Už týden teplota - zuby?

203
23.8.06 22:44

už týden teplota - zuby?

Ahoj holky,

potřebuju poradit. Malá už má od pátku teploty, občas 39,5, pak zase 37,5. Nemá žádný příznaky, žádná rýma, kašel, nic. Je akorát víc plačtivá a ospalá, ale jinak po vyspání, i když má teplotu tak i veselá. Dneska jsme byli u doktora, a řekl, že máme ještě do pátku počkat, že na ní nic nevidí a z krve zjistil, že je to virovýho původu. Mě je ale divný, že má prostě ty teploty a nemůže se toho zbavit. Bojím se, abysme něco nepřehlídli, ale na druhou stranu si říkám, jestli jí třeba nelezou stoličky. když si totiž dá něco do pusy, tak brečí a vlastně od toho pátku ještě ani pořádně nejedla, ale to je jiná kapitola. Prosím uklidněte mě, že jste to taky některá měla a pak se jenom vyklubal nějakej ten zlobivej zoubek.

Díky Orpet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
932
23.8.06 22:51

Ahoj Orpet,

pokud doktor vzal Simonce krev na CRP, tak jste určitě nic nezanedbali. Ty mrchy virózy se totiž často projevují právě jen tou teplotou a na dítěti není nic jiného vidět. Vím, o čem mluvím, Aničce právě jedna v neděli skončila. I u nás se asi klubou špičáky. Jinak moje dr. říká, že teploty nejsou přímo ze zubů, ale že prořezávání zubů je velice často spojeno s nějakou virózou, takže se to pak zaměňuje.

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
23.8.06 22:55

CRP je báječné vyšetření. Vyšetřuje se z kapky krve z prstíčku.
Když začne zánět, sedimka na nule, crp vyletí. Můžeš dostat hned atbc a průběh je výrazně lehčí. Po atbc sedimka vyletí a crt je už dole.
Je přesné a rychlé, sice se platí 100, ale za pár peněž si koupíš si jistotu.
Už jsme ho měly několikrát a týdenní horečka potom jak záhadně přišla, tak potichu odešla. pa M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
23.8.06 22:59

Holky díky moc za utěšení. Já se jenom ještě tak hloupě zeptám, takže když jí vyšla hodnota 8 (nevím čeho) a je to teda virový a ne bakteriální, tak nemůže mít třeba zánět v těch zoubkách? Přišlo mi, jestli třeba nemá zánět dásní, má to totiž už u vylezlých zoubků takový oteklý a červený.

Díky Orpet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
24.8.06 09:16

Orpet a má nateklé dásně jen kolem těch prořezávajících se zubů, nebo na celé dásni? A zánět se dá poznat i dost nepříjemným zápachem z úst. Je dost dobře rozlišitelnej od zápachu po jídle, když nemá vyčištěné zuby.

Malá ten zánět měla, když jí lezly čtyřky, v 15měs. Natekly jí úplně celé dásně a skoro jí nebyly vidět zuby, jak je měl nateklé. Příšerně jí páchlo z pusy a krvácely jí. (to, že k tomu měla opary a afty ani nekomentuju). Ale to by doktor podle mě poznal. Jinak je na to rada potírat odvarem ze šalvěje. No a horečky jsme u toho měly taky, ale neklesly k tomu.

Určitě bych věřila doktorovi. Mmch u nás se CRP teda neplatí.

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
24.8.06 13:06

opret, právě proto, že má hodnotu jen 8, tak zánět nemůžem mít nikde, ani v dásničkách.
ale zas pozor, druhý den ta hodnota může vyjít úplně jinak :roll: . crp je rychlé, přesně, ale okamžité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
25.8.06 14:48

Tak jestli tě můžu uklidnit, nám než se prořízly stoličky, tak nás teploty trápily bez pár dní 4měsíce. 2-3 dny horečky (ke 40) pak zase nějakou dobu nic a pořád do kola. Jsem plašan, tak jsme nám nechala odebrat a prozkoumat kde co a nikde nic, zdravá jako rybička.
Poslední zoubek se vyklubola před asi 10ti dny a od tý doby (ťuk, ťuk) žádné teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
29.1.07 10:55

chybička se vloudí..

hledám něco o virovém zánětu dásní - chytil mě asi také, tak hledám a našla jsem tohle…

Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.1.07 10:42

zuby

mame uplne stejny problem. Syn -2 roky - ma uz mesic teploty. Ze zacatku 40, ted uz jen 38 nekdy jen zvysenou. Krome tech teplot mu nic nebylo. DOktorka nam taky vzala Cpr a nic. Do toho dostal rymu a kasel. Pak mu vyrazili dve stolicky najednou. Ale porad neji a ma zvysene teploty tak si myslim, ze to budou dalsi dve stolicky na druhe strane. Ma to tam uz natekle. Pije jen mleko a caj. Jist vubec nechce. Jsem uz z toho zoufala.

• Citovat
  • Upravit
25186
18.5.13 12:07

Holky, oživuji diskuzi…
Malá má od úterý večer teploty, v noci skoro 40, přes den i nic… byli jsme u doktorky, vzala krev na sedlivost. Ta je prý v normě. Má k tomu ještě rýmu a očividně se jí prořezávají horná špičáky. Do teď jsme o zoubkách skoro nevěděli, tak je to pro mě novinka. A prej něco „lítá“ mezi dětma.
Co vy na to, nějaká podobná zkušenost? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1469
18.5.13 12:11
@avm3 píše:
Holky, oživuji diskuzi…
Malá má od úterý večer teploty, v noci skoro 40, přes den i nic… byli jsme u doktorky, vzala krev na sedlivost. Ta je prý v normě. Má k tomu ještě rýmu a očividně se jí prořezávají horná špičáky. Do teď jsme o zoubkách skoro nevěděli, tak je to pro mě novinka. A prej něco „lítá“ mezi dětma.
Co vy na to, nějaká podobná zkušenost? Díky

Ahoj, moje zkušenost 8o když malej rostly horní špičáky taky měla skoro 40 horečku v noci, přes den se to drželo kolem 38 a za 2 dny byl klid. Při růstu spodních byla bez teplot :lol: Tak držim palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí