Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojda maminy,
manželovi dnes prodali v lékárně na doporučení lékaře chamomillu vulgaris 9CH. Je nám něco málo přes tři měsíce a rostou nám zuby. Malá má docela bolesti, tak jí chci podávat chamomillu. Lékárnice byla zmatená jak lesní včela, nakonec mu řekla že rozpustit 5 kuliček a dávat dle potřeby kolikrát denně kolik lžiček chceme. Na netu jsem zas někde vyčetla jen 3× denně dát lžičku, tak nevím. Také říkala něco o tom, že se to může dávat opakovaně po 15 minutách, ale to jse nějak nepochopila. Jako dát lžičku a když bolest neustoupí dát znovu lžičku a tak dál, dokud to nepoleví? Předem moc děkuji za vaše rady.
Nevim jestli je chamomilla primo i na bolest, ale bohate staci rozpustit jednu kulicku ve vode a davat podle potreby. Dala bych lzicku, po 15-30min druhou a koukala, co to s malou dela. Pak treba opakovat po hodine.
Kazdopadne vazne nevim o te bolesti (nejsem zas az takovy homeopat) takze na noc bych se nebala sirupu proti bolestem (Panadol, Nurofen).
To jsme dávali synovi- je to na vše okolo zubů- rozmrzelost a tak, ale nemá se to dávat preventivně, ale až je dítě plačtivé. Nedodýkat se rukama- přímo z ampule nadávkovat na plast.lžičku, rozpustit ve vodě. Myslím, že jsme dávali 5 kuliček, homeopatika se vesměs dávají po 5 kuličkách.
Když jí to dáš 4× za sebou po 15 min. na lžičce a nezabere, pak jí to asi nezabírá.
sieta.m píše:
To jsme dávali synovi- je to na vše okolo zubů- rozmrzelost a tak, ale nemá se to dávat preventivně, ale až je dítě plačtivé. Nedodýkat se rukama- přímo z ampule nadávkovat na plast.lžičku, rozpustit ve vodě. Myslím, že jsme dávali 5 kuliček, homeopatika se vesměs dávají po 5 kuličkách.
5 kuliček na lžičku je moc. Dala bych 1 kuličku na lžičku vody (plastovou) nebo 5 kuliček do trochy vody a pak z toho nabírat po lžičkách.
3 uličky dávám batolatům a 4 dospělým. 5 je zbytečné, leze to do peněz. ![]()
No, nedávám to jako prevenci.Malá už druhý den je plačtivá, ukňouraná, nemůže spát, špatně jí, má naběhlý zarudlý dásně, vyrýsovaný zoubky, „pilka“ u zoubků je už těsně pod kůží a do pusy by narvala vše, nejbvíc letí ruka. Spinká jakžtakž akorát v noci, ale to je neklidná, spánek je povrchovej, budí se a knourá nebo si ze spaní rve ruku do pusinky. Když se jí dotknu dásínky, je vidět, že jí to je dost nepříjemný, není se co divit. Těch 5 kuliček jsem rozpustila v 1dl vody a dala jen jednu lžičku, s tím opakováním po 15 minutách jsem si nebyla jistá, jelikož názory na dávkování na netu jsou šíleně různorodé. Proto se ptám. Ještě nám prodali Mundisal gel, ale to je chemie a radši bych s ní začala až ve stavu nejvyšší nouze.
Chvátám, dávám třikrát denně 5kuliček, rozpustit v trošce vody a pak do pusinky, nejíst, nepít 15min. před a po. Máme tedy 15Ch, to je síla extraktu, jsou tedy o něco silnější ![]()
LucaLuca píše:sieta.m píše:5 kuliček na lžičku je moc. Dala bych 1 kuličku na lžičku vody (plastovou) nebo 5 kuliček do trochy vody a pak z toho nabírat po lžičkách.
3 uličky dávám batolatům a 4 dospělým. 5 je zbytečné, leze to do peněz.
