Tvrdé břicho

675
21.2.12 20:55

tvrdé břicho

ahoj jsem 37+5 a od včerejška mi přijde,že mám permanentně trvdé břicho,jako kdyby mi tam někdo nafouknul balon,hodně jsem včera chodila, sprcha nezabrala,prcek tam ale řádí jak pominutej :) stejně se ale bojím,jestli je to normální.nepřijde mi to jako tvrdnutí břicha na chvíli a pak zas dobrý…nemáte s tím někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
283
21.2.12 20:59

Uff, no nevím, v tomhle stádiu těhu už je možný cokoli, bereš magnézko? A poslíčci (nepravidelný kontrakce) zatím žádný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
21.2.12 21:01

ne neberu nic, mám to poprvé, poslíčky jsem měla jednou zatím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
21.2.12 21:06

Ahoj, tak já jsem sice jen 25tt, ale mívám to taky, když dlouho chodím nebo stojím. Jako kdyby tam byl balon nebo se napínala kůže na břichu. Prostě tvrdé celé. Ale když si sednu a chvíli sedím, tak je povolenější. Dívala jsem se také na diskuze a prý by tonemělo nic být. Taky nemám klasické tvrdnutí (stahy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
21.2.12 21:07

Hm, tak pokud nenastane nic co by tě zneklidňovalo (kdyby jsi necítila pohyby), asi bych to neřešila, ke konci těhu už je tvrdnutí břicha normální. Já když jsem ke konci těhu měla nějakou zvýšenou aktivitu tvrdlo mi břicho dost, vždy max. na necelou minutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
21.2.12 21:19

no pohyby cítím až moc,břicho neklesá,jen je tvrdé a to právě ikdyž sedím nebo ležím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
21.2.12 21:32

Tvrdnutí bříška je v tomhle stádiu normál, ale pokud máš pocit, že něco není v pořádku a mimčo je nějak nadprůměrně akční, zavolala bych si pro jistotu do porodky a poradila se. Mohlo by to něco značit a lepší jet (volat) 10× zbytečně než jednou pozdě. Já bych zavolala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
21.2.12 21:38

Ve tvém stavu je tohle naprosto normální - já jsem 38+2 rodila. A dcera byla naprosto „dopečená“ a akorát veliká.
Magnézko bych bez porady s lékařem již nejedla - jí se max. do ukon. 36TT - vzhledem k tomu, že pak je již miminko OK a nemá se bránit děloze, aby se připravovala na porod..

Samo jsou maminky co chodí posl. dva měsíce otevřený na xx cm a doufají, že vydrží co nejdél..
Ty pak jí magnézko až do porodu.. ale sama od sebe určo ne.

Pokud si nejsi jistá naklapej na gyndu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.12 00:38

Tak já jsem 29 tt + 5 a tvrdne mi břicho pořád, ať stojím, chodím, sedím či ležím. Někdy v noci nemůžu ani spát, břicho je jako skála. (MUDr. mi předepsal magnézko, ale i přes to tvrdnutí je stálé. ) Vždy cítím jak tvrdne, pak nějakou dobu setrvá a pak odezní, po chvíli zase. To mi udělá několikrát za sebou, pak je klid. Mimčo je docela aktivní. Nevím jak často mám cítit pohyby, je to moje první, tak nemám jak srovnávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí