Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nase morcata sežerou vsechno hned, na množství nezáleží
kdyz jedeme na vic nez 1 noc pryc, prosíme kamarády, at jim prijdou dat jidlo…ale ten nápad s přepravkou a ohradkou mi prijde fajn
jen bych koupila k tomu i nějakou podložku. Možná neco jako kobereckovani? Ale to uz si asi vygoogli…my jedeme v pilinach a moc o tom nevím.
Tak z hlediska stravy a pití by vydržet měli ale stejně bych jim to neudělal a vzal je sebou. No přepravku nějakou utulnou ať se při cestě něco nestane.
Jinak asi by to chtělo mít druhou u rodičů nebo tu ohradku a zbytek vybavení ať netahate záchod misku pítko tam a zpět.
Ale je to pro ně ve většině případů stres ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, pořídili jsme si dvě morčata a chci se zeptat, máme malou holčičku a cca jednou za 14 dnů až měsíc jezdivame k našim (35km) na víkend, někdy tři dny, v létě pak i déle. Vydrží morče doma samotné třeba od pátku do neděle? Existuje nějaká skladná varianta klece, abychom nemuseli tahat tu jejich metrovou klec? Napadlo mě použít například přepravku na kočky a koupit k tomu skladnou ohrádku. Že by byli u našich v ohrádce s otevřenou přepravkou a mohli se tam kdykoliv schovat. Díky za odpovědi
@Monik29 píše:![]()
![]()
Moníku, netluč hlavou do zdi a poraď - zakladatelka asi ještě s morčaty nemá zkušenost
Možná jste to měli řešit dřív, než jste si je pořídili, ne?
![]()
Každopádně kamarádka takhle s morčetem jezdila 80 km každý týden. Morče pošlo na něco jiného, prý.
Další jezdí takhle se želvou za babičkou i 300 km a každý týden v létě na zahradu asi 5 km. Želva drží.
Já bych ale takhle necestovala, protože bych měla strach, že při bouračce se to nepřipoutané zvíře rozmázne o klec jak malina. Nemluvě o umístění klece v autě, která jako nezajištěný předmět může být taky dost nebezpečná, a o nějakém stresu pro zvířata (třeba z hluku nebo prudkého přibrzdění). Taková zvířata to nemusí snášet dobře.
Ovšem nám i křečka chodila každý druhý den babička krmit a měnit vodu.
@stinga píše:
Moníku, netluč hlavou do zdi a poraď - zakladatelka asi ještě s morčaty nemá zkušenost
Nu dobrá, když já toto čtu ve skupině o morčatech každou chvíli uáách ![]()
Přesně pro tyhle účely jsme měli u našich náhradní klec. Morčata jsme převáželi jen v malé přepravce.
Ahoj, za mě bych si nepořizovala morčíky, když pravidelně jezdím pryč a nemá je kdo hlídat.
Máme jich doma momentálně 5, chováme od roku 2005. Já bych je nenechávala samotné déle než den, já osobně ani ten den. Naši kluci vše sežerou hned, napucnou se a pak nevím, co by za víkend jedli, taky ta samota…
Brát je sebou pravidelně nevím, nevím, náš pes rád cestoval, ale morče je spíš „stresor“ z cestování, takže mu tím akorát člověk zkracuje život. Že by byli v ohrádce a v noci spali v přepravce? To snad nee. To spíš pořídit další, i menší klec, tam kam jezdíte.
Nebo nějaká sousedka - kamarádka, co by chodila krmit třeba aspoň a juknout na ně, jelikož čtu, že v létě i déle…
Ale opakuji, mám děti a pravidelně cestuji, tak proč??! ![]()
@Monik29 třeba naše morčata s námi jezdila k našim do ráje. Doma v kleci v bytě, u našich se holky pásly na travičce venku a vypadaly šťastně. Na noc jsme je brali do domu.
Děkuji všem za vyjádření. Morčata jsme nikdy neměli, tak mě zajímají zkušenosti. Pokud je to pro zvíře stres, tak samozřejmě s ním tak často cestovat nebudeme. Vyřešíme to někým, kdo nám je nakrmí. Pokud bychom jeli třeba v létě na dýl, vezmeme sebou klec, pořídím nějakou šikovnou ohrádku na zahradu a přes den by mohli být tam.
Jen mě zajímalo, jestli někdo takhle s morčaty cestuje a jsou na cestování zvyklí, případně zda někdo nemá tip na nějakou cestovní klec nebo nějaký nápad, jak by mohli přežívat u rodičů.
@Anonymní píše:
Děkuji všem za vyjádření. Morčata jsme nikdy neměli, tak mě zajímají zkušenosti. Pokud je to pro zvíře stres, tak samozřejmě s ním tak často cestovat nebudeme. Vyřešíme to někým, kdo nám je nakrmí. Pokud bychom jeli třeba v létě na dýl, vezmeme sebou klec, pořídím nějakou šikovnou ohrádku na zahradu a přes den by mohli být tam.Jen mě zajímalo, jestli někdo takhle s morčaty cestuje a jsou na cestování zvyklí, případně zda někdo nemá tip na nějakou cestovní klec nebo nějaký nápad, jak by mohli přežívat u rodičů.
no právě morče je velmi náchylné na stres, ty cesty jim nebudou dělat dobře, jsou případy, kdy na morče bafla kočka, a morče uhynulo
Morče je asi něco jako králík… Králíky chováš v králíkárně, my i morčata. Pokud jedeš někam na dýl, stačí někomu říct, ať ti morčata nakrmí. Stejně jako slepice, husy, kačeny, kozy, atd. Proč cestovat s morčaty? Cestuješ i se slepicemi?
Ja jako dite k babi na chatu morcata brala, zvykat hezky od zacatku, problem nevidim… na chate meli svoji ohradku, takze jen maly box na prepravu, mela jsem neco plastoveho plneho, aby se nestresovali pohledem ven, dovnitr seno a celou dobu cesty vlastne jen zraly ![]()
Zdravím, pořídili jsme si dvě morčata a chci se zeptat, máme malou holčičku a cca jednou za 14 dnů až měsíc jezdivame k našim (35km) na víkend, někdy tři dny, v létě pak i déle. Vydrží morče doma samotné třeba od pátku do neděle? Existuje nějaká skladná varianta klece, abychom nemuseli tahat tu jejich metrovou klec? Napadlo mě použít například přepravku na kočky a koupit k tomu skladnou ohrádku. Že by byli u našich v ohrádce s otevřenou přepravkou a mohli se tam kdykoliv schovat. Díky za odpovědi