9měsíční chce jen přesnídávky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Vyprdnout se na tabulky a trochu experimentovat… Dej třeba mrkev s broskví
A postupně ubírej broskve a přidávej zeleniny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkoušela jsem to takhle hodně krát, ale on se nenechá vůbec ošidit
budu zkoušet dál
mrkvovou šťávu mi pije když mu ji rychle vyměním s čajem, ale po chvilce mu to taky docvakne a plive to ![]()
- Citovat
- Upravit
Asi to budu muset zkusit takhle, i když mi to rve srdce jak celý zrudne a nechce otevřít pusu ![]()
myslíte, že ten Nutrilon mu nestačí? že mu budou chybět nějaké vitamíny? Já fakt nechci mu ubližovat nějak ![]()
- Citovat
- Upravit
Nutrilon urcite v tomto veku nestaci…potřebuje i jiné vitaminy a slozeni prvku v jidle, nez je jen v mlece. V tomto veku by mel mit max 600gr mlecne davky na den, zbytek je uz normalni jidlo…neboj to casem prijde, to ti nepapa i jinou zeleninu, nez mrkev??? Ja jsem male pridavala do prikrmu přesnídávku a jedla a nebo zkus kupovany prikrm nejlepší je pro me od Hami, je nejchutnejsi a po netu není tak drahy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Meli jsme to stejne, presnidavku jedl s chuti, kasi vecer relativne taky, k tomu mliko. Zkousela jsem vsechno mozne, nakonec mu malicko zacal chutnat kralik s cimsi od Hami (snedl treba 5 lzicek) a pak se to postupne zlomilo. Ale trvalo to urcite nekolik tydnu, mozna i mesicu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Newmummy a co zkusit presnidavku proste nedat? Nas maly kdyz neco nechce, tak mu nedam nic jineho. Neminim si na sebe uplest bic v podobe, ze mi bude dite urcovat svuj jidelnicek. Protoze kdyz na to prijde, tak by beztak taky nejradsi bastil ovocne svacinky, ale ja se mu je snazim michat treba s ryzovou nemlecnou kasi pripravenou jen z vody nebo treba jahly, to malemu moc chutna. Hlavne to lehce potlaci tu sladkost a je to i sytejsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U 9m dítěte bych to nehrotila, nabízej pořád, ale nenuť, a vyhladovět bych kojence rozhodně nenechala. okud pije mlíko, a jí ovoce, tak je to ok. můžeš zkusit jogurty, když nechce zeleninu, tak zkus třeba jen čitśtý masozeleninový vývar, a do toho rýži. zkoušela jsi tyhle přílohy, brambory, rýži, těstoviny? třeba těstoviny domácí rajčatovou omáčkou, bramborovou kaši, do které můžeš zamaskovat trochu kedlubny např.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi prostě bude na sladký…
Nepřestábej zkoušet, časem se to určitě zlepší!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky zkoušela jsem vše možné nejde jen o mrkev, i různé přílohy ale prostě nic jiného nechce. a když mu nedám přesnídávku tak mu stačí jen Nutrilon…
- Citovat
- Upravit
Alien21 - já taky nejím zeleninu, nikdy jsem ji nejedla… asi bude po mě ![]()
- Citovat
- Upravit
@Newmummy píše:
Holky zkoušela jsem vše možné nejde jen o mrkev, i různé přílohy ale prostě nic jiného nechce. a když mu nedám přesnídávku tak mu stačí jen Nutrilon…
Proste to zkousej dal a on se rozpapa…chce to vydrzet…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ani křupku nechce, blinká to jak kdyby mu vadilo jíst něco co není úplně tekuté ![]()
- Citovat
- Upravit
Budu zkoušet, jinak je ve všem šikovný, už skoro sám chodí… ale to jídlo je masakr ![]()
- Citovat
- Upravit
Dobrý večer maminky, chtěla jsem poprosit o radu.

Začali jsme s příkrmy přesně podle tabulek, mrkvičku, ostatní zeleninku, postupně maso… a jakmile jsme zkusili přesnídávku tak už nechce jíst nic jiného, z mrkve se až dusí a blinká ji. Kašičku večer v pohodě sní, ale přesnídávky by mohl jíst pořád. (Má 9m.)
Samozřejmě, že pořád zkouším mu vnutit alespoň lžičku zeleninky, ale bez úspěchu. Vyzkoušeli jsme domácí, kupované, od různých výrobců a nic.
Nutrilon si vypije na dávku asi 150ml a dáváme ještě často.
Uklidňuji se tím, že v Nutrilonu má vše co potřebuje, ale i tak mě to hodně stresuje.
Poraďte prosím jestli máte někdo podobnou zkušenost.