Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Orpet, to znám:) na každé jídlo beru dvě lžičky-já krmím jednou a Vítek si míchá, nabírá a občas donese do pusy tu druhou. Plus je nutná výbava bryndák s korýtkem a misku mu držím těsně u hrudníku. Tak je zaprasený prostor po jídle minimální. Taky mi to bere nervy, ale zas si říkám, že si to musí osahat a zkusit.
K.
Ahoj holky, díky za povzbuzení
Já jsem i ze začátku byla ráda, že malá jedla sama, jenomže to došlo tak daleko, že já jí nesmím ani ten talíř nebo misku přidržet, mím jí do toho vůbec šahat a tak podobně, jinak je totální hysterická scéna a konec jídla. Vzhledem k tomu, že neni moc jedlík a v 15 měs. váží 8,5 kg, tak bych prostě byla ráda, kdyby se alespoň jednou za den najedla s mojí pomocí, protože tohle je hrozný a já jsem opravdu už z těch hysterických scén unavená. Není to totiž samozřejmě jenom u jídla, ale u všeho, jako nazouvání bot, což jí vůbec nejde, ale nechce pomoc a šíleně se vzteká. No, budeme to muset přetrpět, ale musim se přiznat, že večer je ze mě totální troska.
Díky za podporu ![]()
Orpet
Orpet zatni zuby a drž:) Co se jídla týče, žádné dítě hlady dobrovolně neumřelo. Navíc jsou různá období, kdy děti nejedí vůbec. Myslím, že můžeš být v klidu.
No a jinak fakt drž. Protože si zase myslím, že je fajn ty děti povzbuzovat v tý snaze. I když to je o nervy, tak se to vyplatí v tom, že budou dost šikovné a naučí se samostatnosti.
G