Tak nejlepší je asi poradit se s homeopatem. Já ale, kdykoli jsem dávala homeopatika, vždycky po pěti kuličkách, jak mi řekl homeopat. Do peněz to sice leze, ale syn má homeopatiky vyléčený ekzém a to za to stojí ![]()
Přesně, jak píše Sieta. Standardní dávka homeopatik je 5 granulí. Dcera i já se homeopaticky léčíme a jinou dávku jakýchkoli homeopatik jsme předepsanou neměly nikdy.
Jak často konkrétně Chamomillu, to neporadím, omlouvám se, chybí mi zkušenost, ale za dávku 5 kuliček do vody bych se přimlouvala.
Není to o tom, co „leze do peněz“, ale co nejvíc pomůže.
http://www.vseprozdravi.cz/…diatrii.html zkus to tady prostudovat
ale všude je to stejně pět kuliček, nesahat, rozpustit, naráz podat ![]()
Tak to je lepší vyspané mimčo i maminka, než pár kaček ušetřených v peněžence, to znám dražší a zbytečnější srandy ![]()
Já bych zas řekla, že je to jedno, 1 kulička mi teda přijde málo, dala bych tři. Ale u homeoptaik je to celkem jedno, jestli dáte tři nebo pět.
AnastazieB píše:
Ale u homeoptaik je to celkem jedno, jestli dáte tři nebo pět.
I užívání homeopatik má svoje pravidla - jinak taková léčba nemá smysl.
Kopíruju přímo z Boiron, malé jsem takhle ředila Borax na moučnivku a vzhledem k tomu, že jiná homeo jsem od dr. dostala s doporučením 5 kuliček do 0,5 dcl, tak jsem to brala jako poměr 1kul.=0,1dcl
U kojenců a malých dětí je možné granule rozpustit v malém množství vody (dodržujte doporučení odborníka, obecně však platí 10 granulí na 1 dcl kojenecké vody) a podávat dítěti po lžičkách v doporučených intervalech (1 dávka = 1 lžička). Každý den se připravuje stejným způsobem nový roztok.
Ano, Anastazie má pravdu.U homeopatik je opravdu jedno kolik dáte kuliček, důležitá je potence a frekvence podání. Opravdu to není jako u alopatik - čím větší množství, tím větší účinek. Boiron je výrobce pro ně je výhodné doporučovat 10granulí (ev. celou tubu
).
Stačí rozpustit 1-2 kuličky ve 5 ml stříkačce a dát miminku do pusinky při potížích. Opakovat 3× v 20 min. intervalech. Pokud se stav lepší postupně prodlužovat intervaly až do vymizení potíží. Případně pokud se potíže později znovu objeví, postup opakovat Pokud potíže nemizí je třeba hledat jiný lék.
luciashek píše:
No, nedávám to jako prevenci.Malá už druhý den je plačtivá, ukňouraná, nemůže spát, špatně jí, má naběhlý zarudlý dásně, vyrýsovaný zoubky, „pilka“ u zoubků je už těsně pod kůží a do pusy by narvala vše, nejbvíc letí ruka. Spinká jakžtakž akorát v noci, ale to je neklidná, spánek je povrchovej, budí se a knourá nebo si ze spaní rve ruku do pusinky. Když se jí dotknu dásínky, je vidět, že jí to je dost nepříjemný, není se co divit. Těch 5 kuliček jsem rozpustila v 1dl vody a dala jen jednu lžičku, s tím opakováním po 15 minutách jsem si nebyla jistá, jelikož názory na dávkování na netu jsou šíleně různorodé. Proto se ptám. Ještě nám prodali Mundisal gel, ale to je chemie a radši bych s ní začala až ve stavu nejvyšší nouze.
Takhle mi to řekla homeopatka, 4× po 15 min., a když to nezabere, nemá smysl dál podávat.
Dětem předepisuje 3 kuličky, nám 4-5. Je to o informaci, ne množství účinné látky. Nemyslela jsem to tak, že chci ušetřit, ale že prostě ta informace je tam stejná v 10 jako 5 kuličkách.
Taky jsem se tak zbavila ekzému. ![]()