9měsíční chce jen přesnídávky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
700
30.12.13 20:08
@Newmummy píše:
děkuju za příspěvek a uklidnění, snad už je malá v pořádku :-)
@_Kaczenkaa_ píše:
@kaseny88
Prosím Tě proč by neměl Nutrilon stačit? Naše malá byla na operaci a po operaci mi dost věcí odmítala, nebo když měla špatnej den, tak prostě měla jen UM a prospívá úplně normálně… :think:

No ja se ridim podle me kamarádky, která s malym skončila ve spitale, protože ji nechtel nic, nez UM…mel silnou anemii a tam ji rekli, ze od 6 mesicu se zavadeji prikrmy proto, ze je to potravinovy zlom ve stave dítěte, kdy potřebuje jiné slozky, nez ty, co jsou obsazeny v mlece jako je napr. zelezo, kterého v tom mlece není tolik, aby to stacilo a dite by mělo dostat max. 600g mlecne davky, protože mnoho vapniku a bilkovin zatezuje ledviny…vim, ze ne kazde ditko se ridi podle ucebnic o detske vyzive i ja jsem s malou mela problémy, ale zelenina nebo masozelenina by mela byt aspoň jednim jídlem denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
30.12.13 20:11
@_Kaczenkaa_ píše:
@Newmummy
No není zač, já třeba tohle nijak nehrotím - nechce jíst k obědu maso, no tak dostane mlíko, nechce jogurt, nebo přesnídávku, dostane zas UM a když jsem se ptala doktorky, tak říkala, že se jí nic nestane, když nechce, tak jí to nebudu nutit - zrovna dnes, prostě nechtěla oběd, tak jsem do ní dostala pár lžiček a když jsem viděla jak se jí to vrací, že jí to prostě nejede, tak jsem zas vzala UM, přece jí nenechám aby se :poblion:
Každopádně držím palce ať se prcek brzy umoudří a baští vše… :kytka:

ono to taky je co doktor to jiny názor a je jasne, ze das diteti napit mleka, když nechce jist, ale třeba ne každému to staci…mamka rikala, ze jsem taky byla jen na sunaru nevim do kolika a ziju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Newmummy
30.12.13 20:12

Jasně no :( v únoru máme poradnu tak pokud to bude furt to samé tak se budu chtít poradit i s odborníkem…
ale v tom Nutrilonu je toho fakt fest, daleko víc složek než v obyč Sunaru… :( tak snad nic extra hrozného

• Citovat
  • Upravit
29577
30.12.13 20:12

:think: v 9 ti měsících přesnídávky…A co mu tak navařit pěkně domácí? Zjemnit trochou mléka a máslem? A přestat do něj cpát zeleninky, ale zkusit třeba hustší polévku, nebo nějakou omáčku s přílohou? Třeba dětskou rajskou a pod…
Navíc by jsi ho už měla převádět i na kousání -ráno chlebík na kostky s něčím, at´žmoulá a pěstuje úchop, prostě experimentuj, zkoušej, co mu chutná, co si žádá a potom do toho jemně tu zeleninku " podsouvej " ;) A cukru bych se nebála, v malinkém množství dokáže zázraky. Mléko přeci je přirozeně také sladké, cukry obsahuje, dítě je na tu chut´zvyklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Newmummy
30.12.13 20:14
@berry4 píše: :think: v 9 ti měsících přesnídávky…A co mu tak navařit pěkně domácí? Zjemnit trochou mléka a máslem? A přestat do něj cpát zeleninky, ale zkusit třeba hustší polévku, nebo nějakou omáčku s přílohou? Třeba dětskou rajskou a pod…
Navíc by jsi ho už měla převádět i na kousání -ráno chlebík na kostky s něčím, at´žmoulá a pěstuje úchop, prostě experimentuj, zkoušej, co mu chutná, co si žádá a potom do toho jemně tu zeleninku " podsouvej " ;) A cukru bych se nebála, v malinkém množství dokáže zázraky. Mléko přeci je přirozeně také sladké, cukry obsahuje, dítě je na tu chut´zvyklé.

vše jsme zkoušeli, domácí, kupované, omáčky, polévky
Nutrilon není sladký vůbec právě…

