Cestování s kočkami přes hranice - co je potřeba?

4
29.11.23 23:23

Cestování s kočkami

Dobrý den,

chci se zeptat zdali někdo nemáte zkušenosti s cestováním přes hranice s kočkou?
budu se stěhovat do německa a mám tři kočky. Jela bych vlakem. Akorát kočky nemám očkované ani čipované (prakticky všechny zachráněné z ulice, jen odčervené a ošetřené na parazity).

jestli někdo už takto cestoval, kontrolovali vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1334
29.11.23 23:44

Neriskovala bych, kočky musí mít Pet Pass (pas zvířete v zájmovém chovu), označení mikročipem a platné očkování proti vzteklině.
V létě jsem cestovala autem do Maďarska s pejsky a oba měli přesně výše určené splněné.
Ale. Každý svého štěstí strůjcem. Následky si ponesete sama.
Vím, že na toto jste se neptala, ale to, že někoho třeba nekontrolovali neznamená, že vám kontrolu neprovedou.
Hodně štěstí.

Příspěvek upraven 30.11.23 v 06:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
30.11.23 05:46

A proč je prostě nedáš načipovat a naočkovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21930
30.11.23 06:46

Nejjednodušší je nechat je navigovat a naočkovat. A pozor, ten pas pak platí až s nějakým odstupem, myslím, že to jsou dva týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37253
30.11.23 07:08

Zajdi na veterinu a nech nacipovat a naokovat a veterinář by měl vystavit i pas, aby mohly přes hranice :think: kontrolovat te samozřejmě můžou a nemusi, po událostech na Ukrajině jsou ty kontroly na hranicích častější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
30.11.23 07:45

Tohle prostě fakt nepochopím. Chápu, žes na to teď kaslala, ale nechápu, že nejsi schopná odnést je na veterinu a přemýšlíš o přesunu za hranice bez očkování a bez pasu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36186
30.11.23 12:01

Jestli hodláš jet na černo, tak jeď autem :nevim: nevím, jak chceš pobrat 3 kočky do vlaku.
Musím mít očkování a pas a čip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2380
30.11.23 13:44

Jednou jsem jela vlakem se psem a průvodčí po mně chtěl očkovák. Bylo vidět, že nemá ponětí, co tam kontrolovat, ale chtěl ho.
Neriskovala bych, teď kontrolují auta za hranicemi, takže vlaky budou kontrolovat určitě.
A pozor, očkování proti vzteklině platí až po 3 týdnech, abys to nedělala na poslední chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.11.23 14:24

Hledám nejlevnější volbu, jsem student a přišla jsem o brigádu..
a než se tu dostanou komentáře proč jsem si kočky pořizovala když nemám na ně peníze..
jsou všechny zachráněné z ulice, nejnovějšího jsem našla týden zpátky v -5 v kontejneru.
ovšem jsou pravidělně odčervované a odblešené, ale čip, pas, očkování pro 3 si moc dovolit nemůžu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37253
30.11.23 14:51

@Ayame931 no když te s nima chytí, bude to určitě nakladnejsi, než je nechat očkovat, cipovat a pas. Pošlou je na tvoje náklady zpatky do ČR, ale klidně je můžou i usmrtit, když na to přijde. Možná s jednou bys ještě nápadná nebyla, ale 3 kočky jen tak nepropasujes, to budeš tak nápadná, ze te zkontroluji prakticky určitě. Pokuty pak jdou do desítek tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
30.11.23 17:39

Tak je bud ocipujes, ockujes a pas nebo je nech u nekoho nebo nikam nejezdi a nebo ano, ale riskujes…nic jineho se vymyslet neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
30.11.23 17:58

@Ayame931 Pokud si nemůžeš dovolit čip a očko pro všechny, navrhuji jim najít jiný domov. Nech si třeba jednu, u té vše splň a zbytek rozdej.

Sance kontroly je vysoka a co potom? Stejne je nebudeš moct převézt přes hranice, navíc hrozí pokuta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.11.23 18:03

Děkuji všem za odpovědi. Nějak to zařídím.. každopádně pryč je dávat opravdu nebudu, ulice a útulky jsou plné, bazary plné koček. a myslím si že jim bude lépe bez očkovaní než aby je zajelo auto/eutanázie v útulku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36186
30.11.23 19:46
@Ayame931 píše:
Děkuji všem za odpovědi. Nějak to zařídím.. každopádně pryč je dávat opravdu nebudu, ulice a útulky jsou plné, bazary plné koček. a myslím si že jim bude lépe bez očkovaní než aby je zajelo auto/eutanázie v útulku.

No, tak jestli ještě nemáš bydlení, tak to bude zázrak najít v německu se 3 kočkama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.11.23 20:57

@pikola bydlení zajištěné mám, to že tam budou kočky taky. jen převoz je něco jiného..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný