Cestovaní bez očkování

Anonymní
5.11.24 19:21

Cestovani bez očkování

Ahojte, jdu si pro názory, sice to asi nič nezmeni, ale možná uklidní, snad🙏ziju s detmi v cizine a po 1,5 roce se chystáme fo Česka za rodinou na svátky. Mám 5M miminko, které bohužel jeste nemá žádné očkování jelikož má od 3M často rýmu, kterou starší taha že Školky a tak to furt nevycházelo.. Bojím se s ní cestovat, jelikož v Česku prý je hodne černý kašel, moje maminka ho mela minulý mesic… Apod.. Jeste k tomu poletime. Nekdo rika, že plasim zbytečné nekdo opak.. Budeme v Česku minimálně do konce roku. Tak nejak se uklidnuji, že i tady muze cokoliv chytnout, ve školce mají porad neco 🤦‍♀️nemám v plánu ji tahat po všech certech, žádné davy lidi apod.. Nekdo tvrdi, že je lepší očkování až na jare.. Co myslíte? Riskuju?🤦‍♀️

Příspěvek upraven 06.11.24 v 13:39

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zuzanka320
5.11.24 19:25

Tak pokud mas vyloženě strach z černého kašle, tak se výhybejte vysokému počtu lidi a kdo přijde na návštěvu ať má roušku/respirator a miminku moc pozornosti nevěnuje….

Ale musíš se rozhodnout tak, jak to citiš ty sama. A ať už se rozhodneš jakkoliv, ostatní to musí respektovat.

Každopádně pokud je mimi stále nemocné, tak očkováni stejně nestihate - aby bylo účinné.
Každopádně ano, i doma muže cokoliv chytit.

• Citovat
  • Upravit
5682
5.11.24 19:31

Ano, pokud poletíte s tak malým a neočkovaným dítětem, tak riskujete. Letiště jsou semeništěm nemocí a to je prostě fakt, i kdyby tě tu kdokoliv uklidňoval, že je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5004
5.11.24 19:44

Do ciziny jsem se všemi dětmi létala až po očkování (cca v 1 roce). Dříve bych se bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2375
5.11.24 19:52

Já bych se taky bála. Nejde starší dítě nechat doma, ať chvíli netahá žádné infekce, a zkusit aspoň to základní očkování ještě stihnout? Samozřejmě mimino nic chytit nemusí, ale klidně taky může a budeš si to akorát vyčítat.

A mimochodem, i oslavu Vánoc jde ze zdravotních důvodů posunout. Zažila jsem to a žádná tragédie to nebyla. Jde o to se sejít ve zdraví, nemusí to být nutně 24. prosince. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3007
5.11.24 20:00

Samozřejmě, že riskuješ, když chytla černý kašel tvoje mamka, tak zjevně někde tam kolem litá a ano, letos je ho dost…a navíc letadlo je notoricky prostor, kde můžeš potkat ledacos :nevim: Musíš zvážit ty, jestli je to riziko pro tebe přijatelné. Jo, že školky může taky starší něco přitáhnout, ale nedá se to úplně srovnat s tím, být X hodin zavřená v tubuse s několika stovkami lidi, z nich bude polovina klidne chrchlat, a který nejde vyvetrat.
Letěla jsem s podobně starým miminem, ale mělo už 2 dávky, kde jsm žili, očkovali od 6 týdnů a ve 4 měsících dostalo druhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.24 20:45

@Beruska999999 stihnu max jednu davku, ta bohužel co jsem četla neochrani. Prý ale chrani kojení 🤷‍♀️nevím co je na tom pravdy..

• Citovat
  • Upravit
9280
5.11.24 20:45

Za mě to risk je. Nechala bych staršího doma a zahájila očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65066
5.11.24 20:48
@Anonymní píše: Více

kojení nechrání. Proti černému kašli se doporučuje očkovat na konci těhotenství, právě kvůli tomu, že kojení nechrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9280
5.11.24 21:16

Nechrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3007
6.11.24 05:01

Nechrání, to pomáhá proti virozam, co by dostalo mimino od tebe.
Na druhé straně, jsou i neockujici rodiče, co cestuji, ta volba je na tobě, musíš zvážit riziko vs přínos :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.24 12:57

Ahojte, tak jsme zjistovali u dr v Česku i u nás a rozhodli jsme se malou první naockovat.. Nicmene jeste mé zajimaji názory.. První očkování bude zítra a další za 4 týdny. Vychází to tak, že by jsme na druhý den po očkování leteli. No z toho moc nadšená nejsem protože nevím jak zareaguje..procházi reakce hned nebo to trvá? A nevíte..jeste se zeptám Dr.. Ale nevíte zda to ucinkuje okamžitě? Nebo po jaké dobre to ucinkuje? Muzu brát hned po druhé davce že je chranena?🤦‍♀️Dekuji za názory..nejde o let ale i to, že prý se černý kašel. muze držet až nekolik týdnu na tom miste kde byl clovek nemocný…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek