Cestování s mimčem - Bulharsko

Iuliana
18.6.12 14:53

Cestování s mimčem

Ahojte! v červenci se chystáme jet s půlročním mimčem do Bulharska. A mám s toho docela obavy. A chtěla bych se Vás zeptat myslíte, že by tak malému dítěti mohlo být špatně? Nebo tak.. :nevim: přece jen je to daleko

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5230
18.6.12 14:59

Ty asi nejlíp víš, jak snáší jízdu v autě, jestli mu nikdy špatně nebylo, tak bych se toho nebála. A doporučuju jet na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
18.6.12 14:59

Jeli jsme do Bulharska chvíli po prckových 1.narozeninách.
Zeptala jsem se doktorky, co by mi poradila, co a jak kdyby něco. Určitě si udělej zásobu léků na horečku (např. Nurofen..), pak něco při štípnutí…a tak.
Jen se jí tenkrát nelíbilo, že v Bulharksu hodně straší spalničky a on ještě nebyl očkován…tím tě ale nechci strašit

Jak jedete??? Autem? Letadlem??
My letěli - let to snášejí prckové celkem dobře, jen je třeba při startu a klesání, aby pil - aby mu nezalehli uši…

Ostatní dle situace - počasí a tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
18.6.12 15:00

Já vím, že spousta maminek určitě napíše, jak s malým miminkem cestují (cestovaly) kamkoliv, ale většina dětských lékařů ti řekne, že k moři by nemělo jet dítě mladší 3let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iuliana
18.6.12 15:03

@Lenka512 Díky za radu :)
Jedem autem chtěli jsem letadlem, ale nakonec jsem se dohodli, že letadlem poletíme jindy :)

• Citovat
  • Upravit
7569
18.6.12 15:14

@Iuliana a kolik hdin by cesta měla trvat…to jen abych věděla… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iuliana
18.6.12 15:19

@Lenka512 Asi 14 hodin

• Citovat
  • Upravit
1947
18.6.12 15:39

Ahoj, špatně může být i takto malému dítěti. Musíš sama zhodnotit, pokud cestujete autem, jak tvoje mimčo snáší jízdu autem. Bylo by dobré mít vyzkoušenou cestu trvající déle než aspoň půl hodinky, takže pokud cestujete třeba k rodičům někam dál, tak už víš, jak to mimčo snáší. Na krátké cestě po městě nebo tak se to moc zhodnotit nedá.
Určitě se poraď buď se svou lékařkou nebo i v lékárně s lékárníkem, co bys mohla miminku dát, kdyby nastal nějaký problém.
Cestovat určitě na noc.
A jinak přeju hodně dobrou cestu a hezkou dovolenou! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
18.6.12 15:49

Já bych jela. Klidně. Vítek s náma lítal od 7mi měsíců k moři. Ale pravda, že poprvé jsme byli v Lotyšsku - aby nebylo tak vedro a nebo jsme jezdili spíš až v září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9226
18.6.12 16:21

Taky bych se nebala a vyrazila, jen na noc, jinak to pojedete několikrát tak dlouho.
S sebou vezmi věci jako když jedete např k babičce, zbytek připadne dokoupis, ale nurofen všem pro jistotu a klid v duši:) každopádně si dovcu užijte:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
18.6.12 16:24
@danik píše:
Já vím, že spousta maminek určitě napíše, jak s malým miminkem cestují (cestovaly) kamkoliv, ale většina dětských lékařů ti řekne, že k moři by nemělo jet dítě mladší 3let.

a co tie deti, ktore pri mori ziju? doma ich iste nedrzia :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
18.6.12 16:29

Zajímalo by mne proč? Chápu třeba rozikové oblasti jako Egypt, Tunis atp., ale proč ne do Řecka nebo Itálie? Tam se taky přeci rodí miminka a majií se dobře; pokud se cestuje letadlem, až takový problém v tom nevidím

@danik píše:
Já vím, že spousta maminek určitě napíše, jak s malým miminkem cestují (cestovaly) kamkoliv, ale většina dětských lékařů ti řekne, že k moři by nemělo jet dítě mladší 3let.
  • Citovat
  • Upravit
karolínka12
18.6.12 16:31

Přesně, určitě lepší než zaplivané velkoměsto; mořský vzduch je zdravý, jen bych nejela, když je největší teplo

@matenka32 píše:
a co tie deti, ktore pri mori ziju? doma ich iste nedrzia :dance:
  • Citovat
  • Upravit
9749
18.6.12 16:35

Cesta s miminkom sa da zvladnut, treba sa na nu adekvatne vybavit, caste prestavky, ak sa da ist v noci a na mieste dodrzovat zasady pobytu pri mori s detmi. zelam prijemnu dovolenku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iuliana
18.6.12 17:39

Všem děkuju, snad vše výjde tak jak má :) :andel: :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat