Chamomilla vulgaris 9CH

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22053
21.1.11 22:36
Johanna píše:
U homeopatik je opravdu jedno kolik dáte kuliček, důležitá je potence a frekvence podání.

Mohu se prosím zeptat, odkud (případně od koho) přesně čerpáš tuto informaci? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
22.1.11 09:25
Johanna píše:
Ano, Anastazie má pravdu.U homeopatik je opravdu jedno kolik dáte kuliček, důležitá je potence a frekvence podání. Opravdu to není jako u alopatik - čím větší množství, tím větší účinek. Boiron je výrobce pro ně je výhodné doporučovat 10granulí (ev. celou tubu :roll: ).
Stačí rozpustit 1-2 kuličky ve 5 ml stříkačce a dát miminku do pusinky při potížích. Opakovat 3× v 20 min. intervalech. Pokud se stav lepší postupně prodlužovat intervaly až do vymizení potíží. Případně pokud se potíže později znovu objeví, postup opakovat Pokud potíže nemizí je třeba hledat jiný lék.

Takže si mám rozpustit ve stříkačce třeba na noc další kuličky a jak se budí dát? a přes den vlastně nemusím? jste mi v tom nadělali guláš :-? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
22.1.11 11:18

Tak si rouzpuštím ráno 5 kuliček chamomilly ve 100ml a dávám dle potřeby. Takže když to zlobí, dám jí tak stříkačkou 1,5 - 2ml, za 20 minut zase a pokud to nepoleví, tak většinou potřetí je to ok. A tak to dělám během dne dle potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
22.1.11 19:49
luciashek píše:
Tak si rouzpuštím ráno 5 kuliček chamomilly ve 100ml a dávám dle potřeby. Takže když to zlobí, dám jí tak stříkačkou 1,5 - 2ml, za 20 minut zase a pokud to nepoleví, tak většinou potřetí je to ok. A tak to dělám během dne dle potřeby.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Didinka79
23.1.11 08:18

chamomilla vulgaris 9CH

Ahojky
Mám takový skromný dotázek :-) Neví někdo o internetovém homeopatovy? Já si na doporučení koupila v Lékárně chamomilla vulgaris 9CH s tím, že mám dávat preventivně 5 kuliček do čaje nebo do mlíka a podávat to během dne.
Jenže tu čtu, že se podává jen do čaje a při obtížích :-x Tak už teda nevím. Mám doma 2 větší děti a teď 8 měsíců holčičku.Od 6 měsíců máme 2 zoubky. Teď to má chudinka na horním patře samou bouličku :cry:
Od prosince jsme nemocný (nachlazení, teploty po očkování prevenaru následně ležení v nemocnici Rotaviry posléze zjištění salmonely s nějakého děckého jídla-polévky + hlavní jídlo + přesnídávky - to už nezjistíme :cry: Týden nám nejedla nespala. Následně podání Nutrilonu bez laktózy.Následně zase průdušky,rýma a nezánětlivý zánět v očičkách) Už by to mělo být snad v pohodě. Jen jí trpí zahlenění, ale po Mukosolvanu strašně plače jak jí to asi bolí :cry: Podávám Neurofen a Ibalgin. Teď nemůže spávat poradí nám někdo nějaké homeopatika na celkové zkidnění a nějaké léky na ty zoubečky kromě Calgelu? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
15043
23.1.11 11:42

Prave ted navstevuju homeopaticky kurz pro rodice a lektorka nam vylozene rikala (a neslysela jsem to jen od ni), ze je jedno jestli date kulicku, pet kulicek nebo kybl. Tam jde hlavne o cetnost. Jestli rozpustite kulicku nebo tri je fakt fuk. Dulezity je, jak casto davate.
A samozreme pokud to male nezabira, tak to chce jiny lek, (chamomilla neni podle me jedniny lek na zuby) ale s tim nejlepe poradit klasicky homeopat.
Boironem skoleni homeopate prosazuji vetsi mnozstvi kulicek, pac se pak proste vic utrati za leky. Ale je to vylozene tahani penez. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
23.1.11 11:49

Jo a jeste jsem chtela…
Luciashku, pokud to male fakt nezabira, tak jeste muzes zvysit potenci… rozpustis tak dve kulicky ve vode (100-200ml) v nejake uzaviratelne sklenicce. A az se rozpusti, tak s tou sklinkou uderis cca 40× o podlozku (mivam prkynko podlozene uterkou, at to nedela kraval). Tim zvysis potenci a pak davat klasicky po 15-20min do zmirneni potizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
23.1.11 12:34

Tak já s logickým uvažováním tomu fakt nerozumím, tak obsah toho heřmánku je snad větší v pěti kuličkách než ve třech, ne? Proč se to má rozpouštět v takovém množství - to mi za celý den nevypije :nevim: Pro starší radit rozpustit v puse, tak jsem myslela, že je to kvůli rychlému vstřebání do organismu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.1.11 13:23

Dotaz

Můžu s zeptat na cenu homeopatického kurzu a kde se dělá? díky

Příspěvek upraven 23.01.11 v 17:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
23.1.11 13:46

Rozpustene to lze nechat v lednici tak 14dni.
Co se tyce davkovani, to se takto proste tezko vysvetluje. :think: V homeopatii nejde o kvantitu jako spis o kvalitu. Musis „podat informaci“ a ta je stejna v peti kulickach jako v jedne.
A rozpousti se to, protoze miminka neumi ty kulicky cucat, trocha vody je pro ne lepsi.

Didinko… kurz delam zde , kapacita je naplnena a uz bezi. Loni byl prvni rocnik a predpokladam, ze pristi podzim vypisi dalsi. :think: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
23.1.11 14:00

Já mu to rozpouštím na lžičce, ono mu to chutná, takže to spolkne jako sirup, před tím ani potom nejí nepije nic jiného :think: ale dávám třikrát denně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
23.1.11 16:08
kozisek píše:
Tak já s logickým uvažováním tomu fakt nerozumím, tak obsah toho heřmánku je snad větší v pěti kuličkách než ve třech, ne? Proč se to má rozpouštět v takovém množství - to mi za celý den nevypije :nevim: Pro starší radit rozpustit v puse, tak jsem myslela, že je to kvůli rychlému vstřebání do organismu :think:

Tam žádnej obsah heřmánku není. Je to naředěný tak, že už tam žádné alopatické množství zjistitelné není. Jen ta informace. K tomu si ale něco přečti, nedá se to vysvětlit ve 2 větách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
23.1.11 16:32

Co konkrétně si mám přečíst, když těch informací jsou desítky a zrovna ten Boiron to říká jinak a vy že je to jen reklama 8-o to je pak těžký, každý říká něco jiného, to se nedivím, že k tomu má tak málo lidí důvěru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
23.1.11 17:23

Kozisku… ja se k informacim o homeopatikach dostavam, co mam Jenika. Takze ctyri roky a az posledni rok cilene vyhledavam diskuze o homeo, ctu clanky a ted ten kurz. Co konkretniho cist ti neporadim. Ja sbiram stripky, nasla jsem homeopatku, co tomu vazne rozumi, k ty jsem se zacala obracet o radu a pak sla i na kurz.
Na emiminu je i homeopaticka poradna, tak koukni treba tam. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
23.1.11 19:08
kozisek píše:
Co konkrétně si mám přečíst, když těch informací jsou desítky a zrovna ten Boiron to říká jinak a vy že je to jen reklama 8-o to je pak těžký, každý říká něco jiného, to se nedivím, že k tomu má tak málo lidí důvěru :nevim:

Osobně informace tohoto typu nehledám na netu a už vůbec ne v diskusích, ale v normální papírové literatuře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová