Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravim maminky cestovatelky. Prosim poradite hezke misto pro rodinu s detma, nekde mezi Makarskou a Dubrovnikem?
Dekuji za vsehny tipy
![]()
Tak když se pouštět až takhle na jih, tak bych doporučil trošku nad Makarskou Omišskou rivieru. Omiš je krásné město, jsou tam nádherné projížďky lodí po řece Cetině a je tam jediný úsek písečných pláží v Chorvatsku.
@pucinka1 Já bych sjela rovnou až na jih Černé Hory, do Ulcinj. Jinak souhlasím s Omiš. riviérou, tam je také fajn.
@pucinka1 před Makarskou - Duce, potom mi napadá Omiš.. ale jako tam neuděláš chybu nikde.. a ty písečný pláže jsou super. V Duce 100 m v moři a max po pás, pro dítě naprosto ideální.
@pucinka1 Záleží co od dovolené očekáváš, je pravda, že Omiš má písečnou pláý, což je pro dítě velká výhoda. Pokud chces klid a kde nic moc není, je tam docela široká pláž a jeden obchůdek, tak doporučuju Promajnu. Mě se však nejvíc libí Čaklje, myslím, že je to část Podgory nebo vesnička hned za ní. Je tam klídek, obchůdek, restaurace, rano tam vozili v autech čerstvé ryby a pokud chcete trochu toho života, tak po asfaltové cestě, kde není moc provoz, myslím, že byla i osvětlená se za 10 min. poklidné chůze dostanete až do Podgory.
Koukám, že nás v Duce bylo dost
Je tam pěkně. Nejlíp s atem a děl si výlet do Splitu a ještě líp do Trogiru, tam se mi vždycky líbilo.
1.místo Podgora
2.místo Baška Voda
3.místo Omiš
4.místo Igrane
5.místo Nemira
Všude je krásně, někde rušněji a někde zase klidněji ![]()
Kousek od Omise jsme byli pres 3 lety a byla to nadhera. Predloni jsme byli v Rogoznici kousek od Primostenu a taky super. Letos chceme zase o kousek niz. Preferujeme spise kaminkove plaze nez pisecne. Staci kdyz bude pobliz alepson kramek kde se da koupit pecivo. Na jidlo jsme vzdy jeli nekam do mesta. Nechceme ani moc plaze kde bude hlava na hlave. To bylo v tech Mimicich kousek od Omise a bylo to super. ![]()
Za mě Podgora - část Čaklje, což je konec Podgory, je tam o něco klidněji, apartmány hned u moře…krása.
Omiš, Duče pro mě hrůza.
Sice je to nahoře ale je krásně v selci kousek od ostrova krk a mnoho míst na vylety ![]()
Podgora část Čaklje. Super, apartmány přímo u vody… obchůdek, klídek.
Opakovaně jsem byla v Duće - kousek od Omiše, a můžu jen doporučit! Pokaždé jsme měli jiné ubytování, ale vždy +- půl kiláku od sebe. Nádherné moře, úžasné čisté písečné pláže, jedna přímo pro děti - asi dvě stě metrů vody do půl lýtek ![]()
Je fakt, že já byla v Duce první zářijový týden, nebyl tam takový šrumec ![]()
@Poisson28 píše:
Opakovaně jsem byla v Duće - kousek od Omiše, a můžu jen doporučit! Pokaždé jsme měli jiné ubytování, ale vždy +- půl kiláku od sebe. Nádherné moře, úžasné čisté písečné pláže, jedna přímo pro děti - asi dvě stě metrů vody do půl lýtek
Můžu poprosit o odkaz na to ubytování?