Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj chtela bych nejake informace nevim kde hledat tak snad nekdo bude vedet.v tehotenstvi jsem kourila ze zacatku jelikoz sileny stres miminko jsem si nechtela nechat financni problemy atd no proste toho je hodne ale to neomlouva a proste jsem kourila.bohuzel mi trvalo asi 5 mesicu nez jsem si vubec uvedomila co vlastne od zivota chci.asi v 5 mesici jsem prestala kourit uplne uz jsem na cigaretu ani nepomyslela a myslim ze uz nikdy ani nebudu ale jak to pusobi na miminko??ted uz mam asi mesic do porodu.bude miminko jeste po takove dobe pocitovat abstak na nikotin nebo uz je vse z tela pryc??
financni problemy… a na cigarety clovek ma porad…
jinak moje znama kourila cele tehotenstvi, ne tada ze by vykourila krabicku denne, ale kourila… detatko je krasne a zdrave ![]()
Parapampoli,
nemyslím si,že by miminko mělo jakékoli abstinenční příznaky.Sice nevím,jak hodně jsi kouřila,ale vím,že naopak gynekologové nedoporučují přestat okamžitě ze dne na den,že se má jen snažit snížit počet cigaret na co nejnižší množství.Neříkám,že by tě za to,že jsi kouřila v těhu,měl někdo chválit,ale na druhou stranu,lidi dělají mnohem horší věci.Určitě budeš děťáku dobrou mámou,tak se netrap,to už stejně nezměníš.Držím ti palečky,ať zvládneš dobře porod a vše kolem miminka,a ať jsi spokojená. ![]()
Ha zase něco pro SUPERMATKY
já kouřila asi do 6měsíce, ale jen 1-3 denně, a malá absťák neměla a do teďka je zdravá, ani jednou nebyla nemocná,
nebudu se obhajovat protoze je to hnus maminka v tehu kouri a hnusi se mi to.ja dekuji bohu zato ze jsem se vylizala ztoho vcem jsem byla a uz premyslim jinak jsou maminky co nato neprijdou nikdy,ale ptam se jestli miminko bude ukricene nebo uz je to vse z tela davno pryc ne jestli bude zdrave ![]()
no, jak které, mně se třeba narodila dcera s vrozenou vadou, je právě dost možné že kvůli kouření. Nechci tě strašit, to ne, ale být tebou, příště radši s tím seknu dříve. Kamarádčin syn měl absťák, řval a řval a to pěkně dlouho. Má dcera naproti tomu byla až hrozivě klidná a vyrovnaná..
sama kourim… spis se mi hnusi kdyz mamina tlaci kocar a v puse ma cigo… ![]()
Tak naše malá je hodňoučká, skoro vůbec nepláče, to asi bude tím že jsem v těhu furt spala, pláče jen když má hlada a nebo když ji bolí bříško,
Vůbec si nic nevyčítej, buď na sebe pyšná, že jsi dokázala přestat a těš se na miminko.
Myslím, že absťák už si mimčo „odkroutilo“, je to už pár týdnů. Přeju pohodový konec těhotenství a hlavně zdravé miminko.
Nedá mi to… Nechci být nějaká otravná trapka, ale: hlavně nezačni kouřit znovu, krom té maličkosti, že to není dobré pro tebe, tak kvůli miminku. Pasivní kouření a kojení aktivní kuřačky by mu moc uškodilo.
ja nevim ja jsem cetla ze telo se vycisti za nejaky tyden tak proto se ptam
Podle mě mít abstinenční příznaky nebude ![]()
Tak přeju, ať jste v pohodě, jak miminko, tak Ty ![]()
Já četla, že příznaky trvají max. 3 týdny
. Já bych se tím být tebou už nezabývala, protože změnit to už nejde, a spíš se radovala z toho konce těhotenství, ta dobrá nálada mimču určitě prospěje víc než obavy z absťáku
.
kacakaca vubec si nemyslim ze jsi zrapka naopak ja uz premyslim uplne jinak a kourit uz nechci nikdy zacit
pritel je nekurak jsme sami dva nemame okolo sebe nikoho kdo kouri takze me to uz ani nelaka v cesku to bylo strasne to vsichni kolem jen pili a kourili a ja byla ve srackach ted jsem od 5 mesice vklidecku,ani trosku stresu,nekourim a venuju se jen priprave na miminko.nic si nevycitam proste jsem byla hloupa ale jsem rada ze jsem nato prisla a postavila se k zivotu uplne jinak nez predtim.budu ta nejlepci mamca ![]()