• Citovat
  • Upravit
Newmummy
30.12.13 20:15

Rohlík si žužlá hezky.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
700
30.12.13 20:17
@Newmummy píše:
Jasně no :( v únoru máme poradnu tak pokud to bude furt to samé tak se budu chtít poradit i s odborníkem…
ale v tom Nutrilonu je toho fakt fest, daleko víc složek než v obyč Sunaru… :( tak snad nic extra hrozného

není to nic hrozneho…neboj, zacne papat, jako kazde dite, které ze zacatku nechce, kamarádce pohohly homeopatika…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
30.12.13 20:18
@Newmummy píše:
A ani křupku nechce, blinká to jak kdyby mu vadilo jíst něco co není úplně tekuté :(
@Newmummy píše:
Holky zkoušela jsem vše možné nejde jen o mrkev, i různé přílohy ale prostě nic jiného nechce. akdyž mu nedám přesnídávku tak mu stačí jen Nutrilon
@Newmummy píše:
Dobrý večer maminky, chtěla jsem poprosit o radu. :roll:
Začali jsme s příkrmy přesně podle tabulek, mrkvičku, ostatní zeleninku, postupně maso… a jakmile jsme zkusili přesnídávku tak už nechce jíst nic jiného, z mrkve se až dusí a blinká ji. Kašičku večer v pohodě sní, ale přesnídávky by mohl jíst pořád. (Má 9m.)
Samozřejmě, že pořád zkouším mu vnutit alespoň lžičku zeleninky, ale bez úspěchu. Vyzkoušeli jsme domácí, kupované, od různých výrobců a nic. :nevim:
Nutrilon si vypije na dávku asi 150ml a dáváme ještě často.
Uklidňuji se tím, že v Nutrilonu má vše co potřebuje, ale i tak mě to hodně stresuje.
Poraďte prosím jestli máte někdo podobnou zkušenost.

Nějak jsem se v tom ztratila, přesnídávku ti sní? Nebo nechce vůbec ni? Už ani zeleninu ze skleničky? Zkus mu to hodně naředit vodou. Po čem se dusí a co blinká? Nemá to jídlo moc husté? Či zkoušíte kousky a ty nesnáší? Nebo mu může vadit nějaká složka potravy? Je ještě malý 9m necpala bych ho něčím, kdyby po tom pravidelně blinkal a dusil se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
30.12.13 20:19

@Newmummy tak pokračuj -toust na kousky s žerve, k tomu na kousky kousek ovoce -banán. At´jí sám. Vše. Sedět už umí. Tak do židličky, navařit husotu polívku)třeba červená čočka) a nechat ho. experimentovat. Některé děti chtějí jíst samy, nesnáší krmení. Nebo uvař rýžovou kaši s banánem, prostě nabízej a uvidíš. Křupky ti jí? Piškoty apod?

Příspěvek upraven 30.12.13 v 20:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Newmummy
30.12.13 20:22

Meduzza - přesnídávku jí v pohodě, zeleninku vůbec v jakémkoliv stavu i ředěnou mlékem nesní… i když mu dám lžičku přesnídávky a pak ho zkouším oblafnout další lžičkou zeleninky¨
blinká když sní větší kousek křupky, zkoušela jsem dvakrát

• Citovat
  • Upravit
_Kaczenkaa_
30.12.13 20:27

@kaseny88
Jj, každé dítko je jiné a co doktor to názor, já jí prostě nenutím, samozřejmě je lepší, když sní normální oběd než UM, ale když nechce, nenutím, ve mě tím nucením jídla vypěstovali pěkný odpor ke spoustě jídlům, takže já jsem v tomhle dost benevolentní a zatím teda malé nic nechybí… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
700
30.12.13 20:30
@_Kaczenkaa_ píše:
@kaseny88
Jj, každé dítko je jiné a co doktor to názor, já jí prostě nenutím, samozřejmě je lepší, když sní normální oběd než UM, ale když nechce, nenutím, ve mě tím nucením jídla vypěstovali pěkný odpor ke spoustě jídlům, takže já jsem v tomhle dost benevolentní a zatím teda malé nic nechybí… :kytka:

ja jsmmmale taky nenutila mleko, radeji jsem ji namačkala banan s piskotem :pankac:, když to nejde, tak to nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
_Kaczenkaa_
30.12.13 20:41

@kaseny88
Přesně tak, když máme špunty vybíravý, se musíme přizbůsobit, no.. :pocitac: :lol:

• Citovat
  • Upravit
Newmummy
30.12.13 20:44

Jako já jsem ráda, že mu tak jede mlíčko a přesnídávky, jen ať mu zdravotně nějak neublížím, ať nestrádá…
ale snad je v poho když má tolik energie :-D

• Citovat
  • Upravit
10141
30.12.13 21:12
@Newmummy píše:
Rohlík si žužlá hezky.. :nevim:
Tak když rohlík jí, tak to se snad rozjí.
@Newmummy píše:
Meduzza - přesnídávku jí v pohodě, zeleninku vůbec v jakémkoliv stavu i ředěnou mlékem nesní… i když mu dám lžičku přesnídávky a pak ho zkouším oblafnout další lžičkou zeleninky¨
blinká když sní větší kousek křupky, zkoušela jsem dvakrát

Křupky bych tedy nedávala.
Zkoušela jsi do přesnídávky zamíchat třeba lžičku rozmixovaného květáku, brokolice, cukety či nějaké zeleniny, která není tak výrazná? Postupně navyšovat množství té zeleniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí