Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj těhulky, chtěla jsem se zeptat zda máte zkušenosti s uživáním oscilococcinium v těhotenství?
Poradila mi ho lékarnice na chřipku, ale asi mi neříkala dávkovani, takže nevím kolik si těch tubiček za den můžu vzít?
Zadne další léky proti chřipce neužívám. Nevim jesli mam volit davkovani jako pro dospěle?
Pokud máte zkušenosti budu ráda za každou radu.
děkuji
Ještě jsem zapomněla dodat , že jsem v 30 tt
Při akutním onemocnění 2× denně 1 tubičku. Při začínajícím nachlazení 1 tubičku obden tuším a jako prevenci v chřipkovém období 1 tubičku 1× týdně. Těhotná jako netěhotná. Jsou to homeopatika.
Super děkuji Ti moc, s homeopatiky zkušenosti vůbec nemám..
takže velice děkuji za odpověď
ahoj, mám s ním zkušenosti a velice dobré, ale spíš je dobré si vzít oscillo hned při prvních příznacích, co nejdřív. Někdy i dvě po sobě po čtvrt hodině. Na rozjetou chřipku už to tolik nepůsobí.
Nemusíš brát celou tu tubu, stačí pár kuliček, je to jen reklamní trik, aby se toho prodalo víc. Je to homeop. přípravek, na množství kuliček nezáleží, spíš na dávkách. Nebo si nasyp pár kuliček do vody a během dne popíjej.
jinak je důležité dodržovat víc jak 15 minut po a před jídlem a pití, to samé čistění zubů. Nepoužívat během léčby mentol. Také kuličky nesmíí přijít do styku s kovem.
co nesníš, to schovej, bude se hodit (i po porodu), já dávám oscillo jako prevenci, buď 1× týdně, nebo mám jednu tubičku hned po ruce a jakmile cítím, že na mě něco leze, hned si trochu vezmu. zastavilo mi to už několik viróz.
Taky mi už několikrát pomohlo virozu zahnat dřív, než se rozjela. Ale ty ostatní věci jsem nevěděla, zas jsem o něco chytřejší
A vážně je jedno kolik si toho vezmu? Takže třeba třetina tubičky stačí jo??? ![]()
PetiteFillette píše:
Taky mi už několikrát pomohlo virozu zahnat dřív, než se rozjela. Ale ty ostatní věci jsem nevěděla, zas jsem o něco chytřejšíA vážně je jedno kolik si toho vezmu? Takže třeba třetina tubičky stačí jo???
jo, ptala jsem se jedné homeopatky. Já jsem teda nejřív pro jistotu brala celou, nebyla jsem si jistá, co to vím, tak nebyla příležitost, ale manžel teď bral a má vlastní lahvičku a byl spokojen.
homeopatika takhle taky fungujou, obvykle se píše 5 kuliček, ale to by ta boiroňácká tuba byla hned snědená - a o to jim jde.....Spíš jde o potenci a dávkování.
Mně to vůbec nepomohlo, vyhozený peníze. Zlatej čaj s medem a citonem ![]()