Osvědčení o státním občanství - pas pro dítě

5255
13.6.12 18:50

Osvědčení o státním občanství - pas pro dítě

Ahoj,
dneska jsem volala na úřad, abych zjistila, co vše potřebuji za doklady k vyřízení pasu pro děti a paní mi řekla, že potřebuji i osvědčení o státním občanství dětí - přitom jsme oba češi :nevim: Já myslela, že tohle už od letošního roku není třeba? Chtěli to po Vás ještě i letos(kdo vyřizoval pas)? Děkuji za odpověďi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mag
12868
13.6.12 18:53

Ježkovo voči, co to je za úřad…
Normálně vem svůj OP, rodné listy dětí, max. svůj rodný list (pomůže jí to v ověřování ) a vyraž a nenech se odbýt.

Příspěvek upraven 13.06.12 v 18:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
13.6.12 18:53

Jj já vyřizovala pas 14 dní zpátky a chtěli to, ani mi to nevrátili :nevim: ale, že to stačí jenom u prvního pasu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
13.6.12 18:54
@igracek píše:
Jj já vyřizovala pas 14 dní zpátky a chtěli to, ani mi to nevrátili :nevim: ale, že to stačí jenom u prvního pasu

Co ti nevrátili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
13.6.12 18:54

To potvrzení, že je malý občan čr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
13.6.12 18:55

Ahoj :mavam:
Já jsem vyřizovala pas klukům před třemi týdny a chtěli po mě jenom rodný listy, oddací list a moji občanku. Paní si kluky vyfotila já to skontrolovala, podepsala a bylo to a pasy už máme doma :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
13.6.12 18:55

Já vyřizovala pas před 14 dny a stačil rodný list dítěte a moje občanka. Nějaký děsný úřad máte asi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
13.6.12 18:56

Úřad v Orlové :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350

Od nového roku potřebuješ jen rodné listy a tvůj občanský průkaz, nic víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
@mag píše:
Co ti nevrátili?

Aha :mrgreen: A kdeže to bylo (takový malý průzkum) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
13.6.12 18:57
@mag píše:
Aha :mrgreen: A kdeže to bylo (takový malý průzkum) :mrgreen:

Orlová a to focení bylo taky za trest, naštěstí jsme tam byli první :D a za námi už byla pěkná fronta :lol: :lol: jsme se fotili tak dlouho, že otevřeli další přepážky :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
13.6.12 19:01
@davmi píše: Úřad v Orlové :mrgreen:

Teda vůbec se nevyjadřuju k tem RL rodičů a prarodičům, ale tohle je ze stránek města.

*rodný list občana mladšího 15 let
cestovní pas
zákonný zástupce (rodič) předloží platný občanský průkaz
jiný zákonný zástupce předloží platný občanský průkaz a rozsudek soudu o ustanovení opatrovníkem žádá-li se o vydání 1. cestovního pasu je povinností předložit mimo výše uvedené doklady i podklady pro ověření státního občanství: rodné listy obou rodičů nezletilého nebo jejich oddací list vydaný před 1. 7.2001, rodný list prarodiče nezletilého, narodil-li se po 31. 12. 1953, listinu o udělení státního občanství nebo osvědčení o státním občanství v případě, nabyl-li nezletilý nebo jeho rodiče státní občanství České republiky na základě žádosti, volby nebo prohlášení.
osvědčení o státním občanství se vyžaduje pouze v případě, vzniknou-li důvodné pochybnosti o tomto údaji
Vem děti, jejich RL a svůj OP a trvej na vyplnění žádosti a uvidíš, jak to půjde :mrgreen: Jo a doporuč jim školení :mrgreen:

Příspěvek upraven 13.06.12 v 19:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
13.6.12 19:04

@davmi a pevné nervy, byli tam opravdu příjemní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3362
13.6.12 19:09

Ahoj, musíš to mít pokud se dělá dítěti pas poprvé a nikdy předtím ho neměl, nicméně můžeš mít buď toto osvědčení (dají ti ho snad na matrice) nebo místo něj rodný list jednoho z vašich rodičů (tvojich nebo manžela, já měla moji mamky) a ten prarodič musí být narozen od 1954 výše. A jinak potřebuješ rodný list dítěte svůj a otce a svoji Op pokud pak pas budeš vyzvedávát ty, je to takhle řečeno v zákoně viz výše, člověk si to jen musí pořádně přečíst a uvědomit si to ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11466
13.6.12 19:10

Nemají právo něco takového chtít. Pouze tvoji občanku a rodný list dítěte. A poplatek 100Kč. Na nic dalšího nemají právo ani nárok. Bych se s babou zhádala. :cert:
Jo a fotit měsíční mimino je fakt chuťovka. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario