Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, je tu nějaká stejně nedočkavá mamina jako jsem já? Jsem ve 40tt a už minimálně 14dní netrpělivě čekám kdy to naše dítko bude chtít ven. Dnes jsem byla na monitoru a maličká se nějak nechtěla hýbat, tak mě poslaly at se projdu vypiju kafe a colu a vrátím se, docela mě to vyděsilo, ale když mi monitor zopakovaly tak to bylo něco pořád jim do toho kopala, docela se mi ulevilo. Jen mě trošku zaráží, že jsem ještě neměla na monitoru pořádné spíše žádné kontrakce a dr se k tomu nevyjádřila dost se bojím, že budu hodně přenášet, nemáte někdo stím zkušenosti? ![]()
Neboj, mě vždy na kontrole den před porodem řekli, že to FAKT ještě na porod nevypadá, 1.dítě se narodilo druhý den navečer (tedy cca 30hod po kontrole), 2. dítě v noci (15hod po kontrole) ![]()
Já mam termín v pátek..kontrakce na monitorech taky nemívám..ty si nechávám na doma..malej jim tam do toho taky vždycky pěkně kope a taky se nemůžu dočkat..:) všude okolo se teď rodí a já furt čekám..při každý bolesti se modlim, aby se to už rozjelo.:) je to hrůůza..:) už aby tady byl..jsme oba hrozně zvědaví jak bude vypadat..:)Myslim, že to máme všechny stejně..:)
klíííd
já přenášela 14 dní,nakonec vyvolávali a to mi dr říkala už od 38tt že se to chystá a brzo porodím
neboj se,jednou porodit musíš ![]()
Já jsem měla monitor jen u prvního porodu těch 20min mezi příjezdem na sál a vytlačením prvorozeného a oba děti žijou. Ve ftn se monitory na poradnách nedělají, když není problém, podle mě je to zbytečné, raději udělají utz, průtoky pupečníkem, to mi přijde snad i lepší.
Já bych se vůbec nestresovala tím, jestli tam nějaká děložní činnost je nebo není, však při porodu bude činnosti, až z toho polezeš po zdi ![]()
Já na monitorech taky vůbec žádný kontrakce neměla… Nakonec vyvolávali ve 41+6 no a kopce byly vidět až na sále, takže neboj, určitě se dočkáš… ![]()
danik píše:
Neboj, mě vždy na kontrole den před porodem řekli, že to FAKT ještě na porod nevypadá, 1.dítě se narodilo druhý den navečer (tedy cca 30hod po kontrole), 2. dítě v noci (15hod po kontrole)
Ty jo kéžby to tak bylo i umě, všichni už si ze mě dělají srandu, včera mi dokonce přítel řekl, že když se otáčím v posteli, tak je to jako když se točí kombajn. Dnes předemnou byla na kontrole paní a měla bříško jako já v 5měsíci ![]()
Pavlynka píše:
Já mam termín v pátek..kontrakce na monitorech taky nemívám..ty si nechávám na doma..malej jim tam do toho taky vždycky pěkně kope a taky se nemůžu dočkat..:) všude okolo se teď rodí a já furt čekám..při každý bolesti se modlim, aby se to už rozjelo.:) je to hrůůza..:) už aby tady byl..jsme oba hrozně zvědaví jak bude vypadat..:)Myslim, že to máme všechny stejně..:)
V pátek? To já mám druhý termín, tak to sme na tom asi opravdu stejně, nejvíc se bojim že si mě tam po další kontrole budou chtít nechat, už nevím co mám udělat abych jí vypudila ![]()
Ty jo, koukám že přenášení není nic nenormálního, jsem prvorodička tak jsem si najivně myslela,že to půjde hned a jak koukám, tak si asi ještě počkám ![]()
Chtěla jsem porodit dřív (měli jsme téměř vánoční termín 21.12), zkoušeli jsme sex (chudák manžel
, byla jsem jak velryba), horká koupel, dlouhé procházky, den před porodem výrok Dr.,že to na porod nevypadá a představa Vánoc strávených v nemocnici
![]()
V noci ve 2hod mě probudila odcházející plodovka a 3.30 byl malý venku. Rodil mě ten samý Dr. a byl hooooodně překvapený, co tam dělám.
JanaSm píše:Pavlynka píše:V pátek? To já mám druhý termín, tak to sme na tom asi opravdu stejně, nejvíc se bojim že si mě tam po další kontrole budou chtít nechat, už nevím co mám udělat abych jí vypudila
Záleží asi na porodnici..mně řekli, že na vyvolání se jde týden po termínu..já mám jen jeden, seděl mi ten UTZ s termínem podle měsíčků..:) zkuste sex zezadu..to prý pomáhá..:) já dnes taky hodlám přítele znásilnit..včera mi dělali Hamiltonův hmat a dnes mi vyšla hlenová zátka..takže se to musí blížit..ten hmat si myslim, že dost pomohl..ale uvidíme..:) To už kdyžtak vydržíš..těch pár dní už nic neni oproti těm 9. měsícům..:)
JanaSm píše:
Ty jo, koukám že přenášení není nic nenormálního, jsem prvorodička tak jsem si najivně myslela,že to půjde hned a jak koukám, tak si asi ještě počkám
Prvorodičky většinou rodí po termínu, to není nic neobvyklého
Zkus na to nemyslet jako na přenášení, ve skutečnosti jde o potermínovou graviditu, přenáší se až od 42+0
tak si dej delší tůru, dones domů pár těžkých tašek s nákupem, večer si dej sex, sex, sex, maliníkový čaj a třeba pojedeš hodně rychle ![]()
Ja rodila ve 42 tt a kontrakce ( poslicky ) jsem mela uz od cca 23 tt , takze nic neni smerodatne. Muzes porodit zitra nebo taky za 14 dni
. Niceho se neboj. Mimco vi kdy je ten spravny cas opustit mamcin pelech
![]()
Ahoj ![]()
Mně monitor nezaznamenal žádný kontrakce ani při příjmu do porodnice
Tak mě chtěli poslat domů, že se nic neděje… A já měla bolesti po 4 minutách
Asi za tři hodiny potom jsem porodila
![]()