Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky v kolika jste prvně ratolest vykoupaly v přehradě či rybníku?
Asi v 10ti měsících a jen proto, že jí to takhle vyšlo na léto, jinak bych ji tam vykoupala i dřív. Ale voda musela být čistá a jen na chvíli, malá měla klobouček a byla namazaná krémem s of. Doma jsem ji hned opláchla vodou.
V sedmi měsících v rybníku. Voda výborné kvality (pravidelně kontrolováno KHS), hooodně teplá a hice jako prase. Jedinej problém nastal ve chvíli, kdy jsem ho z vody vyndala- vztekal se jak blázen.
Ale syn je od narození vodník a nikdy neměl žádné kožní reakce ani na přírodní koupání, ani na kosmetiku nebo prací prostředky, tak jsem se vyrážek moc nemusela bát.
Jinak měl samozřejmě klobouček a byl namazanej opalovákem s vysokým OF na minerální bázi. Doma jsem ho pak umyla mýdlem, ale to bych po aplikaci op. krému udělala i tak, bez ohledu na rybníkové koupání.
Máme chatu na Orlíku, malý teď bude 8 měsíců.. Já se tam koupala a opalovala bez jakýchkoliv „ochran“ od půl roka a žiju
Tak uvidíme.. Ono ze zkušenosti musím říct, že čím je voda teplejší, tím je hnusnější.. Ale malá má kůži bez problémů, včera byla u prabáby v rybníku, ale jen po nohy, byl fakt hnusnej ![]()
V pul roce v rybniku
byli jsme pod stanem takze zadne dalsi omyvani mydlem se nekonalo…
Jen jendou v roce a třictvrte v machaci jinak jedine bazen:)
Nikdy, nemám důvěru a to jsem vodní živel.
Ale kdyby byl v okolí vápenný lom, tak proč ne.
V půl roce v bývalé pískovně. Voda byla celkem studená, ale mrňous byl spokojený
Chodili jsme tam v létě hodně často, protože pláž máme 10 minut od baráku.