Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
V autě bez klimatizace bych s dítětem nejela v těchhle vedrech, a co na to tchýně, to bych neřešila. Než nás uvařit, radši se s ní hádat. Možná víc na večer, ale stejně je dusno.
Otázka je jak je cesta důležitá, já bych ale teda nejela, je to náročné pro mě, natož pro dítě, přítel měl včera v autě 55 stupňů
![]()
Pokud nemáte klimku, jeďte brzy ráno nebo večer. Zas takový problém v tom nevidím.. navíc, pokud ho budete např omývat a často stavět, tak proč ne?..
No tak to bych jela až večer jedině, píšeš 200-300km, to je celkem dost vydržet v tomhle vedru.
@Anonymní píše:
Ahojky maminy, mám otázku jeli byste teď v tom horku cca 200-300km autem, chceme jet kolem 4 a prckovi je 8 měsíců. Máme kvůli tomu rozbroje s tchýní. Já říkala, že tam bude mít furt mokrou plínu u sebe. Jak byste se zachovali vy?
Pokud v autě není klimatizace, nejela bych.
Zkusila jsem to jednou, před čtyřmi lety - dcera tenkrát měla potem promočená nejen záda (přes trojí převlékání cestou), ale hlavně celou sedačku tak, že se potah dal ždímat (to myslím skutečně ždímat, ne obrazně)… to mne z dlouhého cestování s mrňaty bez klimatizace nadosmrti vyléčilo.
Ale pokud v autě klimatizace je, nevidím v tom problém.
Bez klimatizace bych nejela nikam. I když bude mít mokrou plenu, budete ho větrat… tak bude zpocené až po prdelku. Pokud by to byla nutnost jet tam, vyrazila bych na noc, přes den v žádném případě
Vyjela bych později než ve 4, až kolem šesté, sedmé… Ale to jsou zas všude zvířata… ![]()
No… my za víkend najezdili 800km a v pohodě. Prcek 3,5 měs. sice opocená zádíčka měl, ale jen lehce, rozhodně to nebylo na žádné ždímání.
Stavěli jsme často na kojení a co je asi nejdůležitější, jezdili jsme spíš po vedlejších cestách, mohli větrat okýnkama, zastavit kdykoli.
Po dálnici jsme jeli sice taky, ale ne moc dlouho a to bylo na pytel. ![]()
Bez klimatizace bych to nevydržela ani já a nechtěla bych to po miminu. Stačí mi v autě ta chvíle, než se vychladí
. Ale ráno nebo večer by to asi šlo
.
Bez klimošky bych nejela ani na nákup, už dopoledne tam bylo na padnutí. Jestli jí nemáte, tak jeďte až kolem 19h.
@martina.se píše:
Pokud nemáte klimku, jeďte brzy ráno nebo večer. Zas takový problém v tom nevidím.. navíc, pokud ho budete např omývat a často stavět, tak proč ne?..
Přesně, přes poledne bych ale nejela.
Bez klimatizace jen brzo ráno nebo hodně večer.
Stalo se nám, že jsme takhle uvázli snad dvě hodiny na dálnici v zácpě, kolem ani kousek stínu, nešlo se odtamtud ani hnout, neměla jsem teda dítě ale kočku a stejně mě to vytrestalo na hodně dlouho, normálně jsem tam brečela, že nám umře, při představě, že mám takhle mimino… Kolem 4 je teda ještě fest vedro a vzdálenost je to na můj vkus v neklimatizovaným autě veliká.
Ahojky maminy, mám otázku jeli byste teď v tom horku cca 200-300km autem, chceme jet kolem 4 a prckovi je 8 měsíců. Máme kvůli tomu rozbroje s tchýní. Já říkala, že tam bude mít furt mokrou plínu u sebe. Jak byste se zachovali vy?