Chalupa z kontejnerů

Peltaga
29.10.20 11:27

Chalupa z kontejnerů

Rádi bychom si z jara na náš pozemek v jedné vesničce pořídili dva kontejnery a předělali je na chalupu. Má někdo zkušenost?
A ještě: opravdu to je movitý majetek a není potřeba stavební povolení? Pozemek není stavební jednotka ale sad bez stromů. :)
http://kontejnerovedomy.cz/…erova-chata/ toto nám je inspirací. :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15800
29.10.20 11:42

Více covidu, lidi už neví, co by postavili za větší a větší zrůdnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
29.10.20 12:18

Bez stavebního povolení pochybuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24777
29.10.20 12:35

Ve znění 2013 v § 103 se říká že ohlášení postačíu staveb:
Stavby pro bydlení a pro rekreaci do 150 m² zastavěné plochy, s jedním podzemním podlažím do hloubky 3 m a nejvýše dvěma nadzemními podlažími a podkrovím.

no, hezké to moc není.. ale rychlé a účel to splní.. když máš pocit, že v něčem takovém by se vám fajn „rekreovalo“.. já bych radši přišetřila na maličkou dřevostavbu.. dají se pořídit za celkem slušný peníz..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
29.10.20 12:43

Stavebni povoleni sice nepotrebujes, ale musis mit uzemni souhlas. Holt si proste nemuze kazdy na pozemek stavet, co se mu zachce, bez souhlasu stavebniho uradu. A jinak, podstatne levneji nez dum z kontejneru vas vyjde drevostavba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
29.10.20 12:50

Mě to náhodou přijde jako zajímavý nápad. Záleží na provedení a hlavně je to recyklace starého kontejneru, který by jinak už neměl využití. Takhle může dělat ještě radost a jestli si to dokážou udělat svépomocí, tak jedině plus pro ně. Nadruhou stranu, nejhezčí chata to nebude, ale hlavní je jestli se líbí majitelům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
29.10.20 13:41

Náhodou jsem na toto natrefila na nějakých stránkách na fcb a musím říct, že některé firmy umí fakt hezky ty kontejnery předělat. Sama bych do toho nešla, ale s firmou, proč ne :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peltaga
29.10.20 23:52

DDěkuju :)

• Citovat
  • Upravit
38
7.11.20 20:53
@Lucy75 píše:
Ve znění 2013 v § 103 se říká že ohlášení postačíu staveb:
Stavby pro bydlení a pro rekreaci do 150 m² zastavěné plochy, s jedním podzemním podlažím do hloubky 3 m a nejvýše dvěma nadzemními podlažími a podkrovím.
no, hezké to moc není.. ale rychlé a účel to splní.. když máš pocit, že v něčem takovém by se vám fajn „rekreovalo“.. já bych radši přišetřila na maličkou dřevostavbu.. dají se pořídit za celkem slušný peníz..

I kontejnerový dům se dá postavit moc hezký. V Hranicích jedna rodina staví nebo už má postaveno (dělali i vlogy na yt) a vypadá to luxusně. Musí se to však umět. Do zahrady mají fr. okna a musím říct, že i přední strana domu je moc hezká. :palec: ale opravdu ta chata na obrázku vypadá hrozně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5620
8.11.20 22:37

Slyšela jsem, že v okamžiku, kdy pripojujes cokoliv k elektřině, musí se to už řešit přes stavební úřad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
9.11.20 07:32
@Veveří píše:
Slyšela jsem, že v okamžiku, kdy pripojujes cokoliv k elektřině, musí se to už řešit přes stavební úřad.

Staci otevrit stavebni zakon a tam je presne napsano, co a jak resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí