Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Více covidu, lidi už neví, co by postavili za větší a větší zrůdnosti.
Ve znění 2013 v § 103 se říká že ohlášení postačíu staveb:
Stavby pro bydlení a pro rekreaci do 150 m² zastavěné plochy, s jedním podzemním podlažím do hloubky 3 m a nejvýše dvěma nadzemními podlažími a podkrovím.
no, hezké to moc není.. ale rychlé a účel to splní.. když máš pocit, že v něčem takovém by se vám fajn „rekreovalo“.. já bych radši přišetřila na maličkou dřevostavbu.. dají se pořídit za celkem slušný peníz..
Stavebni povoleni sice nepotrebujes, ale musis mit uzemni souhlas. Holt si proste nemuze kazdy na pozemek stavet, co se mu zachce, bez souhlasu stavebniho uradu. A jinak, podstatne levneji nez dum z kontejneru vas vyjde drevostavba.
Mě to náhodou přijde jako zajímavý nápad. Záleží na provedení a hlavně je to recyklace starého kontejneru, který by jinak už neměl využití. Takhle může dělat ještě radost a jestli si to dokážou udělat svépomocí, tak jedině plus pro ně. Nadruhou stranu, nejhezčí chata to nebude, ale hlavní je jestli se líbí majitelům.
Náhodou jsem na toto natrefila na nějakých stránkách na fcb a musím říct, že některé firmy umí fakt hezky ty kontejnery předělat. Sama bych do toho nešla, ale s firmou, proč ne ![]()
@Lucy75 píše:
Ve znění 2013 v § 103 se říká že ohlášení postačíu staveb:
Stavby pro bydlení a pro rekreaci do 150 m² zastavěné plochy, s jedním podzemním podlažím do hloubky 3 m a nejvýše dvěma nadzemními podlažími a podkrovím.no, hezké to moc není.. ale rychlé a účel to splní.. když máš pocit, že v něčem takovém by se vám fajn „rekreovalo“.. já bych radši přišetřila na maličkou dřevostavbu.. dají se pořídit za celkem slušný peníz..
I kontejnerový dům se dá postavit moc hezký. V Hranicích jedna rodina staví nebo už má postaveno (dělali i vlogy na yt) a vypadá to luxusně. Musí se to však umět. Do zahrady mají fr. okna a musím říct, že i přední strana domu je moc hezká.
ale opravdu ta chata na obrázku vypadá hrozně ![]()
Slyšela jsem, že v okamžiku, kdy pripojujes cokoliv k elektřině, musí se to už řešit přes stavební úřad.
@Veveří píše:
Slyšela jsem, že v okamžiku, kdy pripojujes cokoliv k elektřině, musí se to už řešit přes stavební úřad.
Staci otevrit stavebni zakon a tam je presne napsano, co a jak resit.
Rádi bychom si z jara na náš pozemek v jedné vesničce pořídili dva kontejnery a předělali je na chalupu. Má někdo zkušenost?

A ještě: opravdu to je movitý majetek a není potřeba stavební povolení? Pozemek není stavební jednotka ale sad bez stromů.
http://kontejnerovedomy.cz/…erova-chata/ toto nám je inspirací.