Chamomilla vulgaris 9ch - dávkování

Luisa79
29.8.14 13:43

Chamomilla vulgaris 9ch dávkování

Prosím, zda je tu někdo, kdo má zkušenosti s homeopatií, zda by mi mohl napsat, jak přesně, jak často a jak dlouho se mají/mohou podávat homeopatika „chamomilla vulgaris 9 ch“ 10 měsíčmímu kojenci při potížích s prořezáváním zoubků. Mám 10 měaíčního syna, kterému od 4. měsíce neustále rostou nějaké zoubky, teď se mu zřejmě prořezávají špičáky. Je dost neklidný, stále si strká prsty do pusy, hodně slintá a hlavně se velmi často budí v noci. Zakoupila jsem tedy v lékárně chamomillu, lékárnice mi vůbec nebyla schopna vysvětlit, jak homeopatika užívat, tak jsem synovi podala 2 předchozí večery 3 kulicky rozpuštěné ve lžičce vody a obě noci spal daleko klidněji. Potřebovala bych vědět, kolik kuliček, jak často a jak dlouho podávat, aby byl dosažen požadovaný efekt. Vím, že u homeopatik, když se uživají příliš dlouho, může nastat opačný efekt. Také bych ráda věděla, jak je to s tím, že se na kuličky nemá sahat rukou a nemají přijít do kontaktu s kovovou lžičkou…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6882
29.8.14 14:05

Já dávám do 1dcl vody 7-10 kuliček - kolik spadne, tolik spadne. Podávám v 5ml stříkačce dle potřeby. Ale většinou je do 3dnů klid. A ano na kuličky nesahat a bez kovové lžičky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
29.8.14 14:29

Ahoj nam rekli v lekarne do 100 ml vody 10 kulicek a kazde 2 hod. davat lzicku. manzel pani mgr.Evi Nebeske(homeopaticka)mi rekl, ze mam davat az kdyz budu pozorovat, ze odeznivaji…ale mi uz to mame ted zajety takze ze zacatku asi po tech dvou hodkach. a ja jsem si rozmichala do lahvicky a davam ucucnout…z te lzicky mi to vzdy mala rozlila kdyz do me drkla :) a neni to navykove…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
29.8.14 16:17

@Luisa79
Po Chamomille spal klidně nebo klidněji?
Před Chamomillou se v noci jen budil nebo se budil a šíleným řevem?

Lékárníci doporučují 9ch. Jenže když dám 9ch, tak je často stav „o trochu lepší“, ale není to nijak výrazné. Není tedy možné s jistotou říct, že je lék správný. A pokud budu do nemocného cpát nesprávný lék, tak to právě může způsobit problémy.
Kromě toho ti lékárnice neprozradila, že Chamomilla není jediným lékem na rostoucí zoubky.
Je lepší dát 30ch, tedy silnější, ale pečlivě lék vybrat.

Budu večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luisa79
29.8.14 21:35

@Jankap aha, dik za info. No to je prave ono, v lekarnach homeopatii moc nerozumi, na zoubky doporuci calgel, coz nechci. Je to hnusny a chemicky a podle me k nicemu. Nas chlapecek, ted 10 mesicu je celkove dost zive miminko a bohuzel i v noci. V podstate jsem se od porodu poradne nevyspala, casto se v noci budi, je to i tim, ze ho porad kojim, ale tak chci ho kojit rok, takze jeste ma chvilku cas. Zoubky mu zacaly rust uz ke konci 4. mesice. Nijak dramaticky to neprozival, ale ted, poslednich par dnu ho to asi trapi vic, rostou mu spicaky a ty, rika se, trapi miminka po stolickach nejvic. No, abych se dostala k jadru veci :) kamaradka, ktera ma podobne v noci prudive miminko mu zacala davat chamomillu, a ze pry to zazracne funguje, konecne jeji prcek spi celou noc. No a protoze mam homeopatika za setrne, prirodni preparaty, ktere bud pomuzou nebo neublizi, zakoupila jsem v lekarne chamomillu, na doporuceni lekarnice v koncentraci ch 9. Predchozi 2 vecery podala synkovi 3 kulicky rozpustene ve vode a obe noci spal lepe, probudil se pouze 1×, obvykle se budi 3× - 4×. Nevim, jestli je to nahoda nebo diky chamomille. Jinak zadne dramaticke zmeny nepozoruji. Vubec jsem nevedela, ze nespravne podanymi homeopatiky, navic urcenymi pro kojence a volne prodejnymi, bych mohla miminku nejak ublizit. Pokud se v homeopatii orientujes, budu moc rada za nejake blizsi info. Diky!

• Citovat
  • Upravit
5137
29.8.14 22:51
@Luisa79 píše: … Vubec jsem nevedela, ze nespravne podanymi homeopatiky, navic urcenymi pro kojence a volne prodejnymi, bych mohla miminku nejak ublizit.

Homeopatika jsou léky. Dokáží vyléčit třeba deprese nebo velkou nosní mandli u dětí nebo nebo angínu nebo zbavit dítě sklonu k opakovaným zánětům středního ucha. Když ale umí takové věci, tak je logické, že při nesprávném použití mohou ublížit. Pokud o tomhle ale lidé neví, tak zhoršení pokládají za náhodu.

Je dobře, že jsou homeopatika volně prodejná. Já, studovaný homeopat, totiž nemám právo napsat recept na homeopatika, protože nemám titul MUDr.

A teď k tvému synkovi…
Kojení nezpůsobuje časté buzení, většina miminek by se budila i tak (výjimky samozřejmě jsou). U dětí na umělém mlíce je jen ta výhoda, že k nim může vstát i tatínek.
Buzení 3× - 4× za noc je v 10 měsících normální. Některé děti se budí i častěji. Některá miminka se vzbudí jednou nebo spí celou noc, ale to jsou světlé výjimky.
V 10m je fajn, že dítě už je samostatnější, takže ho stačí položit vedle sebe, strčit mu do pusy prso a spát dál. Pokud není matka oblblá práškama nebo drogama, tak dítě nezalehne.

Pokud by malý potřeboval lék Chamomilla, tak bys tu nepsala, že ho to asi víc trápí a že se vzbudil 4×, ale zoufale bys mi líčila, že se po deváté probudí a řve jak tur, že ho musíš v náručí pořádně natřásat a jak přestaneš, tak řve znovu a tohle trvá minimálně do půlnoci. Takže z tvého popisu odhaduju, že Chamomilla není správným lékem.

Pokud dám nesprávný lék, tak se může stát zhruba toto:
(a) Dám lék a nestane se nic. Já dávám dál, dál, dál, furt nic, furt nic. A pak se najednou objeví potíže, které jsou pro ten lék charakteristické, u Chamomilly je to často podrážděnost nebo průjem.
(b) Nebo dám lék, lék okamžitě funguje. Potíže se za nějakou dobu vrátí, dám znovu lék, ale už to nefunguje tak dobře. Potíže se zase vrátí, dám lék, ale lék už nefunguje, nestane se nic.
© Dám lék, lék funguje, ale jakmile ho vysadím, potíže jsou zpátky (jedna kamarádka takhle brala lék rok… to není správné použití, pacient nemá být na homeo lécích závislý).
(d) Dám lék, potíž zmizí a už se neobjeví. Ale velmi brzy poté se „náhodou“ objevi jiná potíž, ovšem závažnější než ta první.
(e) Velmi časté je, že laik dá lék v 9ch, ono se něco málo změní, např. dítě spí normálně celou noc, při nemoci se budilo 10× za noc, po léku se budí 8×. Maminka se raduje, jak homeopatika „fungují“, ale netuší, že správný lék by způsobil výraznou změnu k lepšímu, ne takhle malou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luisa79
30.8.14 13:29

@Jankap Děkuji Ti moc za vyčerpávající odpověď. Přesně takové informace jsem potřebovala. Chamomillu tedy už dávat nebudu. Hezký víkend.

• Citovat
  • Upravit
99
18.11.14 19:18
@Jankap píše:
Homeopatika jsou léky. Dokáží vyléčit třeba deprese nebo velkou nosní mandli u dětí nebo nebo angínu nebo zbavit dítě sklonu k opakovaným zánětům středního ucha. Když ale umí takové věci, tak je logické, že při nesprávném použití mohou ublížit. Pokud o tomhle ale lidé neví, tak zhoršení pokládají za náhodu.

Je dobře, že jsou homeopatika volně prodejná. Já, studovaný homeopat, totiž nemám právo napsat recept na homeopatika, protože nemám titul MUDr.

A teď k tvému synkovi…
Kojení nezpůsobuje časté buzení, většina miminek by se budila i tak (výjimky samozřejmě jsou). U dětí na umělém mlíce je jen ta výhoda, že k nim může vstát i tatínek.
Buzení 3× - 4× za noc je v 10 měsících normální. Některé děti se budí i častěji. Některá miminka se vzbudí jednou nebo spí celou noc, ale to jsou světlé výjimky.
V 10m je fajn, že dítě už je samostatnější, takže ho stačí položit vedle sebe, strčit mu do pusy prso a spát dál. Pokud není matka oblblá práškama nebo drogama, tak dítě nezalehne.

Pokud by malý potřeboval lék Chamomilla, tak bys tu nepsala, že ho to asi víc trápí a že se vzbudil 4×, ale zoufale bys mi líčila, že se po deváté probudí a řve jak tur, že ho musíš v náručí pořádně natřásat a jak přestaneš, tak řve znovu a tohle trvá minimálně do půlnoci. Takže z tvého popisu odhaduju, že Chamomilla není správným lékem.

