Cestování obytňákem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4465
4.8.14 13:08

Ahoj. My jedeme letos poprvé s dítětem, sami takto cestujeme a je to bomba. Záleží, zda chcete svůj vůz, nebo zapůjčit… Potom se všechno odvíjí od vybavení (kuchyň, WC, koupelna…) Nejdůležitější je zjistit pravidla jednotlivých zemí - kde se může stát a pod. Téměř všude je dovolené pobývat pouze v kempu, Řecko to má volné. Takže taková ta představa, že člověk zastaví kdekoli a už dovolenkuje je špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4583
4.8.14 13:18

@cverunka děkuji za odpověď. My si právě chceme koupit vlastní :D.
Díky, ta pravidla bychom si samozřejmě zjistili. Láká nás hlavně Itálie, Francie a Španělsko. Pro začátek. Dcerce budou za chvíli 3, tak si myslím, že už by to zvládla v pohodě.

Aha, já četla, že to právě s obytňákem není problém, zastavit kdekoli, že je to problém s karavanem. Ten musí být v kempech. Četla jsem diskuse lidí, co takhle cestují s dětmi i třeba do Alp a zastaví si přímo pod sjezdovkou. Možná že se to už změnilo, ta diskuse nebyla aktuální.

A kam jedete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4583
4.8.14 13:19

A může se prcek při jízde volně pohybovat v obytňáku nebo musí být připoután k sedačce?
V noci prý není problém ho dát spinkat na postel, když si k němu lehneš i za jízdy - v obytňáku. V karavanu je to zakázané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
4.8.14 13:25
@Martooni píše:
A může se prcek při jízde volně pohybovat v karavanu nebo musí být připoután k sedačce?
V noci prý není problém ho dát spinkat na postel, když si k němu lehneš i za jízdy - v obytňáku. V karavanu je to zakázané.

No s tou sedačkou to řešíme teď taky. Podle toho, co jsme zatím našli by mělo být dítě v sedačce pořád, ale nevíme to jistě. My se chystáme do Chorvatska a Itálie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
4.8.14 13:39
@Martooni píše:
@cverunka děkuji za odpověď. My si právě chceme koupit vlastní :D.
Díky, ta pravidla bychom si samozřejmě zjistili. Láká nás hlavně Itálie, Francie a Španělsko. Pro začátek. Dcerce budou za chvíli 3, tak si myslím, že už by to zvládla v pohodě.

Aha, já četla, že to právě s obytňákem není problém, zastavit kdekoli, že je to problém s karavanem. Ten musí být v kempech. Četla jsem diskuse lidí, co takhle cestují s dětmi i třeba do Alp a zastaví si přímo pod sjezdovkou. Možná že se to už změnilo, ta diskuse nebyla aktuální.

A kam jedete?

No ale hlavě s tím parkováním… Problém je, že stejně je člověk na ten kemp nakonec odkázaný, protože jestli vyjede na 2 týdny, tak prostě ta zásoba vody na všechno nemusí vydržet, takže se musí třeba dotankovat. Wc je potřeba vynášet - prostě to nemůžeš vylít pod sjezdovkou… A takových špeků je prostě víc, takže nakonec ten kemp je dost pohodlnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
4.8.14 16:36

Hele pokud to bylo nekde najednudve noci tak nebyl nikdy problem to nechat imimo kemp, samozrejme jsme vzdycky respektovali zakazy. Elektriku nepotrebujem, manzel dal vsude ledky, takze cca 14dni v pohode, s vodou a zachodem vystacime 4-5 dni. Podle predpisu musi vsichni sedet pripoutani, stejne jako v aute, ikdyz jedemna noc taknedavame holky spatdoposzele. Nikdy nevis kdy ti tam nejakejblbec vjede…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
26.4.23 10:48

Zdravím, zkusím oživit tuto diskuzi. Letos se chystáme poprvé s manželem a tříletým synem na dovolenou v obytňáku, pravděpodobně na Chalkidiki. Teď jsem těhotná a v době dovolené budu na přelomu 24.-25. TT. Máte někdo zkušenosti s takovou dovčou v těhotenství? Obytňák je plně vybavený, včetně koupelny a WC. Má i vlastní solární panely. Díky za případné rady a tipy :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8106
26.4.23 11:19
@Pitrísek123 píše:
Zdravím, zkusím oživit tuto diskuzi. Letos se chystáme poprvé s manželem a tříletým synem na dovolenou v obytňáku, pravděpodobně na Chalkidiki. Teď jsem těhotná a v době dovolené budu na přelomu 24.-25. TT. Máte někdo zkušenosti s takovou dovčou v těhotenství? Obytňák je plně vybavený, včetně koupelny a WC. Má i vlastní solární panely. Díky za případné rady a tipy :mavam:

Nezapomeň na bezpečnost. Jih evropy se ohledně cestování obytňákem dost změnil. Doby, kdy člověk nechal obytňák skoro kdekoliv, vyrazil se na půl dne cournout po okolí a našel ho ve stavu, v jakém ho zanechal, je už pryč. Kdo byl zvyklý na používání aplikace All4camper a podobné, tak bývá v poslední době překvapený, protože se podle ní evidentně začaly řídít i zlodějské partičky. Nejsou už ničím zvláštním ani vykrádačky v noci, kdy spíte uvnitř. A to nechceš se ráno vzbudit a zjistit, že někdo byl uvnitř, pohyboval se u tebe a ty to nevíš. Takže dodatečné zámky, alarmy, osvětlení na pohybová čidla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
26.4.23 21:23
@rmot píše:
Nezapomeň na bezpečnost. Jih evropy se ohledně cestování obytňákem dost změnil. Doby, kdy člověk nechal obytňák skoro kdekoliv, vyrazil se na půl dne cournout po okolí a našel ho ve stavu, v jakém ho zanechal, je už pryč. Kdo byl zvyklý na používání aplikace All4camper a podobné, tak bývá v poslední době překvapený, protože se podle ní evidentně začaly řídít i zlodějské partičky. Nejsou už ničím zvláštním ani vykrádačky v noci, kdy spíte uvnitř. A to nechceš se ráno vzbudit a zjistit, že někdo byl uvnitř, pohyboval se u tebe a ty to nevíš. Takže dodatečné zámky, alarmy, osvětlení na pohybová čidla…

Jasně, díky za upozornění. Nemáme v plánu kempovat úplně na divoko, když najdeme pěkný kempík zakotvíme i tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
27.4.23 07:55

@Pitrísek123 Ahoj, super téma :palec: ráda se připíchnu. My jezdíme s T5. Loni jsem těhotná projela s manželem Rakousko a Itálii. Bylo to super. Myslim jsem byla 13tt cca. A začínalo mi byt líp konečně. Takže za mě na dovolenou 2 trimestr určitě, před tím jsem byla nepouzitelna :oops: Pak po 20tt jsme byli ve Francii ale už ne s dodávkou a to my uz bylo skvěle. Letos už s miminem plánujeme Slovinsko. Uz jsme tam byli za svobodna tak trošku vime co čekat. Jen váhám s termínem kdy to s ohledem na miminko bude nejlepší. Jinak my teda spíš po horách a jezerech jak moře. Ale občas sjedeme až k moři se ohřát ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí