Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, máme letos v plánu dovolenou Rakousko, Slovinsko a Chorvatsko. Do Chorvatska bychom chtěli dojet ještě před sezónou ale nevím jak to udělat v červnu se spaním ve stanu v Alpách. Je to v červnu na spaní pod stanem s 1,5 ročním dítětem? Děkuji za odpovědi.
V cervnu? ve stanu? v alpach? nebude tam trosku zima?
Zalezi kde:) pokud zabezpecis stan tak, aby ti v noci nepozorovane nezdrhnul, tak nevidim problem:)
Ten stan mi nedělá starosti, spíš to počasí, jestli v noci neni příliš velká kosa. V chorvatsku máme artmán od 26.6 takže Alpy spíš ve druhé polovině června ale stejně ![]()
Ty jo, já obdivuju všechny, co se vydají pod stan s takhle malým dítětem. My vyrážíme pod stan asi tak do vzdálenosti 20km /to fakt nekecám
/ parta dospěláků s dětma každý rok. A máme totálně plný kufr. Čtyři spacáky a čtyři nafukovací karimatky to prostě zabere hafo místa. Neumím si představit jet na delší dobu…
Kotlinu a podobné větší věci většinou bere někdo s přívěsným vozíkem. Já se prostě asi neumím balit, ale já bych do Chorvatska pod stan prostě nejela…
![]()
A úplně největší problém vidím vždycky s ledničkou a jak uchovat potraviny tak, aby se mi nezkazily a nápoje nebyly teplé tak, že je mi z toho blivno…
Jde pouze o 4 dny, když už budeme ve velkých horách chceme podniknout pár procházek a tradá do Chorvatska, tam máme zamkuvený apsrtman ![]()
@elliKA klidne pokud mate kvalitni stan a spacaky…my mame do minus 10,otestovano v krusnych horach pri minus trech zatim.. ![]()
@Black Cat S tím balením jsme na tom stejně, většinou tahám všechno možný… kdyby bylo potřeba tohle a zas tamto…
Většinou použiju tak polovinu ![]()
@elliKA mrkni na náš deníček Cestování s dětmi-Az do ráje. Jen tak pro inspiraci. Jeli jsme taky skrz Rakousko, Slovinsko, Chorvatsko a dál. Jinak v Alpách nám byla zima pod stanem i v srpnu. Prostě jsme to nečekali. Přes den koupacka v jezeře a do rána zmrzlí. Dobře se na to vybavte a nevidim problém, my to podcenili.
@elliKA Být na vás, určitě jedu. Je to úplně nejlepší hotel s tím nejlepším ranním výhledem, když vyberete hezké místo na nocleh..
@elliKA
Ono záleží, kde v Alpách, jaká výška a od toho i teplota.
Jinak kemp v Dolomitech 50 EUR noc (4 lidi, stan a auto, bez přípojky na elektřinu, která je dalších 5 EUR). Za totéž v Rakousku v Alpách apartmán, takže zkus pohledat zda takhle před sezonou neseženeš za stejný peníze. Stan má přece jen svý (je to dobrodrůžo), ale přece jen když bude zima a s takovým prckem ![]()
No já jsem zažila pořádnou zimu a hlavně dost intenzivní a trvalý déšť v Alpách začátkem července a to jsem byla ráda, že spíme v apartmánu a ne ve stanu…
Stejně tak mi bylo zima poslední srpnový týden, kdy jsme jeli do Chorvatska a přespávali opět v apartmánu v městečku Slunj. Večer opravdu hodně chladno, ráno kolem 5 stupňů, v Chorvatsku pak bylo u moře celou dobu horko…
Ono stačí pár dnů a rozdíly v teplotách dokážou být ohromné…
@elliKA Hele třeba v tom Chorvatsku nás takový apartman jen na přespání stál 54 Euro… zamluvený přes booking.com pár hodin předem. Jistě se dají najít i levnější…
Taky si nějak neumím představit tůry po horách, s 1,5 letým… Já bych teda třebas radši volila to Slovinsko a ubytování kolem hradu a jezera Bled.
I v Alpách můžou být tropy (jako loni, kdy bylo večer 37 stupňů), ale mnohem pravděpodobnější je ta zima a déšť. Všimla jsem, si, že u CK Victoria se dá pronajmout mobilhome ve Štýrsku a to i jen na 3 noci. To bych viděla jako mnohem vhodnější. Ale záleží, kam jste měli namířeno.