Pokud dám nesprávný lék, tak se může stát zhruba toto:
(a) Dám lék a nestane se nic. Já dávám dál, dál, dál, furt nic, furt nic. A pak se najednou objeví potíže, které jsou pro ten lék charakteristické, u Chamomilly je to často podrážděnost nebo průjem.
(b) Nebo dám lék, lék okamžitě funguje. Potíže se za nějakou dobu vrátí, dám znovu lék, ale už to nefunguje tak dobře. Potíže se zase vrátí, dám lék, ale lék už nefunguje, nestane se nic.
© Dám lék, lék funguje, ale jakmile ho vysadím, potíže jsou zpátky (jedna kamarádka takhle brala lék rok… to není správné použití, pacient nemá být na homeo lécích závislý).
(d) Dám lék, potíž zmizí a už se neobjeví. Ale velmi brzy poté se „náhodou“ objevi jiná potíž, ovšem závažnější než ta první.
(e) Velmi časté je, že laik dá lék v 9ch, ono se něco málo změní, např. dítě spí normálně celou noc, při nemoci se budilo 10× za noc, po léku se budí 8×. Maminka se raduje, jak homeopatika „fungují“, ale netuší, že správný lék by způsobil výraznou změnu k lepšímu, ne takhle malou.

Ahoj, mohla bych taky poprosit o radu? Mám 4 měsíční holčičku a už jí rostou zuby, kamarád mi doporučil chamomilla vulgaris 9ch. Malá je cca 3 neděle neustále ukňouraná a občas řve jak tur, má úplně záchvat pláče, kdy není k utišení, většinou se to povede jen mě a to po dlouhém chování a zpívání :-) v náruči. Většinou to přijde z ničeho nic, směje se a najednu jak když do ní někdo píchne a začne to, řve, celá zrudne a úplně kmitá ručičkama. Vlastně nevim, jestli to patří k tomu růstu zoubků, ale nevim z jakého jiného důvodu by to dělala :-( Četla jsem, že se chamomilla dá použít i na ty záchvaty, ale to přeci nezabere po jedné dávce… a zase jsi psala, že při dlouhodobém užívání se stav může naopak zhoršit. Pokoušela jsem se přečíst všechny diskuze, abych zbytečně neotravovala, ale jak se odpovědi k různým příspěvkům nedají moc seřadit tak se v tom trochu ztrácím. Předem moc díky za odpověď. Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
18.11.14 19:28

@já78 V pohodě, Petro, neotravuješ. Řve a vzteká se?
Nebo řve a plače?
Jakou má potřebu pít (kojit se)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
18.11.14 19:44

.

Příspěvek upraven 18.11.14 v 20:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
18.11.14 20:05

@Jankap Já bych řekla, že se vzteká a pak už i slzy vytlačí. Já nekojim a pít jsem jí dávála fenyklový čaj a ten moc nechtěla, dneska jsem dala poprvé ovocný a ten vyžunkla raz dva. Ještě jsem chtěla napsat, že v noci většinou spí 7 hodin a víc, ale předchází tomu dlouhé uspávání. Přes den mi poslední měsíc moc spát nechce, přes den má Nutrilon většinou tak po cca 4 hodinách, ale pravda, že v poslední době chce jíst/pít častěji a nesní celou dávku. Promin, jestli píšu pátý přes devátý, snažím se to jen co nejlíp popsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
19.11.14 00:32

@já78
Takže hlavní je vztekání.
Problém je hlavně u dlouhým uspáváním, spánek je pak v pořádku.
Pije možná méně, ale pije častěji.
Jsou jí 4 měsíce, ale přes den moc spát nechce.
Pomáhá chování.

Situace:
Malá chce nějakou hračku. Ty jí hračku podáš. Co se děje dál?

Průjem / zácpa se neobjevily?
V noci vydává nějaké zvuky?
Když se vzteká, tak bledne / barva jako obvykle / červená / rudne /…?
Při uspávání vyžaduje být pod peřinou / odkopává se /…?
Chování tedy vyžaduje? Potřebuje chovat a mazlit / jemně houpat / výrazně rytmicky houpat /…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
19.11.14 09:43

@Jankap Hračky ona zatím nijak nechce, takže to nedokážu říct.
V noci občas hýkne ze spaní a hlavně se dost mele.
Když se vzteká tak rudne, ale hustě!
Nedokážu říct, jestli vyžaduje být pod peřinou.
Chování nevim jestli vyžaduje, ale sklidní jí, (ale né hned)když už je nejhůř tak jí dokážu uklidnit jen já nebo jí doma dáme do kočárku a uhoupem.
Nejvíc řve, když nemůže usnout, jenže jak začne, tak už neusne vůbec, je to takovej začarovanej kruh :-(
Já jsem zkoušela i to že jsem jí nechala brečet, jen jí kontrolovala, ale do ruky jsem jí nevzala, jenže ona se po nějaký době prořvala do takovýho delíria, že jsem jí musela uklidnit. Do cca třetího měsíce byla jak andílek a teď se to teda otočilo :-( Jo a v kočárku venku usne skoro hned a někdy spí i 3 hodky. Průjem ani zácpa nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
19.11.14 13:59

@já78
Když se vzteká, tak rudne. Je při tom horká? (nemyslím horečku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
19.11.14 18:52

Promiň, byla jsem celé odpoledne venku, aby spala :-) No ani nevim, nějak hodně horká asi ne, to bych si všimla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová