Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj,
plánujeme koupit novou postýlku a chtěla bych spíše využít cestovní+do ní zdrav.matraci než dřevěnou.Štěpula se v dřevěné vždy omlátil,zaplantal atd.Cestovní bychom využívali tak 1,5 roku pak mimi půjde do velké postele.
Máte to tak někdo???
Mám vybranou tuto: http://www.petto.cz/shop/?…
Díky Gabka
Ahoja,
já jsem nad tím taky jeden čas uvažovala, ale pak mě napadlo, že ta cestovní postýlka má pevné dno, ne rošt, takže i sebelepší matrace by pak zespodu nedýchala. Možná stačí, že by jako dýchala bokem (kdyby byla dost vysoká), ale nevím. Na občasné spaní je to OK, ale na každý den by to asi nejvhodnější nebylo.
My jsme nakonec brzy (v roce) přešli z dřevěné na rostoucí postýlku z Ikey, která je u hlavy a u nohou měkká (má tam matraci), u zdi má Mates měkký manitnel a na druhá straně síťovou zábranu, takže ani na jedné straně se nemá o co pomlátit. Celkově je stejně dlouhá, ale trochu širší, takže se mu tam vejdou všechny hračky na spaní a postýlka pořád působí útulně a uzavřeně.
http://www.ikea.com/…oductDisplay?…
Nepřihlášená Medúza
Ahoj,
já bych to taky nedělala. Ta naše se hýbe (dno) a šustí), když se dítě mele. Taky bych doporučila to první patro pro novorozence, ale to asi má, že jo. Až dolů bych já třeba dítě s podepřenou hlavičkou nedala, protože je to hrozně hluboko.
Halka
No závěsné dno má a navíc když dáš i na úplné dno matraci tak nešustí ![]()
Nevim jestli je nejvhodnejsi mit pouze tu cestovni. My jsme to vyresili, tak ze mame obe. Drevenou v loznici, kde spi v noci a po obede. No je pravda, ze je kolikrat zapleteny v tech spryclickach a druhou cestovni, kterou mame v obyvaku, kdyz byl maly tak v ni spal pres den v tom hornim patre a jeslikoz se s tim dalo houpat - tak to bylo naprosto idelani, nebot pri tom vzdy krasne usnul. Ted uz ji na spani nevyuzivam - spise jako ohradku, kdyz potrebuji neco udelat, tak ho tam dam a on si tam hraje.
Take nevim, jak je to s tou matraci - u te nasi je to vyslovne zakazano, tak davat jinou matraci - kvuli bezpecnosti ditete, ze pak by byl vys, ale to u maleho mimi asi nehrozi.
Verveve
ahoj, ja by som drevenu nekupovala, cestovna je proste super a to mame uplne obycajnu. maly si v drevenej buchal hlavicku, nech som tam mala akekolvek mantinely, obkusaval tycky, … cestovna mi po kazdej stanke vyhovuje lepsie! angie
Ahojky Gabko,
mám stejný zkušenosti s dřevěnou, jak popisuješ ty - malá se zamotávala do šprušlí (nohama, rukama), mlátila se do hlavy, mantinely nefungovaly. Navíc máme postýlku x-letou, takže jsme jí museli už opravovat, ruplo jí vyztužení dna. Nevím, jak moc ta naše zespodu dýchá, protože je tam taková dřevotříska ikdyž děrovaná a přiznám se, že mě nikdy nenapadlo na tohle myslet.
Cestovní používám opravdu jen na cesty a naprostá spokojenost. Jako ohrádku jsem jí chtěla využívat, ale nedalo se - Anetka v ní odmítala přes den být.
Upřímně nevim, kterou variantu doporučit, já dřevěnou novou nekupovala, máme ji jen půjčenou, takže jí po dětech zase vrátíme. Zkus se zeptat třeba vaší dr. co si o tom myslí. Až na tu neprodyšnost dna bych řekla, že v tom asi žádný problém nebude, ale jak říkám - těžko radit.
Sandra