Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, v dubnu letíme s mužem a dcerou do Thajska. Letíme z Vídně se společností Eva Air. Neletěl jste někdo s nimy? Všichni máme pasy a chtěla jsem se zeptat zda je potřeba mít dceru zapsanou v pase? A taky mám dotaz. Už jsem psala i společnosti od které máme letenky, ale bez odezvy. Dcera i já berem denně léky a chtěla jsem se zeptat zda je možné brát si léky na palubu letadla nebo je musíme mít jen v kufru. Díky moc za rady..
@lola123 Poradím jen ohledně léků - ty můžeš mít normálně v příručním zavazadle.
Dcera svůj pas, léky na palubu. My vozíme inzulin, takže máme potvrzení od lékaře i angličtině.
Myslim, ze je to 3 roky co se uzakonilo, ze kazde dite musi mit svuj pas. A leky mit muzete. Muj tata si picha inzulin, takze si ho musel vzdy brat sebou a nikdy problem nebyl.
@Nafrněná píše:
To nejde mít dceru zapsanou v pase, musí mít svůj pas…
Tak tak.
A zakladatelka se ještě tváří tak, jestli nemůže jet bez dokladu
![]()
@zvidavajanca píše:
Tak tak.A zakladatelka se ještě tváří tak, jestli nemůže jet bez dokladu![]()
Asi čtu jinak, ale nenašla jsem v textu zakladatelky, že by se tvářila, jestli dcera může jet bez dokladu.
Naopak jsem tam našla větu „všichni máme pasy“.
Myšlenka, jestli i přesto, že má dítě svůj pas, by mělo být zapsáno v pasu rodiče, mi nepřijde od věci.
Děkuji za reakce.Pasy máme každý svůj. To samozdřejmě. Jen jsem nevěděla jestly třeba jak u občanky musíš mít dítě zapsané. To jsem se do toho trochu zamotala
Takže léky sebou na palubu. Já už jsem s Eva Air letěla několikrát do Thajska a musím říct, že vždy ok.Jen poprvé letíme s dcerou a ještě jsem nebrala ty léky. Takže mě zajímalo jestly nemusím mít nějaké povrzení, že je musím brát nebo to nepotřebuji. Aby nám je nevyhodily a v kufru se bojím kdyby se zatoulal ať je máme:)Děkuji moc
@jenika1 a můžu prosím poprosit co všechno musí být v tom potvrzení od doktora? a můžu se ještě zeptat možná to bude znít blbě, ale jak dokáži, že je to moje dítě? Jen pasem? díky moc