Cestování obytňákem

2230
23.6.12 09:48

cestování obytňákem

Zdravím všechny maminky cestovatelky :-) chystáme se na dovču obytňákem se dvěma dětma 4 a 2roky tak jsem se chtěla zeptat na vaše zkušenosti, rady a tipy na vše okolo. co třeba mít sebou, jak jste to zvládali v autě když bylo hnusně a tak. díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3011
23.6.12 09:54

@spiky01 Zkušenosti nepřidám, zatím jsem ve fázi snění o takové dovolené :lol: Zajímalo by mě, máte svůj obytňák nebo půjčený, a pokud půjčený na kolik vyjde takové půjčení dejme tomu na 3 týdny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
23.6.12 09:58

Loni jsme měli pujčený an týden, jenže holky do toho chytly střevní virozu… takže jsme to moc neozkoušeli. teď už budem mít náš a chceme tím an několik týdnů po cizině. jinak pujčovný vyjde na cca 2-2,5 tis. na den + nějaká kauce a samozřejmě pohonný hmoty (dost to žere) no a taky to chce řidičskou zdatnost :-D většinou ty auta jsou do 3,5 tuny ale jede ser s tim fakt jinak než s osobákem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
23.6.12 10:04
@spiky01 píše:
jinak pujčovný vyjde na cca 2-2,5 tis. na den + nějaká kauce a samozřejmě pohonný hmoty (dost to žere)

Tak to je mazec cena :(, tak to asi asi nechám zajít chuť na dovolenou v obytňáku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
23.6.12 10:07
@Katrinka píše:
Tak to je mazec cena :(, tak to asi asi nechám zajít chuť na dovolenou v obytňáku :mrgreen:

jj, je to drahej špás, proto jsme ho měli jen an týden-chtěli jsme to vyzkoušet jestli se dá jezdit s takle malýma dětma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
23.6.12 10:11

Já si představuji ideálně tak 3 týdny až měsíc, a projet Itálii - Provence - Francouzskou riviéru, takže se vracím rychle zpátky na zem ;) To bychom se nedoplatili a ještě při dnešních cenách pohonným hmot :roll: Naši to tak kdysi projeli za hubičku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
23.6.12 10:26

Tak to je taky můj sen taková dovolená, ale loni jsem zjišťovala ceny pronájmů a bylo po dovolené :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
2230
23.6.12 10:30

My se chystáme za týden na sever-holandsko, dánsko možná belgie. no a v září-říjen někam na jih, ale to ještě nevím co manžel vymyslí :-) už se moc těším, holky jsou nadšený že pojedeme autem s postýlkou :-D tak snad jim to vydrží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
23.6.12 10:37

@spiky01 Máte dopředu itinerář /zajištěné ubytování, naplánovaná místa zastávek a noclehu/ nebo jedete úplně na blint? Na kolik Vás vyjde ten týden +/- :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
23.6.12 10:43
@Katrinka píše:
@spiky01 Máte dopředu itinerář /zajištěné ubytování, naplánovaná místa zastávek a noclehu/ nebo jedete úplně na blint? Na kolik Vás vyjde ten týden +/- :?:

nemáme na plánu nic ale manžel to tam celekm zná. ubytování si vezem sebou :-D jedem za týden a tak na 2-3 týdny. na kolik nás to vyjde netuším,auto žere cca 12/100 v benzínu a je tam rakouská známka,jinde budem muset poplatky na dálnici platit což netuším na kolik to vyjde. já s dětma už nic neplánuju prtže to stejně nikdy nevyjde :-D takže tam kde se nám bude líbit zůstanem dýl a kde ne tak pojedem dál. jediný kam se chcem podívat je ameland,holandskej ostrov. tam se nevyplatí autem na trajekt takže vezmem kola,trajektem tam a na pár nocí vezmem ubytování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
23.6.12 10:47

@spiky01 Jsem to blbě napsala s tím ubytováním :roll:, měla jsem na mysli zajištěné ubytování ve smyslu jako místo noclehu např. kemp apod. :kytka:
To bude paráda, fakt závidím, sever mě taky láká, já byla kdysi na ostrově Sylt v Německu a byla jsem z toho nadšená, sice výfukov jak hrom, ale ty domečky se slámovýma střechama, nádhera ;) Počkáme až budou děti větší a snad to někdy vyjde :think:
Jestli bys pak mohla vložit nebo poslat SZ pár foteček, budu moc ráda! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
23.6.12 11:48

@Katrinka určitě pak budu dávat fotky na rajče, tak ti pošlu odkaz :-) kempy taky zjištěné nemáme ale manžel je online i na cestách takže to dohledá na netu nebo se zeptáme až uvidíme kemp jestli maj místo. cestujem s dětma hodně, hlavně teda letecky a all inclusive prtže s batoletem to jinak moc nejde ale manžel na vlastní pěst sjezdil severní ameriku a než jsme otěhotněla tak jsme takle autem byli v řecku, kde se nám líbilo tak jsme se ubytovali na pár nocí a pak zas jeli dál. tohle se mi líbí na obytňáku že máš to zázemí pro děti, my se klidně vyspali v autě když byl manžel unavenej z řízení ale nedovedu si představit jak spěj děti na zadních sedačkách v normálním autě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
23.6.12 12:39

Muj me taky laka do obytnaku, ale ja se na to moc necitim, nevim proc. mozna je to skoda. Jo katrinko je to sice nejaky mesic zpet, ale na slevomatu nebo kde jsem narazila na pronajem fakt krasnyho obytnaku za polovinu na dva tydny. mozna budu kecat, ale cena byla snad 10.000 ale vic jsem to nezkoumala. zkus se mrknout. pokud je to tvuj sen, drzela bych se ho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
23.6.12 12:42

@wildcherry tak to zkuste na týden pujčit, mě se do toho taky nechtělo ale jak jsme to vyzkoušela tak jsme zjistila že děti jsou nadšený a mě se na tom líbí ta svoboda-nejsi vázaná odletem, shánění ubytování a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4583
4.8.14 12:14

Zdravím všechny,
oživuji diskusi :D
@spiky01 jak pokračuje vaše dovolenkování obytňákem? Také o tom s manželem dost vážně uvažujeme. Už máme jeden vybraný, ale zatím jsme laikové, tak bych uvítala další tipy jak a kde a co s dětmi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí