Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj! Chtěla bych se poradit. V létě jsme pozvani do černé hory. Máme dcerku které budou v létě skoro dva. Chtěli jsme letecky. Manžel ma ale velké problémy s očima a radši si zavolal doktorovi jak by snášel letadlo. Ten mu ty tlaky při letu na jeho oči nedoporucil. Mala ma občas problémy s ušima - 1 pichali obe najednou a asi 3× mela začínající zánět. Máme možnost jet i autem.
Premyslim nyní zda máme jet všichni autem nebo manžel autem a mi letadlem. Cesta na místo trvá autem prý kolem 16 hodin. Nevím jak by tedy takovou dobu zvládla v autě a zároven se bojím aby neměla třeba rýmu a jak by pak zvladala to letadlo.
No ja myslim, ze autem to bude dál než jako do Chorvatska, zkus si zadat trasu do planovače na seznam.cz. Nicméně pokud to dr. nedoporučuje kvůli očím tak vám asi nic jiného nezbývá. Byla jsem v ČH 2002 a byla to pěkná dálka. V autě zase musíí tlumit klimatizací, ta umí taky nadělat paseku.
Je možnost ze by manzel jel autem s kamosem a mi dvě letecky. Jsme tam pozvání ke kamarádům na,,chatu,,. Na ten tech 10 dni nás tam jede asi 10. Někdo autem a někdo letecky. Nejsme ale jet úplně domluveni kdy přesně a zda společně nebo samostatne.
Cesta je to fakt dlouhá..pokud autem, doporučuju 2 řidiče, kteří tu cestu vezmou v tahu, letadlem se dá doletět na Tivat, pak vás může někdo vyzvednout, záleží, kam přesně se chystáte..
Edit.ale s tak malým dítětem bych asi radši zkusila letadlo, pokud není zvyklá v autě hodně spát..