Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahoj maminky mám šestiletá dvojčátka, po rozvodu jsme tři roky já mám přítele a malého syna, on přítelkyni a také syna, holky mám samo v péči já, on si je bere pravidelně (podle soudu jednou za 14dní na víkend a jeden den v týdnu) někdy si je bere častěji, ale je to takový táta na prd jeho teorie je že když si je bere trochu častěji což znamená že je odveze ráno do školky a odpol. si je vyzvedne, pak u něj přespí, tak na jedno dítě nemusí platit alimenty
nic jim navíc nekoupí atd. a ted přišel s tím že je chce na vánoce, já to odmítám nezajímá mě jeho přítelkyně a její máma to jsou pro ně úplně cizí lidé, děti podle mě mají být s maminkou, slavíme Vánoce u mých rodičů, babička je neskutečně miluje a udělala by pro ně cokoliv, hodně pomáhá i s koupí oblečení když na to tatínek kašle a vím že Vánoce u nás jsou pro ně vždy velkým zážitkem snaží se celé rodina a děláme to hlavně pro ně,,,možná to tu píšu celé hrozně zmatené ale mám takový vztek, on si klidně přijde že je chce na Vánoce že já je měla už dvakrát
co mám dělat nechci být bez nich???
Prostě bych mu řekla, že ne, že na Vánoce budou doma, můžeš mu je přivézt třeba na Hod boží
Co je v rozsudku??? Je tam zminka o Vanocich?
Pokud ne, tak rekni, ze i kdyz je Ti to lito, mate uz program a nehodlas na nem nic menit. Nebo ani nerikej, ze Ti to je lito… ![]()
Proste ne, a hotovo.
@Anninka2 já vím, že to číst nechceš, ale jsou to i jeho děti a má na ně stejné právo jako ty. Též bych to asi obrečela, ale pokud na tom trvá a nechce žádný kompromis, tak bych mu je dala a svoje vánoce bych posunula o jeden den (na 25. nebo na 23.) tak, aby jsme mohli slavit všichni spolu ![]()
@jakuve píše:
Ja bych to odmitla, bez deti bych vanoce nedala
No jasne, ale ono to neni o nas, ale o detech, ze… on muze rict taky, ze to bez deti neda.
Ale to ve vseobecne rovine, samozrejme.
Máš je v péči? Dostává je pravidelně co 14 dní na víkend? a jednou v týdnu vyjdeš vstříc? Ok, tak jednoduše, na Vánoce je máš ty, ostatní dny klidně on, Pokud to není stanovenou soudem, kdy přesně ve svátky je má mít, tak jsi KING ty…v čí domácnosti jsou vychovávané, tak tam mají mít zázemí vánoc, ovšem jiná dopmluva je na Vás…
Příspěvek upraven 12.12.13 v 19:29
Děti mají právo na oba rodiče. Může u soudu dosáhnout toho, že jeden rok budou děti u něj a jeden u tebe. Nechápu, proč neustoupíš, vždyť si můžete udělat vánoce až se vrátí.
Jo nejlepší rodiče jsou ti co se neumí dohodnout pro blaho dětí
@Anninka2 já teď podala částečně kvůli Vánocům návrh na úpravu styku, pořád jsme se kvůli tomu dohadovali, tak jsem řekla že na to prdím a požádala jsem o úpravu 1 rok u nás 1 rok u otce, když na to přijde Štědrý den si můžem udělat klidně 23.
Kdyby se staral a.byl to fajn tata, tak bych mu je klidne dala, ale takhle by mel smolika. Pokud to nemáte v určení soudu,tak.bych řekla, že smůla, děti jsou zvykle na takové vánoce a nebudes na tom nic menit.
@sophinka1 píše:
Děti mají právo na oba rodiče. Může u soudu dosáhnout toho, že jeden rok budou děti u něj a jeden u tebe. Nechápu, proč neustoupíš, vždyť si můžete udělat vánoce až se vrátí.Jo nejlepší rodiče jsou ti co se neumí dohodnout pro blaho dětí
Taky bych neustoupila, kdyby si jen tak rekl… neco jineho je dohoda.
@Granda já teda nevím ale z prvního příspěvku jsem nepostřehla, že by to nebyl fajn táta a o děti se nestaral