Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, tak se zase hlásím s naším Áčkem. Dneska jsme měli opravdu ukrutný den - Áňa se ráno probudila ve třičtvrtě na pět a plakala jak o život,tak jsem ji jen zachumlala, hladila a hladila a hladila a byl klid. Pak když vstala okolo třičtvrtě na sedm, tak se opět rozplakala a vydrželo jí to víceméně celé dopoledne. Vůbec nepomáhalo ani nošení, prostě nic. Teplotku neměla, tak nevím, nevím. Pak jsme jeli plavčit - to nás hrozně baví, a pak už to s tou naší cácorkou šlo. Jinak pohyb stále minimální - ostatně ono se to v náruči dost špatně ukazuje
.
My jsme dneska byly ve cvičení a Haňula se celou dobu tvářila neuvěřitelně znuděně. Pak trošku ožila na skluzavce a když jsem ji vyhazovala do výšky (což je docela dřina s devíti a půl kilovým kvichtíkem), ale jinak známky nějakého nadšení z toho, že by měla něco dělat, to jsem teda nezaznamenala. Balonek místo házení do koše strkala do pusy a místo toho, aby prolízala takovou malou obručí, tak se mi na ní málem uškrtila. Fakt paráda. Nejvíc si lebedila potom při jídle a v hospodě, kam chodíme po cvičení s kamoškama na oběd. Sedět v kočárku a listovat si v knize (leporelu), to je ta správná činnost pro nás!!!
Ahoj Áčka.
Asi zase nějaký spiknutí, u nás pro změnu strašná noc! Furt u prsa, jenže z toho množství vypitýho mlíka ji pak bolí břicho, tak řve, utišit se dá zase jenom u prsa… No hrozný. Nechala bych ji řvát a to prso jí nedala, ale spím s oběma holčičkama v ložnici a chci, aby se Elis vyspala ( a taky sousedi). I když dneska jsem byla tvrdá, přešoupla jsem ji do postýlky (mám ji přiraženou na své straně manželské postele, bez postranice), asi 10 minut řvala,ale pak usnula.
U nás jsou noci doteď plačtivý, přes den je Any jako sluníčko - a v noci jí buď berou zuby, nebo bříško - každopádně pohodových nocí jsme zatím měli pramálo:( Proto taky manžel spí v děcáku, aby se vyspal a s námi spí Eliška, kterou by nevzbudil ani výbuch granátu.
Jinak pohyb - stále plazící se Meresjev, bez nohou. I když včera náznak pidilezení byl - pak se ale rozplácla:)
Hezkou sobotu Áčka, včera se mi rozvádedla nejlepší kamarádka, dneska se mi žení kamarád - a já si jdu teď dát kafe:)
Pa
Jo - a východočeská sekce - fakt bychom se mohli někde potkat, co? Až bude ovšem hezky, teď to venku vypadá pěkně jen za oknem:)
ahojda
baghira - teda ty noci ti nezávidím a to mě se zdá o čertech když se naše Áčko dvakrát vzbudí … ale dnes teda vstávala v 5:30 - brrr - ještě že jsem včera objednala ty žaluzie jinak by jsme asi v létě vstávali před čtvrtou ![]()
Potkat by jsme se rozhodně někde mohly … ale souhlas až bude venku líp ![]()
Co se pohybování týče - tak se nám Áčko teda rozlezlo závratnou rychlostí - hlavně když vidí něco co nemá povoleno ![]()
Luljíku - vypadá to že Haňulka bude spisovatelka přes leporela
Anďa je taky miluje navíc u nich vydrží i půl hodiny a pak taky ráda normální knížky - když přes ně totiž přejíždí prstíkama tak to vrže a to ji přijde děsně srandovní ![]()
Hezkou sobotu a mějte se krásně - pozdravujte svoje Áčka ,papa
Sedíme:) Čekala jsem na to jak na smilování - a pak jsem to nakonec propásla:( Byla jsem večer s Eliškou v koupelně vyčistit zuby, přijdu do obýváku, tam u pc manžel - a vedle na zemi sedí Aňa:)) Ani o tom nevěděl!!
Zatím teda takovej sed hodně do předklonu, možná i omylem - to uvidíme zítra, jestli to zopakuje:)
Zdravíme ostatní Áčka:)
Pa
I já se přidávám ke gratulaci - je to úžasný, huráááá ![]()
Naše Áňa se včera nevím jakým podivným způsobem po:,–(ila v postýlce - taky jsem ji při tom neviděla, ale už to nezopakovala, tak nevím nevím
.
Jinak k srazíku se ráda přidám při lepším počásku. Mějte krásný, i když hoooodně zakaboněný den.
vichad - tak to jsme na tom stejně - můžeme si gratulovat navzájem, i když u nás teda není moc k čemu, byla to zatím ojedinělá akce. ale já jsem nezdolný optimista:) Jinak gratuluju A. od Fish k superrychlostnímu lezení, o tom se nám může nechat zdát.
U nás je taky pěkně hnusně, už by to jaro mohlo konečně dorazit!!!!
Holky východočešky - kde nakupujete nábytek? Žádný velký věci - police, úložný prostory a takový blbnky. Hlavně mě neposílejte do Ikey - jendak je to z ruky, jednak manžel ji nemá rád.
baghira - ono to super lezení děsně unaví … i když teď s sedí na decev puse nějaký zvíře (ne živý) a čte si a dává kostky z jedný strany na druhou ![]()
My máme úložný prostory a tak z Ikea
Takže moc neporadím … ale co třeba zkusit Hornbach nebo Obi.
Vichad - to je super že se po:,–(ila …určitě to zopakuje.
Dnes je tedy počasí … ach jo - takový depresivní. Od zítra budu na tři dny slaměná vdova - manžel jede služebně pryč ![]()
Krásý večer, pa
Ahoj holky, s nábytkem taky moc neporadíme, taky máme docela rádi Ikeu, popř. si necháme nařezat desky a skládáme ho sami
.
Dnes tady na severu Čech opět hnus prašavej. Mějte pěkný večer.
tak tady dnes bylo tak hnusně depresivní počasí - brrr - doufám že bude líp ![]()
Áčko chrupe … tak doufám že aspoň do půl noci bez probuzení ![]()
Mějte se krásně - pa
Ahoj Áčka
, tak z deště se u nás vyklubala vánice a vítr, tak vážně nevím, co je lepší.
Jinak sed v postýlce ani nikde jinde jsme už nezopakovali, tak nám nezbývá než zase čekat a čekat. Plazení taky moc nepilujeme, prostě se jí moc nechce a co s tím naděláme, že?
Mějte krásný den.
Háčko zdraví Áčka!
U nás dneska sice neprší, ale fouká vítr jako sviňa! ![]()
Včera jsme byly s Haničkou na návštěvě u kamarádky, která mě uklidnila tím, že její dvě děti taky dlouho nelezly a chodit začaly až v 16 měsících. Prý jsou ale nadprůměrně inteligentní, což mi bylo útěchou. Prý když nelezou a jen pozorují okolí, vyvíjí se jim mozeček o to rychleji
Je to sice asi jen teorie mojí kamarádky, ale proč jí nevěřit, že?
Pěkným věcem člověk uvěří rád a nám nic jiného nezbývá.
Jinak - taky si samy nesednem, o lezení ani nemluvě. Jednou jsme vyzkoušely plazení vzad, ale taky už se to víckrát neopakovalo ![]()
Tak nelezcům zdar!!!
ahojda Áčka a Háčko ![]()
tak dnešní počasí by se dalo zařadit do těch aprílových … u nás chvilku svítilo slunce, pak chumelenice jak já nevím co a pak zase déšť a vítr
Už aby bylo líp. A až bude jooo hezky tak jsem pro východočeský Áčka přemýšlela nad tím srazíkem … co třeba Častolovice - je tam krásně - mají tam zvířátka a krásný park a i cukrárnu
Jak to máte daleko?
Už pár dní vstáváme mezi 5 - 6 a už jsem z toho pomalu na odstřel … objednala jsem žaluzie a tak doufám že to zatmění trochu pomůže ![]()
Mějte se krásně - pa