Cestovní postýlka poblinkaná

27
8.11.13 17:26

Cestovní postýlka poblinkaná

Ahoj všem,
chtěla bych vás poprosit o radu - zda nemáte zkušenost s něčím podobným…
Naše dítko nám poblinkalo cestovní postýlku - vzhledem k tomu, že byla trvale ustavená na chalupě a bylo v ní vložené klasické prostěradlo nějak jsme to přehlédli - nebyl totiž vidět žádný flek. Ještě nás napadlo jestli není jen poslintaná, ale to by asi takhle nesmrdělo. Nicméně projevilo se to až ve chvíli, když jsme postýlku sbalili (připravili na dovolenou). Po několika dnech kdy byla postýlka „uzavřená“ v obalu a my jí rozbalili, jsem se zhrozila. Smrdí jako od mimizvracení. Už jsem se ji pokoušela vyčistit hadrem namočeném v Persilu, nicméně prd platné. Nestalo se vám něco podobného - co s tím? Postýlka je v podstatě nová - cca od května, spalo se v ní max. 20×. Děkuji za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101654
8.11.13 17:34

Asi bych ji vzala vapkou :mrgreen: chystám se takhle v létě na naší, sice poblita není, ale má za sebou 3 roky používání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
8.11.13 17:39

Mokrý hadr třeba s tekutým pracím práškem ale spíš doporučuji vodu s octem a trochou citronové šťávy, určitě ale ocet. Vydesinfikuje to a zbaví zápachu. A střídat hadr s octovou vodou pořádně vydrbat, třeba i trochu zabrat rejžáčkem. Pak setřít suchým čistým hadříkem. A podle potřeby opakovat. voda se žlučovým mýdlem by mohla také pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
8.11.13 17:45

Vezmi kartacek na ruce nebo hadrik, teplou vodu s octem a drhni. Nam takhle hrozne smrdel poblity kocar, cistila jsem to praskem na prani, mydlem, jarem, furt to smrdelo. Mamka mi pak poradila, ze na zvratky pomuze ocet a fakt pomohl. Chvilku to bude smrdet tim octem, ale to pak vycpi a nebude to smrdet nicim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
8.11.13 17:50

Vapka, hadice apod. už mě napadly, jenže se bojím, aby mi pak ta konstrukce nezačala reznout. I když je to Hauck a nebyla zrovna nejlevnější, tak tomu moc nevěřím. Jinak vidím, že „octová“ rada se opakuje, jen se bojím pak toho druhého zápachu. Ale zřejmě mi nic jiného nezbyde…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
866
8.11.13 17:52

@Pumouš ocet se vstřebá, vyčuchne a není pak cítit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
8.11.13 18:01

@Pumouš pokud tam ten ocet nevyleješ celý tak ale dáš jen panáka cca do litru vody tak to déle než pár hodin cítit nebude a nebude to moc intenzivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7680
8.11.13 18:09
@j.a.n.i1 píše:
Asi bych ji vzala vapkou :mrgreen: chystám se takhle v létě na naší, sice poblita není, ale má za sebou 3 roky používání…
:mrgreen: V první chvíli mě vapka také napadla :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
8.11.13 20:30

Zítra odjíždíme na dva dny pryč, ale příští týden hned vyzkouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí