Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
hofka píše:
Porod neznamená, že prkotiny jako cévkování nebo odběr krve se stanou nicotnými:-)
Přesně ![]()
MPavla: Jo jo na porod mám ještě chvíli čas
I když z toho porodu mám menší strach než z cévkování:D Ten porod mi přijde že ta bolest jeden den se přežije a stojí za toho malého človíčka ![]()
TO je jasný… a hlavně ten porod má každá ženská jinej:D Jedna kamáradka mi řekla že by klidně rodila několikrát že to nic nebylo..to nechápu ![]()
![]()
zakladatelko, pomůže, když řekneš, že jsi cévkovaná poprvé a poprosíš sestřičku předem!, aby ti říkala co dělá. Já mám s cévkováním bohaté zkušenosti už od předškolního věku, bohužel. Je to trochu nepříjemné a hlavně hodně záleží na sestře. Jednou mě na pohotovosti cévkovala žákyňka a vše komentovala a byla ohromně citlivá a já přesně věděla, kdy se připravit na to „strkání“ trubičky a bylo to v pohodě, pak mě zase jindy(opět na pohotovosti)cévkovala taková odbarvená čúza s gelovýma nehtama, neřekla nic, já neměla čas se nějak psychicky připravit a uvolnit se a bylo to dost nepříjemný. Nejradši bych jí tu hadičku nacpala taky někam!kra.a
Já tyhle vyšetření nebo zákroky, kdy mám být od pasu dolů nahá z duše nenávidím
Takže upozorni sestřičku, že je to poprvé, že máš strach a pomůže ti, když ti bude říkat co dělá. Ať to zvládneš v pohodě! ![]()
Veronika Tenglerová píše:
AHoj maminky,jsem ve 30tt a zítra jdu na cévkování moči jelikož mám zánět močových cest tak mi chtějí vycvkovat moč kvůli testům. Máte s tim někdo zkušenosti?? Bolí to??? Díky moc za odpovědi. Veronika
Ahoj Veru, nevím v jakém stádiu to máš, ale mě když cévkovali,tak už to bylo celkem na hraně , tahali i krev, příjemné to zrovna moc nebylo, ale člověku se hodně uleví,když nemůže na záchod, určitě se neboj udělá ti to moc dobře a fakt uleví.
Držím palečky, bude to dobré… ![]()
zolycka: Ok moc děkuji za rady… mě bude cévkovat přímo můj gynekolog tak uvidíme no… To víš já mám 5 měsiců zanet močového měchýre a teprv ted je napadlo mě vycévkovat chapes to?? do ted jsem nosila moč jen ve zkumavce..... ![]()
A hlavně, porodní bolest si tělo nepamatuje. Takže strach z jiných banálnějších věcí to fakt nepřebije:-) A před porodem už vůbec.
therezaa: No mě budou cévkovat jen kvůli tomu aby mi doktor vycevkoval moc protoze ta vycevkovana je prej nejsterilizovanejsi a budou mi ji posilat na kultivaci vis… ![]()
hofka: Jo jo at je to jak je to..tak ten porod je nakonec příjemný ne?
za ty výsledky to stojí ![]()
hofka píše:
A hlavně, porodní bolest si tělo nepamatuje. Takže strach z jiných banálnějších věcí to fakt nepřebije:-) A před porodem už vůbec.
Souhlasím. Před sekcí jsem měla rozjetý slušně porod a bolest si nepamatuju. Od té doby věřím, že žena má při přirozeném porodu změněný stav vědomí, jak jsem kdesi četla. ![]()
Cévkování bylo v pohodě, mezi kontrakcemi jsem to v podstatě ani nezaznamenala. Ani mě po jejím vypadnutí nic nepálilo, tak se neboj ani jednoho a bude to v pohodě. ![]()
já myslím, že je celkem jedno, jeslti je to sterilní zkumavka nebo moč z cévkování. Důležité je poslat moč na komplexní testy. Moč je moč ať je ve zkumavce nebo teče z trubičky. To je aspoň můj názor laika. Když jsem se po roce opakovaných zánětů loni dostala na urologickou kliniku do Prahy, tak tam na mě doktor koukal jak na ufona, když jsem mu popisovala, že mě na pohotovosti cévkovali a nestačila jim moč do zkumavky.ptal se, odkud jsem…
Udělal mi stěry z močové trubice, poslal na testy a ejhle konečně se objevila příčina a po dvou měsících ATB jsem se jí zbavila. Na prevenci jsem dostala Urovaxom a mám od loňského léto pokoj (klepu na dřevo)…A to mi můj obvodní tvrdil, že jsem k zánětům náchylná a někteří lidé je mají každý měsíc… ![]()
Veronika Tenglerová píše:
therezaa: No mě budou cévkovat jen kvůli tomu aby mi doktor vycevkoval moc protoze ta vycevkovana je prej nejsterilizovanejsi a budou mi ji posilat na kultivaci vis…
jj, je to tak ony ty testy z toho jsou fakt přesnější.....a ty to máš tak dlouho? a před těhu jsi na to trpěla? Já na to trpím asi od takových 15let a mám zánět tak 4× i víckrát do roka, zkoušela jsi papat brusinky?? A bývají i dobré čaje, které ti uleví,nevím jak to tedy máš jestli nemůžeš vůbec nebo jestli tě to jen řeže nebo pálí…ono je to různé. Ale prej těhulky na to hodně trpí…
Ale to cévkování fakt není žádná hrůza, když jsem byla poprvé, tak jsem ani nevěděla že mi to budou dělat, šla jsem s tím že mě bolí ledviny a sestřička hned, že budeme cevkovat.....druhá mě držela za ruku…a jak říkala zoly: určitě řekni, že jdeš na to poprvé určitě ti budou řikat co dělají, nebo si o to vyslověně řekně ať ti řeknou kdy se připravit.....
doufám, že u tebe zakladatelko se konečně také objeví příčina, aby tě už záněty netrápily! ![]()
Cévkovali mě před císařem. Nebolí, jenom takový trochu tlak a hotovo. Nicméně hodně záleží na tom, jak je šikovná sestra
Neboj, to bude dobrý, já měla před porodem nevím proč největší strach z klystýru a cévkování
, a cévkovali mě hned po porodu a ani jsem to necítila, naopak to byla obrovská úleva, protože jsem byla úplně plná a sama jsem se vyčůrat nedokázala ![]()