Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Potřebuji pořídit dceři teplý fusak do sporťáku a zatím se rozhoduji mezi těmito dvěma. Který máte a proč? Co vám na něm vadí, co vidíte jako jeho plus? Budu ráda za všechny názory. Popř návrhy jiných teplých fusaků. Aktuálně jezdíme v Lodgerovi a přijde mi na zimu slabej a do kombinézy ji rvát na spaní moc nechci. ![]()
Záleží do jaké zimy. Na hory, na spaní venku v mrazu apod. raději teplejší kožešinový, ale to jsem moc neporadila, oba co píšete dělají kožešinové a hodně teploučké, kvalitní. Běžný flísový taky není špatný, Aestetik, Emitex.., na běžné ježdění v zimě stačí. Všechny už dělají nepromokavé, ani nemusí být nánožník. Ale jaká bude letos zima, to se zatím neví ![]()
Jeden kožešinový zrovna nabízím tady v bazárku a je moc fajn, kdybyste chtěla kouknout ![]()
Tak presne stejne rozhodovaci dilema resim. Urcite chci berana - jsme hodne na horach, celodenni vylety apod. Mame pujceny Emitex fleecovy a je z nej mala cela splavena, upocena, takze ji je pak zima. V beranovi jeste po nas nikdy upocena nebyla, jen krasne teploucka. Ale ten nema diry na pasy a navic nam bude brzo maly:/ no a ted ktery?
Ricki: ma eisbarchen delsi chlupy? A jak moc se da stahnout kolem hlavy? Dovoli ta kozesina „utemovat“? Jak se pripevnuje ke sportaku? Ma nejaky protiskluz na zadech? A ten vrchni material je z hladkeho sustaku nebo spis hrubsi material? Zapina se jen na zip? Je kryty legou, aby do nej nefoukalo a mepadal snih?
Milion dotazu co:))
Na zip, je krytý légou. Dole zip a magnetický druk. Protiskluz nemá, ale asi ho nepotřebuje, za hlavou má ještě kus látky a od něj šňůry na přivázání k opěrce nebo něčemu. Kolem hlavy se dá stáhnout hodně, jako jiné fusaky. Materiál je hrubý šusťák, nepromokavý, měli jsme na něm i vrstvu sněhu. Kožešina je „dlouhosrstá“, ne kudrnatá.
Diky moc za odpovedi.. A jeste jedna- da se fusak rozlozit jako deka? Jestli ma odepinaci spodni cast, aby nohy pripadne mohly couhat ven?
Ozivuji, protože mam naprosto stejne dilema jako puvodni zakladatelka vloni
chci na zimu prckovi poridit novy fusak a mam ve vyberu eisbarchen a kaiser fleece. uz to není zadne miminko, za chvilku ma rok a lonskou zimu jsme odjezdili ještě v korbe se zapujcenym emitexem.
bydlime na vesnici, takze zima tu asi bude vetsi nez ve meste, ale zase zadny extrem, na hory nejezdime. v zime uz asi bude chodit, takze mi prijde prakticka ta odepinaci spodni část fusaku. jinak zadne vyrazne nároky nemam, hlavne at je malému teplo ![]()
takze prosim, nejake aktualni zkusenosti, rady, postřehy, doporuceni? dik ![]()
Měla jsem Eisbarchen pro roční dceru a za mě super. Krásně teploučký, nemusela se do něj moc oblékat, spodek se dá rozhodnout. Ale naše v zimě venku nechodila a nedovedu si představit, že bych ji do toho fusaku dávala kombinéze, aby mohla běhat venku. To by se asi upekla. S Kaiser fleece nemám zkušenost, ale pro chodící dítě, které je ve fusak jen občas, bych volila asi neco slabšího jako Emitex
My poridili nakonec Eisbarchen kozesinovy. Naprosto bezkonkurencni spokojenost. Teplo v jakmkoli pocasi, i -15 zvladla L bez problemu. Navic rozepinaci do deky (pro nas vyhoda - ve vymrzle chalupe v nem spala jen v pyzamku a po zatopeni jsme ho jen rozepli a spala dal na nem). Pro chodici nwm, myslim, ze staci tenci. Male je ted 1,5roku a uz od roka, co beha, tak kocarek moc nevyuzivame:/ tak myslim, ze nejaky fleece idealne s otiratelnou sustakovou casti dole by mela staci - dite stejne bude teple obleceny na ven na behani..
@jitka.84 @ovvce diky holky. mate pravdu, chodici decko v kombineze asi fakt do takhle tepleho fusaku cpát nebudu
to me vůbec nenapadlo, ale logiku to opravdu ma
ale skoda, oba se mi tak libily ![]()
asi se zajdu podivat do nejake kamenne prodejny okouknout a hlavne osahat ruzne typy a uvidíme. takze dik za radu, ještě ze tu ty diskuze jsou.
No me prijde ovci vlna dobra, ze ani nabalenymu diteti v tom neni ani vedro ani zima. My jezdili i v lete s ovci kozesinou v kocarku u more, aby mala nebyla tolik zpocena a fungovalo to bajecne! Jen teda ta cena no:/ kozesinovy fusak nebo fleecovy je docela rozdil..
Tak dobre porid;)