1. hexavakcína v 9t?

126
4.11.24 12:03

1. Hexavakcína v 9t?

Ahoj,

chci se zeptat, kdy jste nechali očkovat své dítě 1. Hexavakcinou. Dle očkovacího kalendáře se doporučuje už v 9t- naše pediatra jede podle toho, ale mne osobně to přijde strašně brzo a bojim se nežádoucích účinků.. Vlastne jedina reálně hrozící nemoc je podle me černý kašel, ale tam, kdyz se člověk izoluje, se to dá snad ohlídat.
Procházela jsem starsi diskuze, napr. z roku 2011, kde většinově matky očkovaní odkládaly až aspon do půl roku věku dítěte nebo až začne dítě lézt (na doporučení pediatra). A ja se ptám, co je jinak?
Nejsem antivaxer, ale mam z toho proste u tak maličkého tvorecka resp., zvlášť, kdyz jsem slyšela o případech, kdy očkovaní dítě vrátilo zpět ve vývoji apod..

Nechali jste své dítě očkovat dle doporučení v tech 2m? A jak ho případně snášelo? Vim, ze konecne rozhodnuti je na rodiči, ale zajímal by me většinový názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
982
4.11.24 12:07

Po domluvě s dr první očkování bylo asi týden před 4 měsícem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
4.11.24 12:09

Ano a všechno v pohodě. Černého kašle se hodně bojím, neizolujeme se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
4.11.24 12:10

@KáťaKašpi
A meli jste k tomu nějaký zdravotní důvod? Byla s tim Dr v pohodě? Ta naše docela remcá i kdyz to chci posunout zatím jen o měsíc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
4.11.24 12:10

Ano, svoje děti jsem očkovala podle kalendáře, i nedonošence. Nechápu, že v době epidemie černýho kašle někdo vakcíny odkládá. Na očkování se ti zdá brzo, ale riskovat onemocnění budeš? Ty ani manžel nevylezete dalšího půl roku z bytu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.11.24 12:13

Očkovala jsem podle kalendáře, pokud bylo dítě zdravé. Izolovat se doma by mě ani nenapadlo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
4.11.24 12:13

@LogLady malý se narodil přesně ve 37 týdnu, takže donošený, ale měl menší váhu, prostě jsem řekla, že nejdřív kolem 4 měsíce, až se trochu vykrmí.. neměla s tím problém..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.11.24 12:14

A mimochodem, černý kašel jsem prodělala spolu s 12 letým synem a chytnout to mimino jen kvůli tomu, že jsem se bála očkovat, tak si to vyčítám do konce života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
4.11.24 12:14

@Janli
A jéje, to jsem si zas dovolila zpochybnit očkovací kalendář 🙄
Z domu vylezeme, ale kolektivum se vyhýbáme- ja zatím téměř úplně. Kdyby na manžela neco lezlo, tak se k nam nepřibližuje ;) Jde mi o posunuti o par měsíců, z logiky věci mi přijde- čím větší dítě, tím šance lepe snášet případné nežádoucí účinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.24 12:15

Všechno podle kalendáře. Z žádného očkování nebyla žádná extra reakce jen tři denní przutost a nekonfortu a jednou na 20 minut 37C. Tu zvýšenou ale nehodnotil jako nepříznivou reakci, zvlášť když byla chvilková. Takže jsem neměla důvod něco nějak odkládat nebo nedávat. Výjimkou byla borelióza od klíštěte. Ta nám posunula jedno očkování. Stihlo se ale do konkrétního datumu.
Rozhodně jsem se nikde neizolovala.

• Citovat
  • Upravit
53190
4.11.24 12:16
@LogLady píše: Více

Spousta těch nemocí je nakažlivá před propuknutím příznaků. Ano, čím větší dítě, tím lépe to může snášet, ale tím delší dobu ho vystavuješ riziku nákazy. Je to na tobě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.24 12:17

Prosimtě ty toho naděláš. Chlap domu přitáhl covid pár dní po porodu a nechytil nikdo nic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Prosimtě ty toho naděláš. Chlap domu přitáhl covid pár dní po porodu a nechytil nikdo nic.

• Citovat
  • Upravit
126

@unuděná No jo no., jenže to samy si můžeš říct, kdyby dítě na vakcínu reagovalo nějak strašně.. A o takových případech jsem slyšela z více stran a nepředpokládám, že jsou smyšlené..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
4.11.24 12:19
@Anonymní píše: Více

A co jako nadělám? 😁 ze jste od manzela nic nechytli je spíš o štěstí než že by v tom byla nějaká kauzalita…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek