Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Asi v 7 měsících a určitě je lepší propíchnout
My jsme byli v tetovacím salonu a super.
Kdybych se rozhodovala dnes, tak nenechám dát dceři náušnice. První dceři pediatr ještě klasicky propíchl boltce. Po měsíci jí jedno ucho zhnisalo, museli jsme to řešit u lékaře. Druhé ucho dobré. To zhnisané se jí nakonec hezky zahojilo.
Druhé a třetí dceři pediatr náušnice nastřelil. Hojení naprosto bez potíží.
Ale první dcera se v 7 letech rozhodla, že náušnice nechce. Dírky jí rychle zarostly, ale i po 3 letech tam má viditelné jizvičky. Druhé dceři zarostly dírky v 5,5 letech, když delší dobu ležela v nemocnici po těžkém zranění. Je to 2,5 roku a taky má jizvičky.
Když jsme viděli, že první si náušnice sundala, tak jsme se rozhodli, čtvrté dceři náušnice nedáme. Nijak to nevadí, rozhodně si ji nikdo nesplete s klukem. Takže z našich čtyř dcer má náušnice pouze jedna.
Ve čtyřech měsících ( myslím, že to bylo po první dávce? Nastřelení, rychlé, bezbolestné.
Někdy ve 4–5 měsících u doktorky. Vzpomínám si, že mi říkala, že pokud naušnice chceme, je nejlepší je nastřelit tak do toho půl roku, že si na ně lépe zvykne. A je fakt, že se za ně dcera nikdy netahala, ani si je nesundávala. Ale nemusí to být pravidlo samozřejmě.
U nás ne nastřelení, ale propíchnutí. Po první dávce, v 7 měsících, u lékaře (ale spíš bych nějaké ověřené piercingové studio, kdyby bylo blíž).
Nedávali jsme vůbec, když jsem se o tom rozhodovala, byla jsem překvapená kolika ženám v dospělosti dírky vadí a náušnice nesnesou. Takže to nechávám na dceři, až pokud bude sama chtít.
@Liberalissima píše: Více
Já znám jen jednu
. Moji tetu a ta si je nechala v 55 letech teď znovu nastřelit. Hodně holek/žen, si teď nechává navíc propíchávat helix, nebo mají alespoň dvě dírky na jednom uchu.
Starší po svém rozhodnutí v devíti letech, stejně je během dvou měsíců zahodila a nechala dírky zarůst. Mladší po nich netouží vůbec. Kosmetický zákroky na dětech nechápu, k čemu jsou miminku naušnice?
Já jsem je původně dávat nechtěla. Že až z toho bude mít rozum, sama si řekne, když bude chtít. Ale dcera má povahu hodně podobnou synovi a ten i kdyby sebevíc chtěl, tak se k takovému zákroku nikdy neodhodla, pro něj i mini skrabanec se rovná amputaci ruky… takže je dcera nakonec dostala v 11 měsících. Sundat je může vždycky.. a v tom roce z toho nemela rozum, navíc to nastřeleni je záležitost pár vteřin, po chvilce o ničem nevěděla. Za mě lepší si je jednou vyndat a nechat dírky zarust, než případně podstupovat ten stres okolo píchání uši v nějakém třeba citlivem věku, při citlivé povaze…
Obě mají nastřelené okolo šesti měsíců, vše bez komplikací, mají krásné dírky, nastřelovaly dvě různé dětské lékařky a obě pečlivé ![]()
Bylo jim cca. 6 měsíců, oběma holkám, očkovací schéma standardní, takže už po několikáté hexa.. Nastřeloval pediatr. Nelituji, holčičky jsou rády, že mají náušničky.
Po prvním očkování. Byla jsem u lékařky. Měla. nastrelene titanové pecky. Asi po 14 dnech ji jedna vypadla a tak jsem nasazovala naše.
Ahoj holky, kdy jste nechaly nastřelit dcerám náušnice?
Po první nebo druhé dávce vakcínou?
A v kolika měsících?
A byly jste ve studiu nebo u lékaře?
Děkuji za vaše zkušenosti.