Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Tumbln chapu tve obavy, mám akorát taky doma kocoura s límcem a dlahou na noze. Do misky se vůbec nedostane, každá kočka má totiž svoji automatickou a ten límec ho tam nepustí. Zkus si říct i o ty prášky/pastu na úpravu pH moči.
Sušené mléko má Brit, míchá se 1:3, já teda míchám 1:5.
Podle mě jsou dva týdny docela dost, jestli nemá oteklou trubici kvůli té cévce. To je jediný, co mě napadá. Nechej si na veterině ukázat, jak zkontrolovat močák. S má jen struvity? Náš něj k tomu i zánět a krev v moči.
@smoule.koule urcite se veterináře zeptam na tu upravu Ph, ted jsem i objevila obchod, ktery ma specialni vyzivu a odborníky, kteri dokazi poradit a presne doporučit doplňky stravy pro zvířátka.
To s tim otokem je dobry postřeh, na to se taky zeptam, mas pravdu, ma to dlouho a klidne se nemohl rozcurat kvuli otoku, ikdyz primo na otok mu byla podána injekce. Cim dele to ma, tim vic mi vse srotuje v hlave, chci udelat vse proto, aby se netrapil a byl zas uplne v pohode.
@Tumbln vývar uvař jen z kosti a masa, bez zeleniny, soli a koření. A veterináře se zeptej ještě na Ditropan. To jsou ta antispasmatika, mohla by uvolnit otok na te trubici. Ja jsem dávala ráno a večer čtvrtku a hodně to pomohlo…
Zitra bych měla mit cestu na poštu, pošli mi adresu a ja Ti pošlu zbylý Cystophan, jestli chceš. Mám tu tak dvacet tablet a kocoura už nemám, už je nepotřebuju… Našla jsem i ten Ditropan, ale o tom se fakt poraď, přece jen je to na předpis a já nejsem moc fanda dávání nepredepsanych léků, ani u lidi, ani u zvířat.
Jinak veterinářka je Martina Načeradská, ma webovky naceradska.com. Je celkem drahá, na vše dělá testy, ale pak vybere lék na míru. Takze třeba nezkouší několikatera atb a nečeká, která se chytnou, coz jsem několikrát zažila u jinych doktorů… Já s ni byla vždycky spokojená, kočkám hodně rozumí. Jeji ordinace ma i evropskou znacku Cat Friendly. Kocky tu mají vlastní čekárnu i vyšetřovací místnost, aby nemusely čuchat psy ![]()
@Ba-stet jasny, to by me ani nenapadlo uvarit mu necistý vyvar, jen voda a maso. A je to z nejakeho masa vhodnější, nebo je fuk, jake mu tam dam?
Dekuji jsi moc hodna a ochotna
ale Cystophan jsem uz objednala a na Ditropan se zeptam. Opravdu moc dekuji za typy, moc mi pomohly, hned se citim klidnejsi, ze jsou moznosti, jak pomoci.
@Tumbln co ještě pak pomáhá, je výrobek od firmy Energy, myslím, že se jmenuje imunovet. Ale mají i jiné pro zvířata, je třeba zajít a poradit se.
Taky jsme chvilku bojovali, když měl zánět a nemohl čůrat, protože ho to bolelo. Může to být i tím. Na každé návštěvě pak veterinářka dělala test pomocí pH papírku, byly tam i rámečky na krev v moči a další.
Co je to za obchod, prozradíš mi to? Neslyšela jsem o tom, a s těma našema chlupáčema by se nám i hodil… Jedna alergik, druhý struvitář a třetí skoro nic nežere…
Možná by stálo za to zeptat se i na jiné veterině. Nevím, jestli ses ptala nebo ne, nepamatuju se, že bys to zmínila. ![]()
@smoule.koule
Je to tahle stránka https://www.krmimkvalitne.cz/?…
Ahojky, můj kocourek měl teď ucpanou močovou trubici, měl tam písek, dostal na tři dny kanilu, límec přes který se nemohl najíst, tak sem mu ho sundala aby se najedl.po třech dnech sundaly kanilu a naštěstí se rozcural, doktorka říkala, že se to vrací, mám z toho hrůzu. nevite někdo po jaký době se to vrací? Na veterinu chodili spousty lidí s kocickama, kterým selhávaly ledviny, tak mě to děsí.
Hlavně dávej dietní kapsičky nebo konzervy, prodávají se speciálně na problémy s ledvinami a močením. Značku ti poradí ve zverimexu nebo přímo koupíš na veterinární klinice. A kočky samy o sobě dost málo pijí, bude potřeba trochu té tekutiny mu přidat buď přímo do žrádla nebo i stříkačkou do tlamičky. Klidně na veterinu zavolej a poraď se.