, že bychom k tomu směřovali.
Ještě jsem Ti chtěla Mišuno říct k tomu sezení - taky si sama nesedne a já ji posazuju. Taky vím, že se to nemá, ale souhlasím s tebou, že alespoň někdy eliminuju řev
.