Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
AHoj maminky,
jsem ve 30tt a zítra jdu na cévkování moči jelikož mám zánět močových cest tak mi chtějí vycvkovat moč kvůli testům. Máte s tim někdo zkušenosti?? Bolí to??? Díky moc za odpovědi. Veronika ![]()
Neboj, není to příjemné, ale ani nebolí.
Pak mě trochu pálilo čůrání a za chvíli už OK.
(Zasunou ti do močáku takovou tenkou trubičku, „odpustí“ trochu moči a za pár vteřinek hotovo.)
Ahojky - neboj, mě to teda nebolelo vůbec. A to jsem cévkování absolvovala víckrát (naposledy těsně po porodu Berunky - ještě na sále
)
Jak píšou holky, nebolí, trošku nepříjemné a pak to chvíli pálí při čůrání.
Tak koukam, ze jsm asi raryta, ale me cevkovali pred sekci a ac me brali nejtenci cevkou,tak jsem brecela bolesti…ale je fakt, ze jsem byla hodne podrazdena z dvoudennich neustalych vysetreni a mrnavka byla hodne natlacena dole uz......tak snad jsem jen vyjimka potvrzujici pravidlo a nebudes z toho mit stejnej zazitek ![]()
Ahoj. Zažila jsem cévkování několikrát - v rámci zánětu ledvin a porodu. Poprvé jsem vůbec netušila, co to je a že mi to chtějí udělat. To bylo překvápko, myslela jsem si, že jdu na krev
. Pro mě to bylo mnohem menší zlo než právě ten odběr krve. Ale nikdy jsem neměla problém s močákem. Ségru cévkovali, když měla zánět močového měchýře a tu to bolelo. Tím Tě ale nechci strašit, určitě to není nic hrozného.
Rovněž přeju rychlé uzdravení.
Hlavně buď uvolněná, prostě jako na gyndě:-) Pak by to bolet nemělo. Když mě poprvé cévkovali, tak jsem byla stažená a pár dní mě ještě dost pálilo při čůrání.
tak cévkovali mě po porodu, prostě jsem to nedokázala sama ovlivnit vůlí
a vůbec nic jsem při tom necítila ![]()
Děkuji vám ženy za info
Zítra sem napíšu jaký to bylo
Nevím proč mám strach z cévkování když mě čeká porod
TO bude asi tisíckrát horší ![]()
Porod neznamená, že prkotiny jako cévkování nebo odběr krve se stanou nicotnými:-)
Veronika Tenglerová píše:
Děkuji vám ženy za infoZítra sem napíšu jaký to bylo
![]()
TO bude asi tisíckrát horší
no to jo hlavně delší:) Tak držím palce.
Veronika Tenglerová píše:
Děkuji vám ženy za infoZítra sem napíšu jaký to bylo
![]()
TO bude asi tisíckrát horší
Protože je „bližší košile než kabát“. Všechno postupně, zitra cévkování, porod až pak ![]()
Děkuji vám ženy za info
Zítra sem napíšu jaký to bylo
To bude asi tisíckrát horší ![]()