Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
nebyla jste některá v letos v létě v Maďarsku? Bohužel neznám nikoho, kdo by byl. Tak jen co se dočtu na internetu.
Příští týden jedeme na dovolenou do Maďarska. Jaké jsou, prosím, podmínky v dnešní covidové době? Jsme dva rodiče oba plně očkovaní + dvě děti 6 a 8 let.
Četla jsem, že by v Maďarsku neměl být problém, že test z domova nepotřebují mít ani děti v doprovodu rodičů. Je to pravda? A co když pojedeme autem přes Slovensko, nebudou ho vyžadovat oni na hranicích? A můžeme jet přes jakékoliv hranice nebo je to nějak omezené?
Dále cesta zpět. Musí mít děti při přejezdu přes Slovensko test? (Jak dokážeme, že jen přejídíme zpět do ČR?).
A co ten příjezdový formulář při návratu do ČR? To musíme vyplnit i my očkovaní, nebo jen děti?
Díky moc za rady
Čau - byli jsme v červenci, já očkovaná, dcery nikoliv - berou se jako SPOLUCESTUJÍCÍ osoby - Maďarsko je zelené, buď v KLIDU
boží, nikdo nás nikde nekontroloval (bylo to tedy busem s cestovkou, žádná kontrola ani na SVK ani v Maďarsku), naprostá pohoda, užijte si to, Maďarsko je parááádnííí ![]()
(obzvláště po naší letošní drsné multi-kulti zkušenosti z Hurghady včetně šílených PCR procedur a osobních kontrol na letišti tělo na tělo apod…byla cesta do Maďarska vrchol pohody a klídečku, holt Evropa je Evropa a spřízněný Visegrad ještě k tomu
)
Slovensko i Maďarsko berou (nebo před pár týdny aspoň braly) děti do 12 let v režimu rodičů, tedy pokud jste dospělí očkovaní, děti nemusí mít nikde nic. Jen po návratu do ČR je musíte dát otestovat
Formuláře netuším, to jsem nezařizovala já ![]()
Cez Slovensko by nemali byť s ničím problémy, ste očkovaní a deti nemajú viac ako desať rokov.
Ahoj,
v Maďarsku jsme byli v červenci a byla to naprostá pohoda. Jediným opatřením, které tam mají, jsou roušky v nemocnich a v sociálních zařízeních, jinak vše funguje úplně normálně bez jakýchkoli omezení. I příjezd do Maďarska je bez omezení - nevyžadují prokázání bezinfekčnosti. Vše si můžeš přečíst zde:
https://www.mzv.cz/…trenich.html
Jinak vstup na Slovensko byl také bez problémů - jeli jsme dva očkovaní dospělí a 3 děti do 10 let. Chtěli jen vědět, kam jedeme - při tranzitu není potřeba dokládat bezinfekčnost, ale může se tranzitovat jen po určených trasách (najdeš na stránkách ministerstva zahraničí).
Příjezdový formulář jsme vyplňovali pár hodin před příjezdem do ČR - vyplňovali jsme to za nás dva očkované + 2 děti starší 6 let, které šly po pár dnech na testy.
V cervenci byla cesta i pobyt uplne v pohode, jezdime pres Rakousko, takze kontroly v SR nevim. Manzel je ockovany, kluk mel PCR test, protoze mel tehdy teprve prvni davku. Rousky nepotrebovali vubec, na rozdil od lonska, kdy se tady v lete nenosily a v Madarsku v obchodech ano.