1. hexavakcína v 9t?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
113
4.11.24 17:22

Ockovani jsem neodkladala, naopak jsem se ho nemohla dočkat! Měla jsem panickou hrůzu z černého kašle a hlavně meningokoka. Máme naockovano vše co šlo, i nepovinné. Jediná reakce - 1 denní teplota - byla vždy na Bexsero. Ale u toho se to udává často. Mmch všichni zdravotníci co znám, ockuji. Výhrady má vždycky nějaká matka, co má nastudováno z internetu a jedna paní povídala…nemusíš si to brát osobně. Ale výhody ockovani děti jsou dávno prokázané. Léčit vzniknou nemoc je vždycky daleko horší. A to, ze jedna paní nechce zveřejnit své zaměstnání chápu, taky jsem takto dohledatelna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
4.11.24 17:31

Syna jsem nechala ockovat presne ve dvou mesicich. Vsechna ockovani mel vzdy bez reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
4.11.24 19:09
@LogLady píše: Více

Ale očkují a naopak mají ještě dávku navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KerrisKate
4.11.24 19:21

Ockovala jsem hned, co to slo, v 7 mesicich mel 2 davky vseho (hexa, pneumokok, meningokok, rotaviry). Krome prvniho bexera, kdy mel jeden vecer zvysenou teplotu, zcela bez problemu (narozeny 38+0).

Kvuli cernemu kasli jsme se nechavali preockovat i my rodice (bohuzel jsem to zaspala uz v tehotenstvi), nehodlala jsem to riskovat, a jsem za to rada. Manzelovi se objevil v praci hned, co mel malej 3m, tak jsem byla klidnejsi.

• Citovat
  • Upravit
5165
4.11.24 19:28

Mě by zajímalo, co by si dělala, kdyby se lékař rozhodl tvoje mimino ošetřit až za 4 měsíce, že teď se mu to zdá hodně brzo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1555
4.11.24 20:04

Ockujeme podle kalendare jen povinna ockovani. Maly je snasi vsechna dobre, bez vedlejsich ucinku. Je zdravy, prospiva, ma bratra cerstveho skolaka, takze imunizace probiha hned od zacatku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.11.24 21:04

Já byla s malým zrovna dnes na třetí dávce v 16 týdnu. Další je v jednom roce tuším. A jsem teda moc ráda, že už je chráněný, ikdyž dnešní den po očkování stojí za to :lol: rozhodně bych nic neodkládala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3149
4.11.24 21:11

Všechny tři děti jsou očkované podle standardního očkovacího kalendáře. Povinnými vakcínami. Zvážila jsem si přínos a riziko očkování a hádej, co vyhrálo :lol: Ale jsou věci, které bych do dětí píchnout nenechala. O tom zase jindy :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
4.11.24 21:46

Začali jsme očkovat ve 13 týdnech (4.mesici) ja i moje lékařka uznáváme 3. trimestr a shodly jsme se na tom.

Jinak jsem pro očkování, máme rotaviry, hexu, Vaxneuvance i Bexsero. Očkuji vždy jednu vakcínu a měsíc rozestup a jen momentálně zdravé dítě.

Snáší to dobře - pouze lokální reakce a u Bexsera zvýšená teplota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
5.11.24 12:20
@ibis píše: Více

A proč by to jako dělal? Protože jsem se rozhodla zcela v souladu s vyhláškou očkovat své dítě o něco později než je doporučení České vakcinologické společnosti? Pardon, ale tvoje reakce je trochu na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
5.11.24 12:21

Jinak všem moc děkuji za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1485
5.11.24 12:42

Nechali jsme očkovat v 5. měsíci. V té době ale neřádil černý kašel jako teď, navíc manžel pracuje z domova, takže kromě nákupů jsme se drželi doma. Bála jsem se nežádoucích účinků a jejich vlivu na kojení. Když jsem viděla, že syn to zvládá v pohodě a skoro bez reakcí, tak jsme pak už žádné očkování neodkládali a dávali i nepovinné. Teď bych asi nechala očkovat dle kalendáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
7.11.24 20:02
@Janli píše: Více

Naočkovat rodiče, nechodit do nákupáku atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
7.11.24 20:11

Před cca 10 lety to naše dětská doktorka dávala podle kg a měsíce. Ale my jsme tedy do roka s dítětem nikam do vnitřních
prostor nechodili, ani do obchodu, jen pekařství, řeznictví, zelinář. Zbytek se koupil samozřejmě v supermarketu, bez dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
7.11.24 20:19
@jita555 píše: Více

Jenže pertusi v drtivé většině případů domu donese rodič. Dítě se v supermarketu nenakazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek