Cestování v autobuse s mimi

259
8.4.13 19:37

cestování v autobuse s mimi

Ahojky, mám dotaz, potřebuju pozítří jet autobusem se dvěma dětmi - s tříleťákem, ten bude v pohodě sedět, ale mladší holčičce je 5měsíců a nechce se mi tahat kočár. Můžu jí mít po dobu jízdy na sobě v nosítku??? Neporušovala bych tím něco??? Díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5570
8.4.13 19:41

Jezdila jsem s mimcem v satku, nejlepsi je sednout si na sedadla v protismeru jizdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
8.4.13 19:42

S nosítkem jsem běžně jezdila a nikdy to nikomu nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
8.4.13 20:07

Jako autobusem dálkovým? Tak třeba StudenAgency tě s dítětem bez sedačky nevezme, a musíš platit normálně jízdenku i za mimino. Nejenom místenku, ale celé jízdné. Vím to, protože jezdím s malým za sestrou do Prahy. Jela jsem s ním v půl roce. Do „normálního“ busu (třeba Tredos atd.) berou mimina klidně bez sedačky, je jim to jedno, jízndý za dítě neplatíš a to ani tehdy, když jsem měla malýho ve vajíčku, takže měl normálně své sedadlo, nechtěl ani za místenku, nic, za dítě do 6 let se prostě neplatí. Pouze u StudentAgency ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
8.4.13 20:10

Dítě do autobusu bych se teda v nosítku fakt bála… obzvlášť do dálkového. nevíš co se stane, pak řidič prudce zabrzdí a ty si dítě rozmačkáš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
8.4.13 20:16

@Kamila Jakub To je zajimavy, my prave resime jak to s tim Student agency je a kamaradka se dusovala, ze jezdi se synem zadarmo a ze sedacka byt nemusi. Do dvou let pry vezmou dite i kocar zdarma a v prepravnim radu je, ze zakonem neni sedacka povinna. Tak v tom aby se prase vyznalo, kdyz jeden rika to a druhej tamto :-) Taky jezdi do Prahy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
8.4.13 20:24

Ja mam teda zkusenost jen s MHD busem a jezdila jsem s malym v manduce normalne a nikdy nebyl problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
8.4.13 20:24

@Kaculatko Já jsem z Třebíče a jak říkám, jezdím do Prahy (220km) za sestrou a taky tam dělám dálkově vejšku, takže tam jezdím dost často. Se synem jsem jela jen normál autobusem, asi se třema společnostma, a vždycky mi řekli, že to nikde v zákoně není, takže záleží na mě, jestli si s dítětem troufám bez sedačky, že jim je to jedno a do šesti let se prostě neplatí ať už se sedačkou jedeš nebo ne. Tak já zatím jela s malým vždy ve vajíčku. Teď už mu je ale vajíčko malý a na připoutání pásem je ještě malej (13 měsíců), takže teď s ním chvíli jezdit nebudu a bude zůstávat doma. Ve Studentu v Praze mi řekli, že bez sedačky do jednoho roku vůbec neberou, a pak nejlíp aspoň s podsedákem, ale že to už tak neřeší a berou i bez. A s tím placením to tak je určo. Se synem jsem s nima teda ještě nejela, ale už několikrát přede mnou seděl někdo s dítětem, tak jsem se párkrát zeptala a vždycky mi řekli, že za dítě platili - jak ve vajíčku, tak dvouletej capart mámě na klíně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
8.4.13 20:25

@Kaculatko Jo a jinak kočár berou snad všude zadarmo. jako dolů do zavazadlovýho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klare
8.4.13 20:30

Já jezdila se šátkem, teď jezdíme s nosítkem, na zastávce přehodím ze zad na břicho a jedem. Se šátkem jsem jezdila i delší trasy, i ve vlaku… Nejlépe si sednout proti směru, jak už bylo řečeno, kdyby prudce zabrzdil, ale když to nejde, tak jsem jen jistila rukou na madle před sebou…

• Citovat
  • Upravit
11750
8.4.13 20:30

@Kamila Jakub Tak dekuji za info, ja to brala jako vyreseny… myslela jsem, ze staci info od kamaradky, ktera takto jezdi. Ale vidim, ze se do toho budu muset zacist a sama se tam poptat :-)
Rozhodne se ji na to ale jeste jednou zeptam, protoze ona takto opravdu jezdi a prijde mi divny, aby byly jiny podminky jen proto, ze se jedna o jine mesto 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
8.4.13 20:36

Ano, student agency jsem zažila, že dítě sedělo matce na klíně a ta dostala takovej prodlužovací popruh na připoutání, jen nevím teda jestli platila za dítě nebo ne…byla to pouze spolucestující..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
8.4.13 20:37

No ta kamaradka mi prave tvrdila, ze mela pro syna sedadlo, ale ze on stejne lezl po ni a ze pokud jedu s manzelem, tak staci nase dve mista a muzeme mit dite na kline. Takze mi prijde divny, ze se ted docitam o povinnosti autosedacky apod.
Jinak toto si ted ctu u Studenta
Děti od 0 do 2 let včetně lze přepravovat na vnitrostátních linkách bez nároku na sedadlo zdarma. S jedním dospělým lze však zdarma přepravit maximálně jedno dítě.
Autosedačka pro přepravu dětí v autobuse není dle silničního zákona povinná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
8.4.13 20:47

@Kaculatko :) Já ti ale nekecám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
8.4.13 20:48

@makuli jojo, také jsem viděla. Oni jsou ve Studentu fakt opatrní. Vždyť nikde v buse neřeší, jestli je člověk připoutanej nebo ne a ve Studentu to ta slečna několikrát za jízdy kontroluje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí