Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, pomalu se blíží jaro a čas, kdy se bude dát s dětmi konečně někam vyrazit bez nepřiměřeného množství oblečení. Chtěla bych letos s dětmi (bude jim něco přes dva roky) hodně cestovat, hlavně autobusem a vlakem. Nemáte někdo nějaké nápady na malé skladné hračky, které by děti v autobusu/vlaku zabavili? Už takto jezdíme opravdu často, takže dívání se s okýnka je už úplně nebaví. Máme pár malých autíček, pop it a takové ty malé kuličkové labyrinty. Do vlaku jedny puzzle, které doma nemají. ![]()
A pokud jste někdo měli problém s tím, že je dětem v autobusu špatně, jak jste to řešili?
Moc děkuji a budu ráda za každý komentář ![]()
V drogerii Teta mají takovy sesity na cesty treba s patrolou nebo prasátko pepa, pro vas možná spis samolepky. Ještě hazim do batuzku maly bublifuk a tenisak, ale to ne samozrejme ve vlaku, ale treba pri čekání.
@Elea9 rubikova kostka, ježek v kleci a další hlavolamy od albi, ale na to budou asi ještě malí, tablet a telefon…jo to jsou pak moje děti zlatíčka ![]()
@Elea9 omalovánky, papír, pár pastelek, nový casopis nebo malá knížka ( Levné knihy to jistí).. nejvíc vždy zaujme můj diář a volný způsob jeho využití
mám pak originální design.
Hravali jsme hru, kdo uvidí víc aut určité barvy…v různých obměnách.
Audiopohadky…
Cestujeme bez mobilu, bez tabletu. I cesta je cíl…
@Bubla Bůčková bublifuk a tenisák na cestu
vlakem busem…??? Jako třeba že si budeš na perónu nebo na nádraží házet tenisakem???
@Elea9 a n nevolnost prostě Kinedryl..a přiměřeně dlouhá cesta…a náhradní oblečení po ruce…
Tak pokud je dětem v autobusu špatně, zvolila bych jiný dopravní prostředek. Co z takového výletu budou mít?
@Anais Brno píše:
@Elea9 omalovánky, papír, pár pastelek, nový casopis nebo malá knížka ( Levné knihy to jistí).. nejvíc vždy zaujme můj diář a volný způsob jeho využitímám pak originální design.
Hravali jsme hru, kdo uvidí víc aut určité barvy…v různých obměnách.
Audiopohadky…
Cestujeme bez mobilu, bez tabletu. I cesta je cíl…
@Bubla Bůčková bublifuk a tenisák na cestuvlakem busem…??? Jako třeba že si budeš na perónu nebo na nádraží házet tenisakem???
Když nejses retard tak klidně ![]()
@Bubla Bůčková píše:
Když nejses retard tak klidně
Jak často cestuješ s dětmi ve věku cca 2 roky veřejnou dopravou???
@lucik2011 dětem je špatně jak v autě, tak v autobusu. Od nás vlaky nejezdí, takže musím nejdřív dojet tím autobusem na vlak a pak už je to ok.
@Bubla Bůčková děkuji na ty sešity se určitě podívám a bublifuk bude při čekání jistě taky užitečný. ![]()
Já balím omalovánky, pastelky, kreslící tablet (mám z aliexpresu za pár korun), kelímek plastelíny, křídy a cestovní hru - U Okýnka
Na nevolnost jsem používala u nejmenších coculine homeo, teď když jsou větší kousek kynderilu.
Jinak mě napadají cestovní společenské hry, karty..